15.4 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăSpecialCampioana vrea sa spulbere "complexul norvegian"

Campioana vrea sa spulbere “complexul norvegian”

Steaua a devenit o adversara obisnuita a echipelor norvegiene, dupa Rosenborg venind randul celor de la Valerenga Oslo sa evolueze in fata campioanei noastre. De aceasta data, speram ca Steaua sa inregistreze un alt rezultat si, daca a ratat grupele Ligii Campionilor din cauza lui Rosenborg, sa reuseasca sa “prinda” grupele UEFA in fata altor nordici.

Delegatie fara patron

Pentru prima oara dupa mult timp, delegatia stelista nu este insotita in deplasare de Gigi Becali, care a promis ca va mai merge in strainatate numai daca echipa sa va prinde “primavara europeana”. Capitala Norvegiei ne-a intampinat cu o vreme frumoasa, dar rece, doar circa 14-15 grade la amiaza. Mai mult, gazdele noastre ne-au avertizat ca seara este foarte racoare si ca la ora meciului de joi seara termometrele ar putea scadea spre zero grade!
Ajunsi la Oslo, stelistii au fost surprinsi sa vada ca interesul presei locale este extrem de scazut, la aeroport nefiind nici un ziarist norvegian, ci tot colegii nostri de la Bucuresti, veniti aici cu cateva zile inainte. Principala noastra “arma” ofensiva, Iacob, e de parere ca la meciul de la Oslo nu este important cine marcheaza. “Nu conteaza daca marchez eu, important este sa se califice echipa. Nu ne este teama, dar concentrarea este mare. Nu cred ca temperatura scazuta va fi o problema, nu ne este frica de norvegieni. Valerenga este o echipa foarte buna, este pe primul loc si asta spune totul. Nu ne va fi usor deloc”, a spus Iacob.
Tehnicianul Oleg Protasov sustine ca Valerenga este o echipa periculoasa, mai ales ca vine dupa o victorie in campionat, 4-0, cu Fredrikstad. “Valerenga este o echipa puternica. Ii lipsesc cativa jucatori de baza si o sa vedem ce ne poate arata. Cu Fredrikstad a marcat de patru ori, deci este periculoasa”, a mentionat Protasov. Antrenorul stelist nu a fost surprins de victoria echipei Rosenborg in meciul cu Olympiakos Pireu. “Mi-a trecut supararea dupa necalificare, s-a vazut ca Rosenborg are experienta si stie sa joace fotbal”, a mentionat Protasov. Intrebat daca Gigi Becali i-a dat sfaturi in ceea ce priveste formatia pentru meciul cu Valerenga, Protasov a raspuns in gluma: “Da, o sa-mi trimita prin fax tot programul de antrenamente”.

Valerenga, 4-0 in campionat

Echipa Valerenga Oslo a castigat, marti seara, cu scorul de 4-0, meciul disputat in deplasare impotriva formatiei Fredrikstad, in etapa a XX-a a campionatului Norvegiei, ultimul dinaintea intalnirii cu Steaua, din prima mansa a turului I al Cupei UEFA. Golurile formatiei Valerenga au fost inscrise de Ardian Gashi ('54, '55) si Daniel Holm ('59, '77). Pentru norvegieni, vestea cea mai buna a fost, insa, cea a revenirii in echipa a vedetei Tore Andre Flo, care a fost accidentat mai multe luni. Antrenorul Kjetil Rekdal a folosit urmatoarea echipa: Arason – Wehler, Johnsen, Muri, T. Holm – Ishizaki (Flo '78), Skiri, Grindheim (Hoseth '78), Berre (Stenersen '85) – Gashi – D. Holm.
Meciul Valerenga – Steaua, din prima mansa a turului I al Cupei UEFA, se va disputa joi, la Oslo, de la ora 20.30, urmand a fi transmisa in direct de TVR 1. Returul este programat pe 29 septembrie si se va disputa, cel mai probabil, la Bacau, dupa ce Comisia de Apel a UEFA a suspendat terenul Stelei pentru o etapa in cupele europene, ca urmare a scandarilor cu caracter rasist de la meciul cu Shelbourne, din mansa secunda a turului II preliminar al Ligii Campionilor.

Cele mai citite

Emma Răducanu, eliminată de Iga Swiatek în semifinalele turneului de la Stuttgart

Jucătoarea poloneză de tenis, Iga Swiatek, ocupanta locului 1 în clasamentul WTA și principala favorită la turneul WTA 500 de la Stuttgart, Germania, s-a...

Rusia – Ucraina, ziua 766: Doi morți într-un atac cu drone asupra regiunii Belgorod

Un atac ucrainean cu dronă a făcut doi morţi în regiunea rusă de frontieră Belgorod, în vestul ţării, a informat guvernatorul local, în această...

Ciolacu reafirmă că alianța PSD-PNL îl are pe Cătălin Cîrstoiu candidat la Primăria generală a Capitalei

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, afirmă că în prezent Cătălin Cîrstoiu este candidatul alianţei PSD-PNL la Primăria generală a Capitalei, potrivit spotmedia.ro. El a subliniat că...
Ultima oră
Pe aceeași temă