15.3 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăSpecialColaborare dificila cu firma austriaca

Colaborare dificila cu firma austriaca

Lucrarile de amenajare a terenului de fotbal din cadrul Stadionului National “Lia Manoliu” sunt pe ultima “suta de metri” iar in curand intreaga atentie a constructorilor se va concentra asupra amenajarii pistei de atletism. De altfel, in paralel cu terenul s-a lucrat si la infrastructura pistei, iar potrivit declaratiilor specialistilor aceasta este realizata in proportie de 60 la suta. Asupra materialului din care va fi confectionata suprafata de alergare planeaza insa o unda de mister.
Desi atat conducerea Complexului Sportiv National, care se ocupa cu supravegherea directa a lucrarilor efectuate de firma austriaca Switelski, cat si sefii de la Agentia Nationala pentru Sport sunt convinsi ca pista se va amenaja din material Mondo, agreat de Federatia Romana de Atletism, nimeni nu poate afirma cu certitudine ca acesta va fi materialul folosit.

Mondo, deocamdata doar dorinta

“Am inteles ca la Jocurile Olimpice de la Atena s-a alergat pe pista Mondo si acelasi tip de suprafata va fi folosit si de chinezi pentru intrecerile olimpice pe care le vor gazdui in 2008. Deci la Stadionul National pista va fi tot Mondo, cum de altfel doresc si reprezentantii federatiei de atletism. Daca ar fi fost vreo problema vizavi de acest tip de material, cu siguranta as fi fost informat”, a spus ieri Florian Gheorghe, presedintele ANS. La fel de convins ca pista va fi Mondo s-a declarat si directorul CNSB, Constantin Miclea, dar nici domnia sa nu poate afirma ca a “batut palma” cu austriecii pentru folosirea respectivului material: “Nu cred ca ar fi vreo problema cu amenajarea unei piste Mondo pe National. Austriecii au fost receptivi la toate modificarile pe care le-am propus pana acum, dar colaborarea cu ei se desfasoara destul de dificil”.

Austriecii nu si-au dat acordul

Pentru amenajarea stadioanelor anterioare, constructorii de la Switelsky au folosit insa alt tip de material, caruia incearca sa-i faca reclama, iar schimbarea acestuia cu Mondo implica o serie de formalitati suplimentare. “Nu vom accepta nici un fel de compromis”, a declarat Constantin Miclea, hotarat ca saptamana viitoare sa lamureasca problema cu austriecii.

Cele mai citite

Legea pentru prevenirea şi eliminarea violenţei şi hărţuirii la locul de muncă, promulgată de Klaus Iohannis

Legea iniţiată de Ministerul Muncii şi Solidarităţii Sociale (MMSS) pentru ratificarea Convenţiei privind prevenirea şi eliminarea violenţei şi hărţuirii la locul de muncă a...

Modificări ale liniilor STB 90 și 201

Începând de sâmbătă, 30.03.2024, traseele liniilor urbane 90 și 201 se comasează, urmând ca noul traseu organizat între terminalele „Arena Națională” și „Semănătoarea” să...

Încercare disperată a avocaților lui Mario Iorgulescu de a-l scăpa de închisoare: „Suferă de leziuni cerebrale încă din copilărie”

Avocaţii lui Mario Iorgulescu încearcă să-l scape pe tânăr de condamnarea de 13 ani şi 8 luni de închisoare pentru omor, susţinând că are...
Ultima oră
Pe aceeași temă