13.3 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăSpecialBute - campion WBO Intercontinental

Bute – campion WBO Intercontinental

Pugilistul clubului Interbox Lucian Bute a devenit campion WBO Intercontinental la categoria supermijlocie dupa ce a castigat la puncte meciul cu boxerul congolez Lolenga Mock, disputat la Centre Bell din Montreal, in fata a 6.654 de spectatori. Bute, detinator al centurilor NABA si NABF, a castigat meciul in 12 reprize prin decizia unanima a judecatorilor: 119-109, 120-108 si 118-111.
Antrenorul lui Bute, Stephane Larouche, a declarat ca pugilistul roman a avut gripa in saptamana premergatoare meciului. “El a lucrat foarte bine la aspectele pe care doream sa le imbunatatim, a reusit sa-l tina pe Mock la distanta pentru a-l impiedica sa atace din interior. El s-a folosit foarte bine de directa sa, o arma inexistenta la sosirea sa la Montreal”, a spus Larouche.
Bute a apreciat ca a intalnit un adversar redutabil. “A fost o alta experienta buna pentru mine. Nu sunt deceptionat ca nu am castigat prin KO”, a spus Bute.
Tot in gala de la Montreal, Adrian Diaconu si-a pastrat titlul WBC International la categoria semigrea, dupa ce l-a invins la puncte pe sud-africanul Andre Thysee, care a pierdut si in fata lui Bute in urma cu cateva luni. De asemenea, Ion Ionut “Jo Jo” Dan l-a invins, in sase reprize, pe Shawn Garnett din Guyana.

Bute a incheiat un nou contract

Lucian Bute a incheiat un nou contract pentru o perioada de doi ani cu clubul Interbox, actuala intelegere expirand in luna octombrie, informeaza presa canadiana. Potrivit sursei citate, Interbox il considera pe Bute, dupa retragerea lui Eric Lucas, cel mai reprezenativ pugilist al sau si intentioneaza sa obtina organizarea unui meci pentru titlul mondial in 2007. “Popularitatea sa este mare in SUA si in Europa. Contractul sau nu era inca terminat, dar era cautat de multi promotori. Era o situatie periculoasa, care ar fi devenit si mai periculoasa pana in octombrie. Prioritatea noastra era sa semneze contractul. Bute este viitorul Interbox si locomotiva care conduce compania”, a spus Eric Lucas.
Bute, care initial a fost sparring partner pentru Lucas, se afla la Montreal din 2003, devenind popular in scurt timp. “Am incredere in antrenorul meu, ca si in echipa Interbox. Ei au incredere in mine si niciodata nu mi-au facut promisiuni false”, a spus Bute.

Cele mai citite

Petre Roman, la Parchetul General, în Dosarul Mineriada. FOTO

Fostul premier Petre Roman, s-a prezentat, astăzi, la sediul Parchetului General, pentru a lua la cunoştinţă că a fost pus din nou sub acuzare...

CSM a respins suspendarea judecătoarei Ancuța Popoviciu din funcție

Consiliul Superior al Magistraturii(CSM) a respins suspendarea Ancuței Popoviciu din funcţie, asa cum ceruse Inspecția Judiciară, potrivit europafm.ro. Săptămâna trecută, chiar judecătoarea ceruse să se...

Marcel Ciolacu vrea să-i recompenseze pe elevii români care au performat la Concursul Internaţional “National Space Society – NASA Space Settlement Contest”

Premierul Marcel Ciolacu i-a felicitat pe elevii români premiaţi la Concursul Internaţional "National Space Society - NASA Space Settlement Contest", el afirmând că aceştia...
Ultima oră
Pe aceeași temă