Baia Mare şi Steaua, cu trofeul pe masă

Ca şi în sezonul precedent, ultimul act al campionatului naţional de rugby se va desfăşura între Ştiinţa Baia Mare şi Steaua. Ştiinţa Baia Mare s-a distrat, în semifinale, cu Dinamo, pe care a învins-o ...

Share

Bogdan Costea 0 comentarii

26.09.2010 - 20:00

Ca şi în sezonul precedent, ultimul act al campionatului naţional de rugby se va desfăşura între Ştiinţa Baia Mare şi Steaua.

Ştiinţa Baia Mare s-a distrat, în semifinale, cu Dinamo, pe care a învins-o cu un umilitor 44-0. Victoria celor din Baia Mare nu a fost nici un moment pusă la îndoială. Băimărenii au condus cu 20-0 la pauză, aşa că au jucat relaxat în partea a doua, când singura lor grijă a fost să nu aibă parte de accidentări. Baia Mare a înscris 8 încercări, câte 4 pe repriză, prin Dimofte, Botezatu, Roşca, Stoica (2), Diniş, Ene şi Buduşan, ultimul reuşind şi două transformări.
A doua finalistă, Steaua, a trecut mult mai greu, în Ghencea, de Farul, echipă condusă de Mircea Paraschiv. Bucureştenii s-au impus cu 21-15, după ce la pauză scorul era egal, 12-12. Momentul decisiv putea fi în debutul părţii secunde, când stelistul Baraulea a văzut roşu pentru o lovitură cu capul. Farul nu a fructificat avantajul, iar Steaua, care a jucat excelent din punct de vedere tactic, s-a impus. Într-un meci fără încercări, punctele au fost marcate de Dumbravă (2 dg, 3 lp), Vlaicu (2 lp), respectiv R. Tavana (1 dg), Filip (4 lp).
În aceste condiţii se va reedita finala ediţiei trecute, atunci când s-a impus echipa din Baia Mare cu 18-16. Finala este programată pe 2 octombrie, pe Stadionul Arcul de Triumf. Şi finala mică ar trebui să fie o reeditare a celei de anul trecut, numai că atunci Farul nu s-a prezentat la meci, în semn de protest la adresa federaţiei.

Citește totul despre:

Comentarii