10 C
București
miercuri, 24 aprilie 2024
AcasăSpecialArmenia ne-a "ajutat" doar o repriza

Armenia ne-a “ajutat” doar o repriza

Din pacate, marile sperante pe care ni le-am pus in jocul Cehia-Armenia, cand am crezut ca cehii pot sa se impiedice de mult mai modesta nationala ex-sovietica, s-au spulberat in numai o repriza. La Olomouc a fost 0-0 la pauza si ne bucuram, dar 4-1 in final si Cehia devine marea favorita la locul doi. Contracandidata noastra are nevoie de doua puncte in meciurile cu Olanda (acasa) si Finlanda (deplasare) pentru a ocupa locul secund si a merge la baraj.

“De Telegraaf”: “Cehia, in convalescenta”

“Cehia, in convalescenta”, a titrat cotidianul olandez “De Telegraaf” dupa victoria reprezentativei Cehiei, scor 4-1, impotriva nationalei Armeniei, din grupa I de calificare la CM-2006. Publicatia Voetbal International a scris ca Cehia a rezolvat meciul cu Armenia in repriza a doua. “Cehii au facut eforturi pentru a sparge defensiva armeana. Cu acest succes, Cehia si-a luat revansa dupa infrangerea dezamagitoare din Romania, care i-a redus considerabil sansele la calificarea directa”, a notat sursa citata. Agentia olandeza Voetbal a subliniat ca, prin victoria de miercuri, Cehia si-a revenit dupa partida de la Constanta.
Cotidianul ceh “Dnes” i-a notat pe jucatorii cehi de la 1 la 5, Jan Polak fiind considerat cel mai bun de pe teren si primind nota 1, in timp ce Rudolf Skacel a primit cea mai mica nota, 4,5. “Fotbal dupa pauza”, a scris “Dnes”.
“Blesk” a titrat: “In sfarsit, victorie”. “Cehia a gasit drumul spre gol la trei minute dupa pauza, Heinz deschizand portile spre victorie”, a notat sursa citata.

Olandezii se plang de jocul Andorrei

Selectionerul Marco van Basten si jucatorii olandezi s-au plans de jocul dur al nationalei Andorrei si au criticat prestatia arbitrului ungur Attila Hanacsek, care a permis evolutia la intimidare a echipei pregatite de David Rodrigo in meciul din grupa I de calificare la CM 2006. Marco van Basten s-a declarat iritat de arbitraj. “Cel mai mare adversar al nostru a fost arbitrul. Te si intrebi daca este potrivita delegarea lui la acest nivel. Am incercat sa facem ceva bun, dar cand esti arbitrat de o asemenea brigada… Noi am primit doua cartonase galbene si unul rosu, iar ei doar doua galbene. Arbitrul ne-a facut meciul greu. Ce s-a intamplat miercuri a fost trist pentru joc, pentru public, pentru fotbal”, a spus selectionerul Olandei, citat de cotidianul “De Telegraaf”.
Mijlocasul olandez Phillip Cocu, eliminat in minutul 38, a afirmat ca a fost sanctionat pe nedrept cu cartonas rosu. “Era cel mult de cartonas galben. Sper ca brigada de arbitri va accepta ca a gresit. Andorra a jucat dur”, a spus Cocu, dupa meciul castigat de olandezi, cu scorul de 4-0.
Portarul Edwin Van der Sar a criticat si el prestatia oaspetilor, spunand ca Andorra practica antifotbal. “Ce a jucat Andorra nu a avut nimic de-a face cu fotbalul. Pe mine m-a sacait cel mai mult Lima. A sarit cu cele 120 de kilograme ale lui pe mine. A fost frumos apoi din partea lui sa se dea la o parte. Atacantii nostri nu au fost protejati deloc, arbitrul le-a permis jucatorilor din Andorra sa ii atace permanent. Ce s-a intamplat miercuri n-are nimic de-a face cu fotbalul, ci cu antifotbalul”, a comentat Van der Sar, completat de atacantul Ruud van Nistelrooy: “Andorra a fost o echipa sacaitoare”.
“Olanda, mult prea puternica pentru Andorra, chiar si in zece oameni”, a titrat cotidianul “De Telegraaf”. “Echipe precum Andorra nu vin sa joace fotbal, ci sa isi scoata adversarul din ritm. Andorra a lovit tot ce a miscat. Ce a facut arbitrul? A stat si s-a uitat”, a scris sursa citata.

Cele mai citite

Zi perfectă pentru românce la Madrid! Irina Begu și Jaqueline Cristian au obținut victorii importante

Irina Begu s-a calificat în turul secund al turneului WTA 1.000 de la Madrid, în timp ce Jaqueline Cristian a reuşit să acceadă pe...

Românii Investesc Record în Titlurile de Stat: O Premieră în Guvernarea PSD

Sub guvernarea lui Marcel Ciolacu, investițiile fără precedent devin motorul dezvoltării țării, iar economia României se clasează constant printre cele mai dinamice din Uniunea...

Echipa de robotică RO2D2 a Colegiului Național „ Mihai Viteazu” din Ploiești a luat titlul de vicecampioană mondială la Campionatul Mondial de Robotică de...

Echipa de robotică RO2D2 a Colegiului Național „ Mihai Viteazu” din Ploiești s-a încununat de succes, prin obținerea titlului de vicecampioni mondiali din cadrul...
Ultima oră
Pe aceeași temă