12.2 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăSpecialCatalin Munteanu, in Stefan cel Mare!

Catalin Munteanu, in Stefan cel Mare!

Dinamo a facut ieri prima “miscare” pe piata transferurilor si l-a transferat pe Catalin Munteanu, un fotbalist care va implini 27 de ani si care a jucat in ultimele sapte sezoane in Spania, la Salamanca, Espanyol Barcelona, Albacete si, pana acum, la Real Murcia. Catalin Munteanu, jucator crescut si promovat pe prima scena la Steaua in 1997, cand avea 18 ani, era vazut ca un viitor mare talent al fotbalului romanesc – va amintiti prestatia sa senzationala din meciurile Stelei cu Bastia, acum opt ani? -, dar nu a confirmat niciodata asteptarile si s-a “oprit” la 17 selectii in echipa nationala, marea majoritate pe vremea cand inca nu implinise 20 de ani!
Transferul lui Catalin Munteanu la Dinamo este, deocamdata, pentru sase luni, dar exista si o clauza privind prelungirea intelegerii pe inca doua sezoane.
Presedintele executiv, Ioan Becali, cel care a anuntat parafarea intelegerii pentru “cap de zimbru” (porecla pe care o avea pe cand juca la Steaua), urmareste si alte “repatrieri” in aceasta iarna, revenirea lui Catalin Munteanu fiind doar prima de pe lista. Mai sunt vizati fotbalisti precum Florin Soava, Cosmin Barcauan, Flavius Stoican sau Dan Alexa, caci lucrurile sunt clare in ceea ce-l priveste pe Ionel Danciulescu, deja readus in Stefan cel Mare.

Inlocuitor pentru Zicu

Ioan Andone a declarat ca mijlocasul Catalin Munteanu, care a evoluat ultima data la Real Murcia, in Segunda Division, a ales sa evolueze din returul campionatului la Dinamo. “Noi il avem de mai mult timp in vizor. S-a discutat cu el de aproape doua luni, dar a intarziat sa dea un raspuns. Totul depindea de el, daca mai aparea sau nu o oferta din strainatate. Dar pana la urma a hotarat ca vrea sa joace la Dinamo”, a spus Andone. Tehnicianul a explicat ca transferul lui Catalin Munteanu este unul important, cu atat mai mult cu cat imprumutul lui Ianis Zicu expira la finele sezonului. “Catalin e un jucator foarte valoros de care avem nevoie. Zicu e jucatorul lui Inter si urmeaza sa plece in vara, asa ca trebuia sa acoperim acel post”, a afirmat Ioan Andone. Antrenorul a precizat ca o decizie in privinta viitorului sau pe banca tehnica a formatiei Dinamo se va lua pana vineri. “E un Consiliu de Administratie care decide astfel de lucruri. Voi avea si eu o discutie cu dansii si vom vedea”.
Contractul lui Munteanu cu Murcia a expirat pe 30 iunie 2005, dar conducatorii clubului spaniol i-au permis sa-si continue tratamentul de recuperare dupa o accidentare si sa se antreneze in continuare pana isi va gasi o echipa.

Cele mai citite

Marcel Ciolacu vrea să găsească o soluție cu ministrul Finanțelor pentru plata pensiilor înainte de Paști

Premierul Marcel Ciolacu a declarat că, lunea viitoare, va avea o întâlnire cu ministrul Finanţelor, Marcel Boloş, şi cu alţi miniştri pentru a discuta...

Marcel Ciolacu vrea să găsească o soluție cu ministrul Finanțelor pentru plata pensiilor înainte de Paști

Premierul Marcel Ciolacu a declarat că, lunea viitoare, va avea o întâlnire cu ministrul Finanţelor, Marcel Boloş, şi cu alţi miniştri pentru a discuta...

Premierul Ciolacu a convocat ședința de guvern la Timișoara, unde PNL a acceptat să susțină candidatul PSD

Ședința de guvern din ziua de joi, 25 aprilie 2024, se va desfășura la Timișoara, reiese din comunicatele transmise de Guvernul României. Programul oficial al...
Ultima oră
Pe aceeași temă