9.2 C
București
marți, 23 aprilie 2024
AcasăSpecialChivu ii pune pile lui Mazilu la nationala

Chivu ii pune pile lui Mazilu la nationala

Lotul national a plecat ieri spre Franta, acolo unde maine seara va sustine ultimul meci al anului, amicalul cu Cote d'Ivoire. Tricolorii au mers de la Bucuresti la Paris cu o cursa de linie, iar din capitala Frantei au parcurs cu autocarul drumul pana la Le Mans, locul unde se va juca meciul cu selectionata africana.

Tamas, de doua ori aniversat in cantonament!

O situatie speciala este cea a dinamovistului Gabriel Tamas, noul coechipier al lui Cristi Chivu in centrul liniei defensive a nationalei. Marti, de “Sf. Mihail si Gavril”, el si-a serbat in cantonamentul de la Mogosoaia ziua numelui, pentru ca ieri sa mai faca o data cinste cu ocazia implinirii a 22 de ani!
Selectionerul Victor Piturca e in continuare in cautarea unor noi fotbalisti care sa aduca “sange proaspat” la nationala pentru viitoarele preliminarii. Dupa Cocis, Mazilu, Tamas, Daniel Niculae sau Dica, el incearca acum cu Nicolita, Nesu, Paraschiv, Costin Lazar si Tilinca, in speranta ca va largi aria de selectie. Cu siguranta ca unii dintre ei vor “prinde” maine primul tricou la nationala.
Capitanul echipei nationale, Cristian Chivu, crede ca atacantul Ionut Mazilu a demonstrat ca isi merita locul in prima reprezentativa. “Mazilu este un jucator care in ultimul timp a confirmat si cred ca isi merita locul la echipa nationala. Imi doresc sa ajunga la o echipa mai puternica decat Sportul, pentru ca are calitati deosebite pentru un atacant bun in Europa. Are nevoie de experienta si de meciuri la echipa nationala”, a afirmat fundasul echipei AS Roma.
Chivu a mentionat ca meciul amical cu reprezentativa Coastei de Fildes este un test bun pentru echipa Romaniei. “Avem nevoie de meciuri de pregatire, de jocuri si de continuitate. Este un test bun, pentru ca intalnim o echipa puternica”, a subliniat Chivu, care nu crede ca pentru jucatorii romani vor fi probleme in Franta, in ciuda violentelor urbane produse in ultimele zile. “Mergeam cu teama in Iran. Nu cred ca sunt probleme pentru noi”, a mentionat Chivu.
La randul sau, Bogdan Lobont, care in acest sezon nu a aparat in nici un meci poarta echipei la care evolueaza, Ajax Amsterdam, a declarat ca pana in prezent nu a primit nici o oferta concreta de transfer. “Imi este foame sa joc, nu conteaza la ce echipa. Deocamdata sunt doar discutii, insa oferte concrete nu am”, a mentionat portarul, care nu ar refuza nici o oferta, chiar daca ar veni de la o formatie din tara.

Cote d'Ivoire vine cu toate vedetele

S-a spus ca adversara de maine, selectionata Cote d'Ivoire, nu se va prezenta la meci cu tot ce are mai bun, numai ca ieri selectionerul Henri Michel a anuntat lotul de 24 de jucatori cu care va aborda amicalul de la Le Mans. De remarcat faptul ca toti jucatorii evolueaza in strainatate, marile vedete fiind Drogba (Chelsea Londra), Kalou (Paris Saint-Germain), Yapi (FC Nantes), Kolo Toure (Arsenal Londra), Meite (Marseille), Zokora (Saint-Etienne) sau Arouna Kone (PSV Eindhoven). Dupa amicalul de maine, Cote d'Ivoire va sustine miercuri un alt joc de pregatire, la Genova, cu echipa Italiei.

Cele mai citite

În timp ce Iohannis se află în Coreea de Sud, Coreea de Nord a simulat un “contraatac nuclear”

Armata din Coreea de Nord a simulat un "contraatac nuclear" împotriva Coreii de Sud, chiar în perioada în care o delegație oficială din România,...

Nicușor Dan va câștiga un nou mandat la Primăria Capitalei, estimează Ludovic Orban

"Nicușor Dan va câștiga un nou mandat la Primăria Capitalei", estimează deputatul Ludovic Orban, după ce Cătălin Cîrstoiu s-a retras din competiția pentru funcția...

Deficitul bugetar al României, conform Eurostat, a fost 6,6 la sută din PIB, avertizează Drulă

Deficitul bugetar real al României în anul 2023 a fost 6,6 la sută din PIB, avertizează deputatul Cătălin Drulă, președintele USR. Liderul USR precizează că...
Ultima oră
Pe aceeași temă