3.6 C
București
marți, 26 martie 2024
AcasăSpecialCristi Borcea: Din cauza acestor suporteri am pierdut foarte multe campionate

Cristi Borcea: Din cauza acestor suporteri am pierdut foarte multe campionate

Finantatorul Dinamo, Cristi Borcea, a facut o declaratie furioasa la după meciul contra celor de la Rapid spunând că Dinamo a pierdut din cauza suporterilor.

“A pornit totul de la suporterii plecaţi, de la antrenor. Nu se poate să îţi fie frică să ataci. Aveam 4 fundaşi şi doi mijlocaşi la închidere. Cu Vasluiul am făcut cel mai bun meci al nostru, deşi am pierdut.

Nu se poate. Acolo am avut foarte multe ocazii de gol. Lui Liviu Ciobotariu i-a fost frică să atace, da. Nu am ce să mai spun. Sunt supărat. Trebuia să câştigăm. Sunt supărat şi de atitudinea suporterilor. Echipa asta e pe primul loc şi trebuia să o încurajeze. Din cauza acestor suporteri am pierdut foarte multe campionate”, a declarat Borcea la DigiSport.

 

Derby agitat şi modest!

Dinamo şi Rapid au terminat la egalitate, 0-0, meciul catalogat drept „primul derby” al sezonului dar care nu a oferit multe suporterilor. De partea lor, fanii din tribune s-au străduit să ofere ceva: au aruncat cu torţe în teren, oprind de două ori meciul în primele 10 minute, iar o parte nu s-au lăsat până când nu au fost evacuaţi din stadion. Asta în condiţiile în care arena din Ştefan cel Mare era şi aşa doar pe jumătate plină.

Pe gazon, Dinamo a fost mai insistentă. Kone şi Rus (ambii în minutul 21) l-au luat la ţintă pe Coman din careu, bifând cea mai mare ocazie a meciului. Herea, eroul Rapidului în meciul tur din sezonul trecut, putea să devină călăul giuleştenilor duminică seara după ce a primit ”roşu” direct pentru o intrare cu tapla pe gambă la Dragoş Grigore.

Dar dinamoviştii nu au putut să profite de omul în plus în repriza a doua, când au semnat doar trei ocazii, oarecum întâmplătoare (70, 82 şi 90+3).

Dinamo, cu 16 puncte, îşi păstrează primul loc în campionat şi după etapa a 7-a, dar jocul său abia dacă ar recomanda-o pentru primele 10 echipe din Liga I. În timp ce Rapidul, cu 14 puncte, pare să înceapă să-şi dozeze forţele pentru a putea rezista şi în întrecerea internă, şi în Europa League.

………………

MINUTUL 90+4 – Sebastian Colţescu fluieră finalul meciului. Ambele echipe par mulţumite cu rezultatul de egalitate.

MINUTUL 90+3 OCAZIE MARE DINAMO! Ţucudean şutează pe jos din interiorul careului, mingea este deviată în corner.

MINUTUL 90+1 – Suporterii dinamovişti cer al doilea galben pentru Alexe după un fault la mijlocul terenului. Colţescu nu se conformează.

MINUTUL 90 – Rapidiştii reuşesc să-i ţină pe dinamovişti departe de poarta proprie.

MINUTUL 87 – SCHIMBARE RAPID! Iese Pancu, intră Teixeira.

MINUTUL 82 – OCAZIE DINAMO! Rui Duarte a respins cu fruntea un şut de la 8 metri lateral dreapta al lui Cătălin Munteanu.

MINUTUL 80 – SCHIMBARE DINAMO! Iese Niculae, intră Ţucudean.

MINUTUL 80 – Dinamo joacă lent şi previzibil, iar Rapidul face faţă fără prea mari probleme.

MINUTUL 75 – GALBEN DINAMO! Marius Niculae este avertizat!

MINUTUL 73 – SCHIMBARE DINAMO! Iese Dănciulescu, intră Bakaj.

MINUTUL 70 – OCAZIE DINAMO! Dănciulescu şutează din prima, din interiorul careului, însă trimite pe lângă.

MINUTUL 55 – SCHIMBARE RAPID! Iese Surdu, intră Mihai Roman.

MINUTUL 54 – GALBEN RAPID! Pancu este avertizat.

MINUTUL 46 – Începe partea a doua a meciului Dinamo – Rapid.

MINUTUL 45+2 – Prima repriză se încheie. Este interesant de văzut cum vor aborda rapidiştii repriza a doua în condiţiile în care au un om în minus şi dacă Dinamo va presa pentru victorie.

MINUTUL 44 – ROŞU RAPID! Herea este eliminat direct după ce a pus talpa pe piciorul întins al lui Dragoş Grigore.

MINUTUL 40 – GALBEN RAPID! Alexa este avertizat după o intrare tare la Marius Niculae.

MINUTUL 38 – Cele două echipe îşi împart scurtele perioade de dominare, dar niciuna nu reuşeşte să aibă concreteţe în preajma careului advers.

MINUTUL 31 – GALBEN DINAMO! Kone este avertizat după o intervenţie asupra lui Herea.

MINUTUL 25 – Rus şutează bine de la 30 de metri, de lângă tuşă, mingea trecând puţin peste poarta lui Coman.

MINUTUL 21 – OCAZIE MARE DINAMO! Kone şi Rus îl iau pe rând la ţintă pe Coman în interiorul careului rapidist, într-un interval de 5 secunde. Apărarea rapidistă îndepărtează cu greu pericolul.

