16.8 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăSpecialCampionii, hotarati sa rescrie istoria

Campionii, hotarati sa rescrie istoria

In 1986, cand Steaua castiga Cupa Campionilor Europeni, Banel Nicolita avea un an, iar Mihai Nesu doi ani. Auzisera de performanta echipei sub culorile careia evolueaza acum, dar de jucatorii care au semnat marea performanta nu stiau decat din auzite. Fostele glorii ale Stelei – Duckadam, Iovan, Bumbescu, Barbulescu, Balan, Majaru, Pistol, Radu II si Lacatus, impreuna cu antrenorul Emeric Ienei, se afla acum impreuna la Sevilla, in orasul care in urma cu 20 de ani le-a adus gloria.
Este prima miscare inteligenta facuta de conducerea gruparii din Ghencea inaintea partidei cu Betis, prezenta veteranilor si a actualilor jucatori ai Stelei fiind un imbold pentru obtinerea calificarii. Cea de-a doua initiativa a gruparii ros-albastrilor are in vedere sprijinul neconditionat pe care conducerea clubului l-a acordat antrenorului Olaroiu, care, indiferent de rezultatul meciului din aceasta seara, are promis in continuare locul pe banca. Un plus de incredere si siguranta de care Olaroiu si jucatorii aveau nevoie si care inchide gura contestatarilor si celor care schimbau antrenorii in Ghencea de la o zi la alta.
Partida cu Betis Sevilla se anunta deosebit de dificila, sansele obtinerii calificarii fiind egale, cu un firesc avantaj de partea gazdelor. Ieri dimineata, antrenorul spaniolilor, Lorenzo Serra Ferrer, dezvaluia in cadrul unei conferinte de presa faptul ca pentru echipa lui calificarea in sferturile de finala ramane un obiectiv important, dar nu inaintea evitarii retrogradarii, care ar insemna un dezastru pentru andaluzi. Antrenorul Ferrer, usor dezamagit, declara ca nu poate conta pe Capi, Varela si Rivas, suspendati, si nici pe Fernando, accidentat. Vorbind despre confruntarea cu Steaua, antrenorul spaniol era convins ca echipa noastra va adopta o tactica defensiva, incercand sa foloseasca arma contraatacului.
In tabara Stelei atmosfera este de un optimism moderat, jucatorii si banca tehnica intuind dificultatea meciului, in care Steaua este obligata sa inscrie pentru a se califica. Nu a facut-o in ultimele trei partide oficiale, dar este hotarata sa o faca asta-seara pe stadionul Ruiz de Lopera. Fata de formatia obisnuita a ros-albastrilor este posibila o singura modificare, inlocuirea lui Nesu cu Petre Marin. In rest, echipa ramane aceeasi: Carlos – Ogararu, Goian, Ghionea, Petre Marin – Nicolita, Paraschiv, Radoi, Bostina – Dica, Iacob. Steaua nu are jucatori accidentati, intreg lotul a participat la antrenamentul de ieri seara.
In cursul acestei dimineti, fotbalistii Stelei, impreuna cu generatia 1986, alaturi de care este asteptat si Boloni, urmeaza sa faca o vizita pe stadionul Ramon Sanchez Pizjuan, al formatiei FC Sevilla, unde Steaua a realizat marea performanta a fotbalului romanesc de acum 20 de ani.
Interesul in jurul partidei din aceasta seara este destul de moderat, suporterii andaluzi fiind suparati pe favoritii lor dupa egalul obtinut in ultima etapa cu codasa clasamentului, Malaga. Pretul biletelor este destul de piperat si organizatorii nu conteaza decat pe 10-15.000 de spectatori, dintre care 2.000 vor fi romani.
Vremea la Sevilla este foarte frumoasa, mercurul termometrelor a urcat pana la 25 grade si locuitorii orasului se pregatesc de venirea verii. Vremea este frumoasa, dar primirea gazdelor a fost rece si neprimitoare. Nu am vazut nici un fotoreporter, nici o camera de televiziune, totul rezumandu-se la urcarea in autobuz si drumul spre hotel. Partida, programata la ora 22.30, este transmisa in direct de TVR 1 si va fi condusa de o brigada de arbitri din Italia, avandu-l la centru pe Massimo de Santis, o cunostinta de-a noastra, de la partida Olanda-Romania incheiata in favoarea “portocalei” cu 2-0.

Cele mai citite

Ocolul Bucureștiului în 30 de zile

Coaliția PSD-PSD a făcut un ocol de treizeci de zile pentru a ajunge de unde a plecat. “Și mă ocoli...” – vorba bancului. Dar...

Colliers: Numărul locuinţelor vândute în Bucureşti, în creştere cu 18% în primul trimestru din 2024

Piaţa rezidenţială a început anul 2024 în forţă, cu un prim trimestru încheiat cu o creştere de 18% a numărului tranzacţiilor cu apartamente în...

Europa Conference League în faza semifinalelor: Care sunt favoritele

Aston Villa, Fiorentina, Olympiacos și Brugges sunt echipele rămase în cursa pentru cucerirea trofeului UEFA Europa Conference League în acest sezon. Prima manșă a semifinalelor va avea...
Ultima oră
Pe aceeași temă