Cristina Neagu, pe primul loc în Dream Team. Cea mai dorită jucătoare din Liga Campionilor

Handbalista Cristina Neagu, care evoluează la Buducnost Podgorica, a fost cea mai votată handbalistă, de către antrenorii din Liga Campionilor, în cadrul unui sondaj. Românca ocupă primul loc în Dream Team-ul sezonului 2015-2016.

Share

Cristian Ionescu 0 comentarii

Actualizat: 12.10.2015 - 18:03

Handbalista Cristina Neagu, care evoluează la Buducnost Podgorica, a fost cea mai votată handbalistă, de către antrenorii din Liga Campionilor, în cadrul unui sondaj. Românca ocupă primul loc în Dream Team-ul sezonului 2015-2016.

Cristina Neagu, care a cucerit Liga Campionilor în 2015, cu Buducnost Podgorica, a fost nominalizată de 12 antrenori în Dream Team a noii stagiuni, potrivit Mediafax.

Antrenorii celor 16 echipe participante în grupele Ligii Campionilor în sezonul 2015-2016, care va debuta la finalul acestei săptămâni, au fost chestionați privind jucătoarele favorite pe fiecare post, trei tehnicieni care i-au impresionat cel mai mult și sala favorită de joc.

Dream Team a sezonului 2015-2016 este format, în opinia antrenorilor, din jucătoarele: Katrine Lunde (portar, Rostov), Siraba Dembele (extremă stânga, Vardar), Cristina Neagu (inter stânga, Buducnost), Nycke Groot (centru, Györ), Katarina Bulatovici (inter dreapta, Buducnost), Radmila Petrovici (extremă dreapta, Buducnost) și Heidi Löke (pivot, Györ).

Site-ul oficial al EHF o compară pe Cristina Neagu cu handbalistul francez Nikola Karabatici privind numărul mare de nominalizări, precizând că doar acesta a primit atât de multe în Dream Team la masculin. După Cristina Neagu (12 nominalizări) s-au clasat Katarina Bulatovici, Nycke Groot și Heidi Loke, toate cu câte 9 nominalizări.

De asemenea, cei trei antrenori care au întrunit cele mai multe nominalizări au fost Dragan Adzici (Buducnost, 10 voturi), Ambros Martin (Gyor, 8) și Helle Thomsen (4).

Cea mai votată sală de joc a fost Audi Arena din Budapesta, în care joacă Gyor ETO.

Sezonul 2015-2016 al Ligii Campionilor va debuta la finalul săptămânii. Buducnost, la care joacă și Cristina Neagu, va evolua în grupa D, cu campioana României, CSM București, IK Savehof și MKS Lublin, în timp ce a doua reprezentată a țării noastre în competiție, HCM Baia Mare, va juca în grupa A, cu Larvik, Rostov Don și Krim Mercator.

Citește totul despre:

Comentarii