MINUTUL 20 – Bălgrădean iese riscant în afara careului pentru a-l întâmpina pe Deac, dar reuşeşte în cele din urmă să acorde corner.

MINUTUL 17 – GALBEN RAPID! Rui Duarte este forţat să-l faulteze pe Cătălin Munteanu în preajma careului dinamovist după ce o pasă greşită a lui Pancu i-a pus într-o situaţie bună pe dinamovişti.

MINUTUL 11 – Pancu execută o lovitură liberă direct pe poarta dinamovistă. Bălgrădean respinge în corner.

MINUTUL 9 – Peluza dinamovistă este evacuată de jandarmi.

MINUTUL 7 – ”Centralul” opreşte din nou partida după ce o torţă ajunge până în dreptul portarului Bălgrădean. După alte 30 de secunde jocul se reia din nou.

MINUTUL 6 – După intervenţia pompierilor, meciul este reulat. Nicio fază notabilă pe gazon.

MINUTUL 5 – Arbitrul Colţescu opreşte jocul pentru că galeriile celor două formaţii au umplut pista de atletism cu torţe. Fumul a intrat în teren.

MINUTUL 1 – A început meciul. Se întâlnesc echipele de pe primele două locuri, dar tribunele din Ştefan cel Mare sunt pe jumătate goale.

UPDATE 21:10 Se cunosc echipele de start:

DINAMO: Bălgrădean – Luchin, Dr. Grigore, Moţi, Diabate – L. Rus, D. Kone, D. Stoica, C. Munteanu – Dănciulescu, M. Niculae

Rezerve: Naumovski – Păun, Pătraşcu, Scarlatache, Ganea, Bakaj, Ţucudean

RAPID: D. Coman – Rui Duarte, M. Antonio, Glauber, Ezequias – N. Grigore, Alexa, Herea – Surdu, Pancu, Deac

Rezerve: Straton – Roman, Oros, Burcă, Apostol, Teixeira, Cassio

 ………………..

Ieşită din nou repede din competiţiile europene, Dinamo Bucureşti încearcă să-şi păstreze primul loc în Liga I şi după meciul de acasă cu Rapid Bucureşti, formaţie care a debutat cu succes în grupele Europa League.

Prezentat drept “primul derby al sezonului”, Dinamo – Rapid poate oferi orice sau nimic. Campionatul trecut, dinamoviştii au învins cu 3-2 în tur, revenind de la 0-2 într-un meci electrizant, pentru ca jocul retur să se încheie cu un 0-0 foarte slab calitativ.

Între timp, Dinamo l-a pierdut pe Torje, iar Rapidul s-a întărit cu jucători precum Deac, Alexa sau Surdu. Aşa că, teoretic, giuleştenii au lotul mai valoros. Numai că fotbaliştii lui Răzvan Lucescu vin după meciul de joi de la Tel-Aviv, în care au muncit din greu pentru victorie. Dar nici Dinamo nu are toate cărţile în mână pentru că Alexe este accidentat. Un egal nu ar fi de exclus, deşi rapidiştii ştiu că dacă bat trec pe primul loc, cu un punct peste Dinamo, iar “câinii” sunt conştienţi că un succes i-ar duce la 5 puncte
de Rapid.

Oamenii de urmărit la cele două echipe sunt Marius Niculae şi Cătălin Munteanu – Dinamo şi  Ovidiu Herea  şi Daniel Pancu – Rapid.

Echipe probabile:

DINAMO: Bălgrădean – Luchin, Dr. Grigore, Moţi, Diabate – L. Rus, D. Kone, D. Stoica, C. Munteanu – Dănciulescu, M. Niculae
Rezerve: Curcă, Pătraşcu, Scarlatache, Ganea, Bakaj, Ţucudean, Muşat

RAPID: D. Coman – Rui Duarte, M. Antonio, Burcă, Ezequias – N. Grigore, Alexa, Herea – M. Roman, Pancu, Deac
Rezerve: Straton, Cassio, Creţu, Grigorie, Surdu, Glauber, Apostol, Teixeira

Arbitru: S. Colţescu. Asistenţi: S. Gheorghe, M. Nagy

Partida Dinamo – Rapid va fi transmisă pe DigiSport, de la ora 21.30.

Claudiu Berbece
Claudiu Berbecehttp://claudiu-berbece
Claudiu Berbece, reporter Rl online
Cele mai citite

Trump a declarat că Israelul trebuie să „încheie” războiul din Gaza pentru că pierde mult sprijin la nivel internațional

Fostul preşedinte american Donald Trump a declarat, într-un interviu acordat unei publicaţii israeliene, că Israelul trebuie să "încheie" războiul din Fâşia Gaza, deoarece pierde...

Koeman: Olanda trebuie să fie mai calmă cu mingea în amicalul împotriva Germaniei

„ Olanda trebuie să fie mai calmă cu mingea în amicalul împotriva Germaniei, altfel va avea parte de o seară grea la Frankfurt”, și-a...

Jair Bolsonaro a stat două zile în ambasada Ungariei din Brasilia după ce i-a fost confiscat pașaportul

Fostul preşedinte de extremă-dreapta al Braziliei, Jair Bolsonaro, a petrecut două nopţi la ambasada Ungariei din Brasilia luna trecută, la doar câteva zile după...
Ultima oră
Pe aceeași temă