Au plecat sa castige

Ieri la amiaza, echipele reprezentative de fotbal ale Romaniei au plecat in Olanda, unde, astazi, echipa de tineret si, sambata, nationala disputa meciuri decisive pentru calificarea la Campionatul European si Campionatul Mondial 2006. ...

Share

Marius Georgescu 0 comentarii

03.06.2005 - 00:00

Ieri la amiaza, echipele reprezentative de fotbal ale Romaniei au plecat in Olanda, unde, astazi, echipa de tineret si, sambata, nationala disputa meciuri decisive pentru calificarea la Campionatul European si Campionatul Mondial 2006. Indiferent cu cine am stat de vorba la Aeroportul Henri Coanda inaintea decolarii aeronavei care ii va transporta pe tricolori in Olanda, oficiali ai FR Fotbal, antrenori, tehnicieni si jucatori, toti sunt optimisti si vorbesc de o victorie la Rotterdam.

Increzator, presedintele FRF Mircea Sandu spunea: "Numai o victorie ne poate da mai multe sanse de calificare la Campionatul Mondial, si eu cred in ea, chiar daca, din pacate, noi plecam in Olanda cu sansa a doua". Selectionerul Victor Piturca recunoaste valoarea deosebita a adversarului, dar vorbeste si de o echipa a Romaniei mult mai puternica decat cea care a pierdut partida la Bucuresti, capabila de un rezultat mare sambata seara. Selectionerul, ca si jucatorii, conteaza mult pe revenirea lui Adrian Mutu, a carui evolutie poate fi decisiva. Tricolorii au plecat cu gandul sa castige, sunt motivati si optimismul lor poate sa cantareasca mult.

Radoi a ramas acasa

Tricolorii au sustinut miercuri seara un nou test de verificare la Saftica si vestile care vin din tabara nationalei nu sunt in totalitate cele mai bune. Florentin Dumitru s-a accidentat la genunchi in timpul antrenamentului de marti si a parasit cantonamentul, Piturca aducandu-l la lot pe Gigel Bucur. Radoi a fost folosit in meciul-scoala cu Dinamo II numai in repriza secunda, din cauza unei accidentari mai vechi. S-a vorbit mult, in ultimele ore, despre indisponibilitatea lui Mirel Radoi si de chemarea de urgenta la lot a lui Barcauan, care sa-l inlocuiasca pe stelist. Medicul echipei nationale, Pompiliu Popescu, care l-a consultat pe Radoi, a spus ca jucatorul este accidentat si nu poate face deplasarea la Rotterdam. In acelasi timp, varianta chemarii de la Donetk a lui Barcauan a cazut. In aceasta situatie, aproape sigur, pe postul de fundas central, alaturi de Chivu, va fi titularizat Tamas. Vestea buna ar veni de la Chivu, care este apt de joc, se simte bine si se poate conta pe el. Capitanul nationalei a facut pereche cu Tamas in prima repriza, dupa care selectionerul a schimbat cuplul de fundasi centrali cu Radoi si Ghionea.
Daca luam de buna o practica mai veche a antrenorilor, care in prima parte a meciurilor de verificare folosesc echipa cu care intentioneaza sa inceapa partida oficiala, atunci o posibila formula de inceput la Rotterdam ar putea fi: Lobont - Contra, Tamas, Chivu, P. Stoica - Fl. Petre, Pancu, Dorinel Munteanu, Mitea - Claudiu Niculescu, Mutu. O declaratie surprinzatoare a selectionerului se refera la Mutu. Victor Piturca spune ca perioada de inactivitate prin care a trecut Adrian Mutu face posibila nefolosirea lui pe intreaga durata a meciului, fara sa spuna, insa, daca va apela la serviciile lui Mutu de la inceputul meciului sau il va introduce in formatie pe parcursul desfasurarii intalnirii.
In aceasta dimineata, pe stadionul Feijnoord, nationala Romaniei va efectua antrenamentul oficial, unde, din cauza absentei lui Radoi, Piturca ar putea sa-l foloseasca pe postul de aparator central pe Ghionea, solutie in care Cristi Chivu sa fie trecut fundas stanga. Este putin probabil, insa, ca selectionerul sa renunte la Chivu pe postul de aparator central


Mircea Radulescu a vazut echipa Olandei

Prezent la Amsterdam la un simpozion UEFA, Mircea Radulescu, directorul Scolii Federale de Antrenori, a asistat la ultimul test sustinut de Olanda. El spune ca Van Basten "a ascuns echipa de baza", dar si asa jucatorii "portocalei l-au impresionat in mod deosebit, in special prin extraordinara lor forta ofensiva. "Sunt foarte periculosi prin infiltrarile mijlocasilor si fundasilor in atac si prin verticalizarea insistenta a jocului, apreciaza tehnicianul nostru. Atrasi de ofensiva, mai spune federalul roman, se descopera in aparare unde pot fi surprinsi prin contraatac". Mircea Radulescu crede ca ne asteapta un meci intre dificil si imposibil.

Citește totul despre:

Comentarii