7.4 C
București
miercuri, 27 martie 2024
AcasăSpecialCele patru europene joaca in deplasare

Cele patru europene joaca in deplasare

Plecata ieri la drum, noua editie a Campionatului Diviziei A continua astazi si duminica, avand programate sase partide, si isi vor face debutul in primul esalon FC Vaslui si Pandurii Tg. Jiu. Prima etapa incepe in forta, toate cele patru participante in cupele europene Ð Steaua, Dinamo, Rapid si CFR Cluj Ð avand de sustinut meciurile in deplasare.

O formula de echipa fara Dica si Dinita?

Steaua joaca astazi la Pitesti, acolo unde nu s-au simtit niciodata bine ros-albastrii. Vin in Trivale dupa meciul de miercuri cu Shelbourne si inaintea partidei cu norvegienii de la Rosenborg. Steaua a invins si merge mai departe si da ultimul asalt pentru un loc in grupele Ligii Campionilor. Are un moral bun, dar a iesit destul de mototolita in privinta starii de sanatate a jucatorilor. Nesu a jucat accidentat, Paraschiv acuza in continuare dureri si este posibil ca Protasov sa-l menajeze. In plus, Radoi are de efectuat a doua etapa de suspendare (prima s-a consumat in Supercupa), din cele patru dictate de Comisia de Disciplina a FRF. Partida FC Arges-Steaua inseamna si debutul tehnicianului ucrainean pe prima noastra scena fotbalistica, interesat sa paseasca cu dreptul si in aceasta competitie. FC Arges nu este deloc o formatie comoda. Sorin Cartu conteaza in aceasta editie pe o echipa calita in prima divizie, cu o tripleta ofensiva eficace Ð Nastasie, Tanasa, Bilasco, un mijlocas, Prepelita, curtat de toti granzii campionatului si un portar cu vechi state, Vintila. Un meci dificil pentru Steaua in care asteptam sa vedem cat de mult va risca Protasov inaintea intalnirii cu Rosenborg, cand va trebui sa gaseasca si inlocuitori pentru Dica si Dinita.

Vasluiul promite surpriza

FC Vaslui debuteaza astazi in Divizia A in fata Rapidului. Principalul finantator al moldovenilor, Adrian Porumboiu, a promis giulestenilor o mare surpriza si ea nu poate sa aiba altceva in vedere decat o victorie a echipei pregatite de Panduru. FC Vaslui a cumparat multi jucatori in aceasta vara.
Vedeta lor este ex-stelistul Claudiu Raducanu, care a jucat in Spania si Germania. Rapidul, care de cinci campionate joaca in prima etapa cu o nou-promovata, vine la Vaslui sa castige. Razvan Lucescu, care a avut, se spune, cu visiniii cea mai fructuoasa perioada de pregatire, scoate la rampa achizitia numarul unu a verii, atacantul Bogdan Mara, in timp ce in poarta va reaparea Dolha. Giulestenii fac parte din grupul celor mari care vizeaza in noul sezon campionatul, cupa si un loc in grupele Cupei UEFA.

CFR-ul repeta in “Regie”

CFR Cluj, finalista in Cupa UEFA-Intertoto, a dorit sa amane partida cu Sportul, avea si motive sa o faca, marti disputa acasa partida cu Lens, dar cei din Regie s-au opus, asa ca meciul se disputa astazi. Dan Petrescu i-a pierdut pe Gigel Bucur si Sorin Radoi, un atacant si un fundas, jucatori de baza in echipa din sezonul trecut, si cauta inlocuitori. Ii va folosi probabil pe Curelea si Stancu. Clujenii sunt pe cai mari in aceasta vara.
Au ajuns in finala Intertoto, au facut senzatie cand i-au eliminat pe Athletic si Saint-Etienne, dupa care i-au spulberat pe lituanienii de la Zalgiris si acum formatia “debutantului” Dorinel Munteanu este asteptata sa confirme si in campionat. Jucatorul cu numarul 8 pe tricou, Dorinel Munteanu, va fi in teren, alaturi de noile vedete ale clujenilor, Tilinca, Jula, Coroian si Anca.

Cele mai citite

Lukașenko îl contrazice pe Putin: teroriștii de la Moscova ar fi vrut inițial să fugă în Belarus

Președintele din Belarus a prezentat marți o versiune care contrazice afirmațiile lui Vladimir Putin despre atacatorii din Moscova. Dacă președintele rus a spus că...

Premiul GDS a fost acordat Comunității Declic

Premiul Grupului pentru Dialog Social(GDS) pe anul 2023 a fost decernat marţi Comunităţii Declic, în cadrul unei ceremonii care s-a desfăşurat la sediul GDS,...

SUA „vor continua” să parașuteze ajutor umanitar în Gaza

Statele Unite(SUA) "vor continua" să paraşuteze ajutor umanitar în Fâşia Gaza, a afirmat marţi un purtător de cuvânt al Consiliului de Securitate Naţională al...
Ultima oră
Pe aceeași temă