4.9 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăSpecialCoasta de Fildes ne-a aratat unde ne e locul!

Coasta de Fildes ne-a aratat unde ne e locul!


Romania a pierdut amicalul cu Coasta de Fildes, disputat pe teren neutru, si dupa acest insucces ar trebui sa stea in “banca sa” si sa nu se mai considere nedreptatita pentru ca nu a ajuns la Mondialul german din 2006. Pur si simplu asta ne e valoarea!

Debuturi fortate

Fiind un meci fara miza, amicalul cu Coasa de Fildes a prilejuit debutul a nu mai putin de patru fotbalisti, dar cateva dintre aceste prezente ni s-au parut a fi fortate. Banel Nicolita a profitat de absenta lui Florentin Petre si a ocupat ca titular banda dreapta, in timp ce Costin Lazar, Bostina si nefericitul Nesu – care a gresit decisiv la golul victoriei africanilor – nu au avut prea mult timp la dispozitie pentru a se impune sau a-si gasi locul in angrenajul lui Piturca.
Dupa o prima repriza echilibrata si fara foarte multe ocazii, ivorienii au deschis scorul in minutul 48, cand Aruna Kone a inscris cu un sut de la 15 metri, in stanga lui Bogdan Lobont, dupa o combinatie cu Didier Drogba. Romania a restabilit egalitatea in minutul 53, cand Adrian Iencsi a marcat cu o lovitura de cap din interiorul careului, dupa o lovitura libera de pe partea dreapta executata de Dorinel Munteanu. In ultimul minut de joc, Bakary Kone a stabilit scorul final al intalnirii, 2-1. Nesu a fost deposedat in careul Romaniei de Akale, acesta a pasat pana la Bakary Kone, Lobont a ratat interventia, iar ivorianul a inscris in poarta goala.

AFP: Coasta de Fildes invinge Romania la limita

“Coasta de Fildes a invins Romania la limita”, a notat agentia France Presse, dupa meciul amical castigat de “Elefanti” cu scorul de 2-1, sambata, la Le Mans. “Coasta de Fildes, datorita unui gol in ultimul minut, a invins la limita Romania in meciul amical de la Le Mans. In pofida acestei victorii, selectionerul Henri Michel si-a putut da seama ce mai trebuie sa faca pana la Cupa Mondiala. Deoarece lipsa de rigoare, calcaiul lui Ahile la ivorieni, i-ar fi putut costa daca nu ar fi existat sclipirea lui Bakari Kone, care, ramas singur cu Lobont, nu a ratat”, scrie agentia franceza.
AFP noteaza ca golurile Coastei de Fildes au fost marcate de doi jucatori cu acelasi nume, Aruna Kone si Bakari Kone. “Dupa primul gol al lui Aruna Kone, romanii, cu un Mutu omniprezent, au egalat prin Iencsi si le-au reamintit “Elefantilor” ca relaxarea la acest nivel, chiar si intr-un meci amical, se plateste scump”, noteaza AFP.
Sursa citata subliniaza ca pe langa Didier Drogba, in meciul de sambata s-au mai evidentiat Romarici sau Aruna Kone.
“Coasta de Fildes a dominat meciul cu echipa Romaniei”, a titrat site-ul “Sports.fr” dupa partida amicala dintre cele doua reprezentative, incheiata cu scorul de 2-1 in favoarea ivorienilor.
Cotidianul “L'Express” a notat ca echipa pregatita de Henri Michel a castigat “duelul atipic” cu echipa Romaniei, trecand cu bine de un test delicat.
Publicatia “Star Afric” a scris ca nationala Coastei de Fildes s-a impus in fata Romaniei dupa o partida pe care a dominat-o. “A fost un bun meci de verificare pentru formatia lui Drogba”, a adaugat sursa.
Site-ul oficial al UEFA a precizat ca echipa Coastei de Fildes a obtinut victoria in fata unei formatii experimentale a Romaniei. “Patru jucatori romani au debutat cu aceasta ocazie. Aruna Kone a deschis scorul la reluare, dar Coasta de Fildes nu a condus prea mult, pentru ca Iencsi a egalat si parea ca se va termina remiza, dar in final a venit golul victorios al Coastei de Fildes”, a scris site-ul forului european.

Ajutoare pentru Henri Michel

Fostul antrenor al echipei Olympique Marseille, Gerard Gili, in varsta de 53 de ani, va face parte din staff-ul tehnic al nationalei Coastei de Fildes, in vederea Cupei Africii pe Natiuni si a Cupei Mondiale din Germania, din 2006, a anuntat, duminica, selectionerul Henri Michel, citat de AFP. “Gerard Gili a semnat contractul sambata, iar incepand de luni va fi alaturi de noi”, a declarat Henri Michel, in cadrul unei emisiuni televizate.
Gili, campion al Frantei cu Olympique Marseille in 1989 si 1990, a mai antrenat echipele Girondins Bordeaux (septembrie 1990-1991), Montpellier (1992-1994), din nou Olympique Marseille (1994-1997), apoi Bastia, din iulie 2002 pana in iunie 2004. El a fost si selectioner al Egiptului, din perioada octombrie 1999-martie 2000.


Romania – Coasta de Fildes, 1-2 (0-0)

Iencsi '53 / A. Kone '49, B. Kone '90
Romania: Lobont – Badoi (Stoican '86), Tamas, Iencsi, Rat (Nesu '80) – Nicolita (Dica '56), Paraschiv (C. Lazar '56), D. Munteanu (Bostina '69), Cocis (Rosu '80) – Mutu, Mazilu (D. Niculae '56). Antrenor: Victor Piturca.
Coasta de Fildes: Gnanhouan – Eboule, Kolo Toure (Kouakou '63), Kouassi, Boka – Yapi Yapo, Zokora, Yaya Toure (Siaka '46), Romaric (Kalou '73) – Drogba (Akale '63), A. Kone (B. Kone '73). Antrenor: Henri Michel.
Meciul a fost arbitrat de o brigada din Franta, condusa la centru de Fredi Frodel.

Bogdan Costea
Bogdan Costeahttp://bogdan-costea
Bogdan Costea, sef departament Sport
Cele mai citite

Nicușor a lansat cel mai mare fake-news de campanie

Nicușor Dan a rostogolit cea mai mare minciună din actuala campanie electorală. Presa neomarxistă s-a grăbit să preia anunțul echipei sale, potrivit căruia Agenția...

Ce trebuie să ai în vedere atunci când dorești să achiziționezi o barcă?

De la mic la mare, cu toții simțim o atracție deosebită pentru întinderile de apă. Când eram mici, mergeam la râu sau mare și...

Accident rutier pe DN2-E85, în județul Buzău. Două femei au ajuns la spital

Două femei în vârstă de 32 de ani şi 39 de ani au fost transportate de urgenţă la spital vineri, în urma unui accident...
Ultima oră
Pe aceeași temă