10.6 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăSpecialArgentina strică botezul Stadionului Naţional

Argentina strică botezul Stadionului Naţional

Un eventual amical cu Portugalia sau suporterii îşi primesc banii înapoi. Acestea sunt variantele prezentate de preşedintele Federaţiei Române de Fotbal, Mircea Sandu, în conferinţa de presă organizată ieri, ca reacţie la decizia unilaterală a Federaţiei Argentiniene de a anula meciul amical cu România programat pe 10 august.

“Nu ştiu dacă o federaţie care se respectă nu comunică nimic partenerului când vrea să anuleze un asemenea meci. Mă voi adresa FIFA în condiţiile în care această decizie rămâne şi voi cere daune substanţiale”, a precizat Mircea Sandu. Preşedintele FRF a menţionat că partea română plătise deja către cea argentiniană două din cele trei tranşe din suma de 1,2 milioane de euro prevăzută în contractul încheiat încă din octombrie 2010.

Mircea Sandu a indicat că eventualele daune pe care le-ar plăti argentinieii ar trebui să depăşească două milioane de euro.

Variantele Portugalia şi Franţa

Banii respectivi ar ajuta FRF să organizeze un alt amical în locul celui cu Argentina. Sandu a precizat că va încerca să aducă pe 10 august în Capitală “naţionala” Portugaliei. Problema este că lusitanii ar trebui să joace, la aceeaşi dată, împotriva Luxemburgului. Aşa că FRF ar avea nevoie de clemenţă din partea ambelor federaţii: portughezii să accepte să-şi schimbe programul într-un timp scurt, iar luxemburghezii să renunţe la o partidă în compania unei reprezentative puternice şi să primească, în schimb, compensaţii financiare din partea FRF. Dacă această alternativă nu se realizează – iar ambele federaţii au dat semne că nu vor accepta propunerea FRF – Mircea Sandu are în vedere să “boteze” Naţional Arena în jocul oficial cu Franţa, din 6 septembrie.

O asemenea posibilitate ar încurca şi planurile echipelor Steaua, Dinamo şi Rapid, toate având în vedere să închirieze noul stadion pentru că au probleme în prelungirea contractelor pentru vechile arene din Ghencea, Ştefan cel Mare respectiv Giuleşti.

Suporterii îşi pot lua banii înapoi

Până una-alta, Mircea Sandu a insistant că va încerca în continuare să convingă Federaţia Argentiniană să se prezinte la amicalul din 10 august şi să alinieze o echipă din care să nu lipsească vedetele Messi, Tevez, Higuain sau Mascherano.

Preşedintele FRF a anunţat însă că suporterii care vor să-şi recupereze banii plătiţi pentru biletele la România – Argentina, incluzând comisioanele percepute de site-urile care au făcut vânzările, vor avea acest drept. Pe de altă parte, site-urile de ticketing au anunţat că nu se vor returna suporterilor taxele achitate pentru procesarea comenzii şi cele de curierat. Dar fanii au şi opţiunea să păstreze tichetele, care ar urma să fie valabile pentru meciul România – Franţa.

Reprezentanţii FRF au menţionat că, la începutul acestei săptămâni, se vânduseră deja în jur de 40.000 de bilete din cele aproape 50.000 disponibile.

“Regret, îmi pare rău. Nu e vorba despre o desconsiderare a României, ci despre o decizie pe care nu o înţeleg, de nerespectare a unui contract”, a conchis Mircea Sandu.

Asociaţia de Fotbal din Argentina (AFA) anunţase, luni seară, pe site-ul oficial, că a decis suspendarea meciului amical cu România, programat la 10 august, la Bucureşti, după ce l-a demis pe selecţionerului Sergio Batista ca urmare a eşecului de la Copa America.

Claudiu Berbece
Claudiu Berbecehttp://claudiu-berbece
Claudiu Berbece, reporter Rl online
Cele mai citite

Un fost jucător al Realului ar putea deveni antrenorul celor de la Bayern Munchen

Potrivit unui raport vineri al DPA, există mari șanse ca Zinedine Zidane să semneze cu Bayern Munchen pentru a prelua conducerea echipei începând din...

Un fost jucător al Realului ar putea deveni antrenorul celor de la Bayern Munchen

Potrivit unui raport vineri al DPA, există mari șanse ca Zinedine Zidane să semneze cu Bayern Munchen pentru a prelua conducerea echipei începând din...

Liniile STB care duc la Arena Națională, modificate cu ocazia partidei FCSB – Rapid

În această sâmbătă, liniile 86, 90 și 143 vor funcționa pe trasee temporar modificate, informează Societatea de Transport București (STB). “Cu ocazia organizării meciului de...
Ultima oră
Pe aceeași temă