Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

CNA "arbitreaza" disputa undelor radio

Consiliul National al Audiovizualului solicita Federatiei Romane de Fotbal sa organizeze o licitatie pentru vanzarea drepturilor de difuzare radiofonica a meciurilor de calificare ale echipei nationale. Acum aceste drepturi sunt detinute de ...

Share

Rl online 0 comentarii

01.02.2005 - 00:00
Consiliul National al Audiovizualului solicita Federatiei Romane de Fotbal sa organizeze o licitatie pentru vanzarea drepturilor de difuzare radiofonica a meciurilor de calificare ale echipei nationale. Acum aceste drepturi sunt detinute de postul Total Sport FM, care emite doar in zona Bucurestiului, fapt ce incalca, potrivit CNA, legislatia in vigoare.
Guvernul a stabilit in 2003 ca meciurile de calificare ale echipei nationale la Campionatul European de fotbal si, in cazul calificarii, campionatul in sine constituie evenimente de importanta majora care, prin Legea Audiovizualului, pot fi transmise in exclusivitate "numai daca difuzarea nu priveaza o parte importanta a publicului din Romania de posibilitatea de a le urmari". Tot Guvernul a stabilit si ca "o parte importanta a publicului" inseamna cel putin 70 la suta din populatia recenzata a Romaniei.
Intr-o scrisoarea trimisa de CNA presedintelui Federatiei Romane de Fotbal, Mircea Sandu, se arata ca postul de radio Total Sport FM nu intruneste conditiile stabilite de prevederile legale, in sensul ca nu acopera peste 70 la suta din populatia recenzata a Romaniei. Consiliul arata ca singurele posturi de radio care ar putea difuza in exclusivitate si in mod legal meciurile mentionate sunt Radio Romania Actualitati, Europa FM, Info Pro si Pro FM, doar acestea acoperind peste 70 la suta din populatia Romaniei.
CNA considera ca in aceasta situatie "singura modalitate legala de atribuire a dreptului de difuzare radiofonica este organizarea unei licitatii la care sa poata participa posturile ce indeplinesc conditiile legale si care ar dori sa transmita meciurile echipei nationale de fotbal". Potrivit CNA, in cazul in care aceste drepturi vor ramane la postul de radio Total Sport iar acesta nu va acoperi peste 70 la suta din populatia recenzata a Romaniei, Consiliul National al Audiovizualului va lua masurile prevazute de lege.

Citește totul despre:

Comentarii

loading...