6.7 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăSpecialCristian Borcea: Dinamo nu a fost mai prejos decât Barcelona

Cristian Borcea: Dinamo nu a fost mai prejos decât Barcelona

Fostul acţionar dinamovist Cristian Borcea a declarat, sâmbătă seară, după meciul amical cu FC Barcelona, scor 0-2, că elevii lui Dario Bonetti nu au fost cu nimic mai prejos decât formaţia spaniolă.

“A fost frumos, Dinamo a jucat foarte bine. Cred că avem o echipă care se va bate la titlu sezonul acesta. Atmosfera a fost extraordinară şi sper să fie la fel la toate meciurile. Barcelona este o echipă foarte bună, dar astăzi Dinamo nu a fost mai prejos. Nu s-a făcut de râs”, a spus Borcea.

Pe de altă parte, fostul internaţional Gheorghe Popescu a declarat că pentru argentinianul Lionel Messi a fost greu să marcheze, deoarece elevii lui Dario Bonetti s-au apărat pe două linii. “Dinamo a avut două ocazii şi putea să marcheze. A jucat mai bine în cea de-a doua repriză. Am văzut Barcelona jucând mai bine decât în seara asta. Pentru Messi a fost greu, pentru că Dinamo s-a apărat pe două linii. Chiar şi pentru el e greu să înscrie în aglomeraţia pe care a făcut-o Dinamo”, a spus Popescu.

Echipa FC Barcelona a învins, sâmbătă, cu scorul de 2-0 (1-0), formaţia Dinamo Bucureşti, într-un meci amical disputat pe Arena Naţională din Capitală, în care golurile au fost marcate de argentinianul Lionel Messi şi olandezul Ibrahim Affelay.

Hagi: Cei de la Barça nu au cum să mă uite, pe unde am trecut e greu să mă uite cineva

Fostul internaţional Gheorghe Hagi, care s-a întâlnit, sâmbătă, cu delegaţia FC Barcelona, el fiind invitat la prânzul oficial organizat înaintea partidei amicale cu Dinamo, a declarat că nu are cum să fie uitat de catalani, deoarece a marcat al doilea gol din istoria lor de la mijlocul terenului.

“Nu au cum să mă uite pentru că am marcat al doilea gol din istoria lor de la mijlocul terenului. Eu pe unde am trecut, e greu să mă uite cineva. Şi pe teren şi în afară, am lăsat o impresie bună şi mi-am făcut prieteni, m-am comportat bine, întotdeauna am lăsat să se vadă calităţile care le-am avut. Dacă Jordi Alba mă are drept model, înseamnă că şi voi trebuie să fiţi mândri de asta, eu mă simt bine, sunt un român respectat, care a trecut printr-o casă atât de mare şi a rămas respectat”, a declarat Hagi. El este convins că jucătorii echipei catalane nu-i cunosc doar pe “Hagi şi Popescu”: “Nu suntem noi singurii pe care îi ştiu, noi am jucat acolo şi suntem mândri de acest lucru, că am jucat la un club atât de mare, care a creat o modă în fotbalul mondial. Toată lumea doreşte să-i vadă. Prin aceste meciuri noi avem posibilitatea să-i vedem, ei sunt cei mari şi i-am adus în România ca să-i vedem, pentru că sunt la un nivel extraordinar de ridicat, la care noi tindem să ajungem. Dinamo trebuie să joace fotbal, trebuie să o facă foarte, foarte bine şi important este să alerge foarte, foarte mult. Este o mare plăcere să joci cu Barcelona, trebuie să alergi foarte mult, să stai bine în teren. E un meci amical, spectacol, e bine că nu există presiune, ci doar plăcerea de a juca fotbal. Nu ştiu cum va fi terenul, vom vedea, sperăm să nu avem ploaie. Ei oricum udă terenul înainte, le place să fie umed, să alerge mingea. Sper să avem un meci frumos.”

Hagi speră ca un alt fotbalist român să ajungă la FC Barcelona într-o zi: “Cu gânduri bune, niciodată nu se ştie. Cu talent, trebuie să-l găsim pe cel care să facă faţă”.

Fostul selecţioner a menţionat că l-a cunoscut pe Lionel Messi încă dinainte de acest meci. 

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă