CM Rugby: Căpitanul României la meciul cu Italia vrea victoria. "Voi face tot ce îmi stă în putere"

Valentin Ursache, jucătorul care va prelua banderola de căpitan al "Stejarilor" de la Mihai Macovei, a spus că vrea victoria în ultima partidă a României la CM din Anglia. Ursache va conduce naționala, după ce Macovei a fost suspendat în urma partidei contra Canadei.

Share

Cristian Ionescu 0 comentarii

Actualizat: 11.10.2015 - 15:15

Valentin Ursache, jucătorul care va prelua banderola de căpitan al "Stejarilor" de la Mihai Macovei, a spus că vrea victoria în ultima partidă a României la CM din Anglia. Ursache va conduce naționala, după ce Macovei a fost suspendat în urma partidei contra Canadei.

"Suspendarea lui Mihai este una regretabilă şi nimeni nu-l poate înlocui în postura de lider al echipei. Sunt onorat să fiu căpitanul «stejarilor» pentru acest meci şi cu siguranţă voi face tot ce îmi stă în putere să conduc cât mai bine echipa din teren", a spus Ursache, potrivit Mediafax.

Vali Ursache, 30 de ani, a debutat în naţionala României într-un meci disputat tot cu Italia, în 2004, în ultima victorie a "stejarilor" în faţa acestei reprezentative, scor 25-24. Atunci, el avea 19 ani şi evolua la CSU AV Arad. "Ce a fost în 2004 e foarte diferit de ce se întâmplă astăzi, avem alt grup, altă generaţie. A fost un debut de neuitat pentru mine, la fel ca pentru orice alt jucător victoria este obiectivul de fiecare dată când intrăm pe teren. Îmi amintesc că a fost un meci greu pe care l-am câştigat numai cu ajutorul colegilor, practicând un joc de calitate. Cred că am progresat foarte mult din 2004 până acum şi îmi doresc ca meciul acesta cu Italia să se termine cel puţin la fel de frumos precum cel în care am debutat", îşi aminteşte Ursache.

Jucător în Top 14, la formatia Oyonnax, Vali Ursache (194 cm şi 110,8 kg) spune că România trebuie să îşi joace şansa: "Nu avem nimic de pierdut în meciul contra Italiei, am reuşit să câştigăm «semifinala», iar acum urmează «finala», unde vom da totul pe teren".

Ursache se află la cea de-a treia Cupă Mondială a carierei, dupa cele din 2007 şi 2011. El şi fratele său, pilierul Andrei Ursache, au intrat în istoria rugbiului românesc, ca prima pereche de fraţi care evoluează la o competiţie de asemenea anvergură pentru România.

Echipa naţională de rugby a României întâlneşte, duminică, de la ora 16.30, pe Stadionul Sandy Park din Exeter, reprezentativa Italiei, în al patrulea meci şi ultimul de la Cupa Mondială din Anglia. Dacă va câştiga această partidă, România se va califica direct la Cupa Mondială din Japonia, din 2019.

Citește totul despre:

Comentarii