7.6 C
București
miercuri, 27 martie 2024
AcasăSpecialBaschet: Petricevici trece, de la masculin, la feminin. Ce echipă din România...

Baschet: Petricevici trece, de la masculin, la feminin. Ce echipă din România a preluat

Bosniacul Dragan Petricevici a preluat banca tehnică a formației de baschet feminin Universitatea Cluj, după ce ultima dată a antrenat echipa masculină a BC Timișoara. El a renunțat la timișoreni din cauza problemelor financiare pe care le are clubul.

Directorul CS Universitatea Cluj, Ovidiu Vasu, a declarat că aducerea lui Dragan Petricevici este o dovadă că proiectul echipei de baschet feminin ia amploare. Pentru Petricevici aceasta va fi cea de a doua experiență din cariera sa la nivel feminin, după cea de la Livas Târgoviște, alături de care a cucerit titlul național în 2003, potrivit Mediafax. 

“Urmează ca la finalul lunii, Dragan Petricevici să vină la Cluj. Proiectul de la echipa de baschet feminin ia amploare. Se dorește o treabă serioasă și prin aducerea lui Dragan Petricevici se confirmă și mai mult acest lucru. Ne dorim performanță și cred că o vom și obține în viitor”, a declarat Ovidiu Vasu.

Ulterior, CS Universitatea a emis un comunicat privind aducerea noului antrenor.

“Antrenorul Dragan Petricevici va prelua, peste aproximativ două săptămâni, echipa de baschet feminin din cadrul CS Universitatea Cluj. Dragan a semnat, duminică seară, un contract valabil pe 3 ani şi jumătate, revenind astfel la Cluj, locul unde, în urmă cu 19 ani, câştiga campionatul naţionat cu echipa de băieţi a clubului”, se arată în comnicat.

Cel mai probabil, Dragan Petricevici va debuta pe banca echipei clujene de baschet feminin la sfârşitul lunii octombrie, atunci când Universitatea va juca la Alba-Iulia. Până atunci, clujencele vor juca pe terenul formaţiei CSBT Alexandria, în 21 octombrie, şi vor primi vizita grupării ACS Sepsi SIC, într-un meci programat pentru data de 24 octobrie.

Dragan Petricevici, care a cucerit Cupa României în 2015 la masculin, cu BC Timișoara, a demisionat de la cârma acestei echipe în urmă cu o săptămână, invocând problemele financiare ale clubului, afectat de interdicția de alocare de fonduri din partea Primăriei, ca urmare a unui control al Curții de Conturi.

În vârstă de 46 ani, Dragan Petricevici a mai antrenat o singură dată la feminin, în sezonul 2002-2003, la Livas Târgoviște, cu care a cucerit atunci titlul național.

La masculin, el a pregătit echipele Universitatea Cluj, Poli Iași, West Petrom Arad, CSU Ploiești, Farul Constanța, CSU Sibiu și BC Timișoara. A cucerit patru titluri de campion, cu Universitatea Cluj, de două ori cu West Petrom Arad și cu CSU Ploiești. De asemenea, Petricevici mai are în palmares, tot la masculin, trei Cupe ale României, una cu CSU Ploiești și două cu BC Timișoara.

Cele mai citite

Trump a declarat că Israelul trebuie să „încheie” războiul din Gaza pentru că pierde mult sprijin la nivel internațional

Fostul preşedinte american Donald Trump a declarat, într-un interviu acordat unei publicaţii israeliene, că Israelul trebuie să "încheie" războiul din Fâşia Gaza, deoarece pierde...

Migraţia ilegală la frontierele României a scăzut, în primele două luni ale acestui an, cu 35%

Vești bune de la granițele României. Migrația ilegală a scăzut, în primele două luni ale acestui an, cu 35%, transmite MAI. Reducerea semnificativă a migrației...

România va avea o echipă în finala EHF European League! Gloria Bistrița și Dunărea Brăila se duelează în penultimul act

Formațiile CS Gloria 2018 Bistriţa-Năsăud şi HC Dunărea Brăila vor fi adversare în semifinalele EHF European League, conform tragerii la sorţi efectuate astăzi la...
Ultima oră
Pe aceeași temă