CM Rugby: Irlanda a învins Franța, scor 24-9 și a câștigat Grupa D

Reprezentativa Irlandei s-a impus la scor în fața Franței, cu 24-9 (9-6), în ultima partidă din faza grupelor la Cupa Mondială de rugby. Irlandezii au câștigat Grupa D, una din care a făcut parte și România.

Share

Cristian Ionescu 0 comentarii

11.10.2015 - 22:10

Reprezentativa Irlandei s-a impus la scor în fața Franței, cu 24-9 (9-6), în ultima partidă din faza grupelor la Cupa Mondială de rugby. Irlandezii au câștigat Grupa D, una din care a făcut parte și România.

Irlanda a evitat, în urma câștigării grupei, campioana mondială Noua Zeelandă în sferturile de finală ale competiției.

Franța va juca împotriva All Blacks, într-o reeditare a finalei ediției de acum patru ani, la Cardiff, pe 18 octombrie.

Citește și România a încheiat CM de Rugby cu o înfrângere în fața Italiei. "Stejarii" au luptat până la final

Reprezentativa Trifoiului a plătit, însă, un preț scump pentru acest succes, Johnny Sexton, Paul O'Connell și Peter O'Mahony părăsind terenul accidentați.

Irlanda va juca în sferturi cu Argentina, pe 17 octombrie, la Cardiff, alte sferturi fiind Africa de Sud — Țara Galilor și Australia — Scoția, ambele pe Twickenham.

Rob Kearney (50) și Conor Murray (72) au reușit eseuri pentru Irlanda, unul transformat de Ian Madigan (73), restul punctelor venind din lovituri de pedeapsă reușite de Jonathan Sexton (13, 19) și Ian Madigan (29, 77).

Pentru Franța au marcat Scott Spedding (16, 23) și Morgan Parra (64), toate trei lovituri de penalitate.

În clasamentul final, Irlanda a ocupat primul loc, cu 18 puncte, urmată de Franța, cu 14 puncte, Italia, 10 p, România, 4 p, Canada, 2 p.

Citește totul despre:

Comentarii