Catalina Ponor, aur la barna, lacrimi

"N-are cine s-o bata pe Catalina. Nici daca se clatina putin, n-are cine sa o intreaca", spunea aseara, inainte de finala de la barna, Olga Didlescu, una dintre arbitrele noastre internationale prezenta printre spectatorii aflati in sala ...

Share

Rl online 0 comentarii

06.06.2005 - 00:00

"N-are cine s-o bata pe Catalina. Nici daca se clatina putin, n-are cine sa o intreaca", spunea aseara, inainte de finala de la barna, Olga Didlescu, una dintre arbitrele noastre internationale prezenta printre spectatorii aflati in sala Fonix de la Debrecen. Si specialista n-a gresit. Desi a avut ceva emotii la inceput, sesizate si de antrenorul Lucian Sandu, care a sustinut-o din tribuna, Catalina a "facut o barna", cum se spune in limbajul de specialitate, foarte buna, pentru care a primit 9,737 si a devenit campioana europeana. La sol insa, unde la Jocurile Olimpice de la Atena urca pe prima treapta a podiumului, Ponor a avut o ratare din cauza careia a fost notata doar cu 9,200 si a incheiat pe pozitia a patra, parasind "scena" cu ochii in lacrimi, fara sa dea nici o declaratie.
Tot aseara, Razvan Selariu a obtinut bronzul la sarituri, cea de-a treia medalie a sa la aceasta editie a Europenelor. La acelasi aparat, tanarul Alin Jivan, aflat la prima participare la o competitie de asemenea anvergura, s-a clasat pe pozitia a sasea. Din pacate, in finala masculina de la paralele, Marius Urzica a obtinut 9,200 si a fost al cincelea, iar Ioan Suciu a ratat de doua ori si a ocupat penultimul loc.
Reprezentantii Romaniei au cucerit in total sase medalii, doua de aur, trei de argint si una de bronz, la aceasta editie a Campionatelor Europene si se poate spune ca si-au indeplinit obiectivul, cinci medalii, stabilit inainte de plecarea la competitie. Daca este de admirat prestatia baietilor, in schimb, de asta-data fetele au dezamagit, fiind evident regresul in care se afla echipa feminina de gimnastica a Romaniei.

Citește totul despre:

Comentarii