6.7 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăSpecialCârţu, noul antrenor al campioanei

Cârţu, noul antrenor al campioanei

Sorin Cârţu a fost prezentat ieri ca noul antrenor al campioanei CFR Cluj. Înfrângerea ardelenilor din Giuleşti, 0-2 în faţa Rapidului, i-a fost fatală lui Andrea Mandorlini, care totuşi se aştepta să fie înlocuit, deşi la sfârşitul săptămânii trecute primise asigurări din partea conducerii că i se va acorda şansa să se reabiliteze prin obţinerea unor rezultate bune în meciurile cu Basel din Liga Campionilor şi derby-ul cu U Cluj din etapa a opta a Ligii I. „Preşedintele (n.r.-Iuliu Mureşan) mi-a comunicat că doreşte să încheiem colaborarea, iar cu Paszkany nu am vorbit. Cred că aş fi reuşit să redresez echipa. Nu sunt dezamăgit, pentru că în fotbalul românesc te poţi aştepta la orice”, a spus tehnicianul italian.

Noul antrenor, Sorin Cârţu, va debuta în forţă pe banca noii sale echipe, CFR Cluj având programat mâine debutul în Grupa E a Ligii Campionilor. „E un moment pe care şi-l doreşte orice antrenor. Mandorlini a câştigat totul înaintea mea şi orice alt rezultat poate fi considerat un eşec. Dacă miercuri voi alege 11 jucători nu înseamnă că aceia vor fi titulari mereu”, a menţionat Sorin Cârţu.Preşedintele Iuliu Mureşan a încercat să explice motivele care au dus la înlocuirea lui Mandorlini. „Am fost obligaţi să schimbăm antrenorul. Am urmărit şi ceea ce se întâmplă în campionatele puternice din Europa unde Benfica a câştigat campionatul Portugaliei sezonul precedent, şi acum merg foarte prost, Shalke s-a bătut pentru titlu în Bundesliga şi acum nu se regăseşte. Cred că e foarte greu pentru antrenori şi jucători să se mobilizeze pentru a lua munca de la capăt după ce au câştigat totul în sezonul precedent. Aveam nevoie de un suflu nou”, a spus oficialul ardelean.  

Contract pe doi ani

Sorin Cârţu a semnat cu CFR Cluj un contract valabil până la finalul sezonului viitor, timp în care va fi plătit cu 150.000 de euro pe an, la care se vor adăuga bonusuri de performanţă.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă