15.5 C
București
miercuri, 24 aprilie 2024
AcasăSpecialCampionii, obligati sa revina la spiritul ofensiv

Campionii, obligati sa revina la spiritul ofensiv

Steaua se afla pentru a doua oara consecutiv in fata sferturilor Cupei UEFA si are din nou un adversar din campionatul Spaniei. In sezonul trecut a pierdut in fata celor de la Villarreal, acum va da piept cu Betis Sevilla. Sincer vorbind, nu este nici o fericire sa ai un adversar ce vine din Premiera Division, un campionat considerat drept unul dintre cele mai puternice din Europa.
E greu de spus care este echipa mai buna, Villarreal sau Betis. Dupa parerea noastra, Betis este o echipa buna, dar de batut, si avem chiar argumente. Adversarii campionilor se afla intr-o situatie dificila in campionat, unde lupta pentru evitarea retrogradarii ramane un obiectiv mai important decat competitia europeana. Prima declaratie a antrenorului lui Betis, Lorenzo Serra Ferrer, la sosirea la Bucuresti s-a referit nu la partida cu Steaua, ci la meciul de campionat din etapa viitoare cu Malaga, pentru care vrea sa odihneasca mai multi jucatori. Betis traverseaza o acuta criza de forma, nu a mai castigat multe saptamani un meci in deplasare si speram sa nu o faca tocmai la Bucuresti. Oaspetii se gandesc la un egal, dorind sa decida calificarea la Sevilla.

Obligati sa forteze calificarea

Un meci nefericit in care Steaua pornea favorita, pierdut in fata celor de la Heerenveen, ii face pe ros-albastri mai tematori si i-a obligat la maxima prudenta in declaratii. O spune si capitanul echipei, Mirel Radoi: “Daca le vom da o sansa, cum am facut cu olandezii in partida retur, ibericii vor profita de ea, pentru ca Betis formeaza o echipa mai buna decat Heerenveen”. Ros-albastrii sunt condamnati sa aleaga totusi numai varianta jocului ofensiv pentru a putea asigura diferenta care sa Ie aduca linistea la Sevilla. Jocul economic impus de Olaroiu in intalnirea de la Bucuresti cu olandezii, cand Steaua nu a contat aproape deloc in atac, nu isi mai gaseste corespondent in confruntarea din aceasta seara. Cu Heerenveen, campionii plecau de la avantajul scorului de 3-1 obtinut in deplasare. Acum Steaua are obligatia de a realiza diferenta pe teren propriu, in fata propriilor suporteri. Chiar daca Betis nu este echipa de temut din sezonul trecut, misiunea elevilor lui Olaroiu nu este simpla si antrenorul, si jucatorii nu au tratat-o cu lejeritate. Recuperarea lui Goian si Ghionea aduce linistea in defensiva, compartimentul forte al campionilor, ce trebuie sa faca fata unui atac de multe ori imprevizibil. Cum in lotul ros-albastrilor nu exista indisponibilitati, echipa pe care o va arunca in lupta Olaroiu este cea obisnuita: Carlos – Ogararu, Goian, Ghionea, Nesu – Nicolita, Radoi, Paraschiv, Bostina – Dica, Iacob.
Steaua s-a pregatit la inceputul saptamanii pe stadionul din Ghencea, iar ieri a efectuat ultimul antrenament pe National, unde gazonul se prezinta in conditii excelente. Olaroiu ii va impinge pe pozitii mai avansate pe Nicolita si Bostina, servantii celor doi atacanti, Dica si Iacob. Calificarea nu se joaca numai 90 de minute, dar Steaua trebuie sa-si asigure cel putin un minimum avantaj in aceasta seara.
Printr-o mobilizare exemplara, asa cum Steaua a mai dovedit ca este capabila, cu ajutorul unei galerii care va umple din nou pana la refuz tribunele stadionului National, campionii pot face pasul hotarator spre sferturile Cupei UEFA in fata propriilor fani.
Partida Steaua-Betis Sevilla va incepe la ora 19 si va fi condusa de o brigada de arbitri din Rusia, cu Iuri Baskakov la centru. Intalnirea este transmisa in direct de TVR1.

Cele mai citite

Ludovic Orban sare la gâtul lui Iulian Dumitrescu, preşedintele PNL Prahova: “Nesimțire sfidătoare!”

Iulian Dumitrescu, președintele PNL Prahova, inculpat pentru corupție și cu interdicţia de a exercita funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Prahova, continuă să surprindă....

Florin Roman(PNL): „ Noul PSD e de fapt vechiul PSD, aceleaşi metehne, ameninţări, şantaj, mizerie”

Deputatul PNL Florin Roman, coordonatorul campaniei partidului pentru alegerile locale, a declarat miercuri, la Târgovişte, că "noul PSD e de fapt vechiul PSD, aceleaşi...

Renunțarea la sobele cu lemne, inepții. “Cu ce să ne încălzim? Curent electric? Ăla pe care am ajuns să îl importăm la prețuri astronomice?”,...

Partidul S.O.S al Dianei Șoșoacă susține că românii nu se pot încălzi cu "curentul electric importat la prețuri astronomice", ci este nevoie de sobele...
Ultima oră
Pe aceeași temă