8.6 C
București
joi, 18 aprilie 2024
AcasăSpecialCapitanul Stelei, suspendat patru etape

Capitanul Stelei, suspendat patru etape

Pana la urma se poate spune ca Federatia Romana de Fotbal, prin Comisia sa de Disciplina, a incercat sa impace pe toata lumea in “cazul Radoi”.
Ieri, jucatorul Stelei a fost suspendat pentru patru etape din Divizia A ca urmare a acuzatiilor de indisciplina si lipsa de respect fata de echipa nationala dupa ce a parasit cantonamentul inaintea partidei cu Olanda din preliminariile CM 2006. De asemenea, Radoi a fost amendat cu suma de 1350 de euro.
Spuneam mai sus ca toata lumea ar trebui sa fie multumita, din moment ce Steaua cerea ca jucatorul sa nu fie suspendat, iar cei care i-au facut raport jucatorului ar fi dorit sa-i fie aplicata sanctiunea maxima, opt etape. Cele patru primite ar fi exact jumatatea pedepsei. Numai ca Steaua nu pare deloc satisfacuta, directorul executiv Valeriu Argaseala anuntand ca gruparea din Bulevardul Ghencea va face apel la aceasta decizie.
Motivatia sa este simpla, el afirmand ca gestul jucatorului stelist nu a fost bine incadrat in regulamentul disciplinar, care de fapt nici nu ar avea vreo prevedere care sa penalizeze parasirea cantonamentului. Mai mult, stelistii spun ca Radoi ar fi adus documente de la clinica din Bologna unde s-a tratat fotbalistul, potrivit carora acesta era accidentat si avea nevoie, la data partidei cu Olanda, de doua luni de pauza.

Gigi Becali vrea sa boicoteze nationala

Reactia patronului Stelei, Gigi Becali, a fost una asteptata, plina de invective la adresa federatiei si a celor care o conduc. Printre cuvinte precum “cocina”, “mizerie”, “nenorociti”, “hahalere” sau “jigodii” cu care au fost gratulati sefii FRF, Gigi Becali a amenintat ca nu va mai trimite la lot jucatori ai echipei sale.
“Ma consult cu jucatorii pentru a gasi o forma de protest si s-ar putea sa renunte sa mai mearga la echipa nationala. Cautam o forma de protest”, a spus Becali, care a spus ca, daca nici Comisia de Apel nu-i va face dreptate, se va adresa Tribunalului de Arbitraj Sportiv de la Lausanne.
El a anticipat deja posibila chemare a sa la Comisia de disciplina in urma invectivelor cu care i-a improscat pe sefii federali si nu numai Ð ar fi si cazul! Ð, dar a anuntat ca nu va onora “invitatia” si ca va continua sa atace un for care “se crede stapanul fotbalului”.


Dosar pentru dopaj in “cazul Radoi”?

Presedintele Comisiei de Disciplina, Doru Viorel Ursu, a declarat, vineri, ca in urma informatiilor aparute in presa ar putea deschide mai multe dosare in cazul Radoi, intre care si “unul de dopaj”. Cotidianul “Gazeta Sporturilor” a scris ca Radoi a fost supus, dupa ce a parasit cantonamentul nationalei inaintea meciului cu Olanda, unui tratament cu Depo-Medrol la clinica Isokinetic din Bologna. Depo-Medrol este un medicament care contine metilprednisolon, substanta aflata pe lista produselor interzise. “Am decis impreuna cu colegii mei sa analizam foarte serios aceste materiale, iar, daca va fi cazul, vom deschide un nou dosar sau mai multe”, a spus Ursu, pentru “dopaj, ascunderea adevarului si chiar tainuire de probe”.

Bogdan Costea
Bogdan Costeahttp://bogdan-costea
Bogdan Costea, sef departament Sport
Cele mai citite

Cătălin Cîrstoiu declară că a fost la clinica privată pentru a-și ajuta colegii

Cătălin Cîrstoiu, candidatul coaliţiei PSD-PNL pentru funcţia de primar general al Capitalei, a declarat miercuri seara că a fost la clinica privată deţinută de...

Real Madrid își continuă drumul către titlul cu numărul 15 în Liga Campionilor. Va întâlni pe Bayern Munchen în semifinale

Real Madrid s-a calificat în semifinalele Ligii Campionilor la fotbal, după ce a învins-o pe Manchester City cu scorul de 4-3, la loviturile de...

Un cutremur cu magnitudinea inițială de 6,4 grade pe Richter a lovit sudul Japoniei

Un cutremur cu magnitudinea preliminară de 6,4 grade a lovit miercuri seara sudul Japoniei, a anunțat Agenția Meteorologică Japoneză, citată de Reuters, conform stiripesurse.ro. Epicentrul...
Ultima oră
Pe aceeași temă