10.5 C
București
vineri, 19 aprilie 2024

Breviar

Hagi participa la reuniunea Comitetului pentru fotbal

Antrenorul Gheorghe Hagi participa la Zurich la reuniunea Comitetului pentru fotbal, organizatie constituita sub egida FIFA. Acest comitet are in componenta personalitati din lumea fotbalului, presedinte fiind Jose Maria Villar, seful Federatiei spaniole de fotbal, iar vicepresedinte francezul Michel Platini.
Intrunirile periodice au ca tema de discutie propuneri pentru dezvoltarea fotbalului. Alte personalitati marcante ale acestui comitet sunt brazilianul Pele, germanul Franz Beckenbauer, presedinte al Comitetului de organizare a Cupei Mondiale din Germania, sau englezul Bobby Charlton.

Clauza de reziliere de 126 milioane de euro pentru David Villa

Clauza de reziliere a contractului fotbalistului David Villa cu echipa spaniola FC Valencia a crescut de la 60 milioane de euro la 126 milioane de euro, informeaza agentia EFE. Villa, a carui veche intelegere cu Valencia expira in anul 2010, a semnat un nou acord cu “liliecii”, valabil pana in 2013. Conducatorii gruparii din Primera Division au vrut sa finalizeze prelungirea contractului internationalului spaniol inaintea debutului turneului final al Cupei Mondiale 2006. David Villa ocupa in acest moment locul al doilea in clasamentul golgheterilor campionatului Spaniei, cu 15 goluri, fiind depasit doar de camerunezul Samuel Eto'o de la FC Barcelona.

Ancelotti, favorit pentru Real Madrid

Italianul Carlo Ancelotti, actualul antrenor al echipei italiene de fotbal AC Milan, este principalul favorit la preluarea conducerii tehnice a formatiei spaniole Real Madrid, sustine ziarul “Marca”. Pe lista “galacticilor” mai figureaza numele spaniolului Rafa Benitez (FC Liverpool) si al unui alt tehnician italian, Fabio Capello (Juventus Torino), dar Ancelotti pare a fi preferatul responsabililor lui Real, care apreciaza foarte mult fotbalul deschis si ofensiv practicat de Milan sub conducerea acestuia, adauga cotidianul sportiv spaniol. “Vom cunoaste in curand numele noului antrenor, probabil in doua sau trei saptamani”, a declarat luni seara noul presedinte al clubului Real Madrid, Fernando Martin. Acesta a confirmat totodata interesul gruparii pe care o conduce fata de jucatorii lui Arsenal Londra, Thierry Henry si Fabregas, in vizorul “galacticilor” fiind, de asemenea, si internationalul brazilian Adriano, atacantul lui Inter Milano.

Nationala de polo, in primul turneu oficial de pregatire

Reprezentantiva de polo a Romaniei a plecat ieri la Istanbul, unde incepand de astazi va participa la primul turneu international oficial de pregatire in vederea calificarilor la Campionalele Europene. La intrecerile din Turcia – unde vor participa echipele A si B ale tarii-gazda, Ucrainei, Sloveniei si Belarusului – nu vor lua parte decat componentii lotului nostru care evolueaza in campionatul intern. De altfel, “tactica” de pregatire a lui Vlad Hagiu se bazeaza in primul rand pe cresterea valorii jucatorilor de acasa pentru ca acestia sa poata constitui scheletul nationalei. O parte din poloistii romani care joaca in strainatate vor putea raspunde convocarii la lot abia pentru reuniunea internationala de la Marsilia, care preceda turneul de la Imperia pentru calificarea la CE.

Violenta in sport le da batai de cap juristilor Senatului

Este sau nu contraventie “fapta” unui microbist care nu-si respecta la meci locul indicat pe biletul de intrare? Aceasta e intrebare care le-a dat ieri de furca senatorilor din Comisia juridica, desi ordinea de zi era una extrem de incarcata. In cele din urma, alesii au hotarat sa elimine “contraventia” mentionata din Ordonanta nr. 11 din 2006, privind prevenirea si combaterea violentei in sport. Pret de aproape o ora, juristii Senatului au vrut sa se dovedeasca buni cunoscatori ai sportului si ai regulilor de pe stadioane si au introdus in actul normativ posibilitatea interzicerii accesului pe stadion al persoanelor depistate in mod repetat ca au incalcat normele privind ordinea si linistea publica, pe o perioada intre 1 si 6 luni.

Cele mai citite

Lion Capital și Bursa Română de Mărfuri inventează motive pentru a nu plăti dividende. Acționarii societăților controlate de Bogdan Drăgoi și Gabriel Purice, nemulțumiți

Numeroși acționari ai Lion Capital, fosta SIF Banat-Crișana, sunt nemulțumiți că societatea condusă de fostul ministru de finanțe Bogdan Drăgoi nu plătește dividende. O...

Nicușor a lansat cel mai mare fake-news de campanie

Nicușor Dan a rostogolit cea mai mare minciună din actuala campanie electorală. Presa neomarxistă s-a grăbit să preia anunțul echipei sale, potrivit căruia Agenția...

PAOK-ul lui Răzvan Lucescu, eliminată din Conference League! Echipele calificate în semifinalele competiției

PAOK Salonic, echipă antrenată de românul Răzvan Lucescu, a ratat calificarea în semifinalele Conference League, după ce a fost învinsă de pe teren propriu...
Ultima oră
Pe aceeași temă