6.9 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăSpecialAndrei Pavel, in turul secund

Andrei Pavel, in turul secund

Andrei Pavel s-a calificat ieri in turul secund al Open Romania, turneu de tenis din categoria International Series ATP dotat cu premii in valoare 302.000 de euro, gazduit in aceste zile de Arenele BNR din Capitala. Cel mai bine cotat roman, nr. 39 ATP, al treilea favorit al competitiei, s-a impus cu 6-4, 6-4 in fata spaniolului Alberto Martin, obtinand a treia victorie din cariera in fata acestuia. Ibericul a inceput in forta si in primul set conducea cu 3-0. Romanul a revenit insa spectaculos, a egalat situatia pe tabela de marcaj si dupa 3-3 a castigat pe serviciul adversarului si si-a fructificat prima minge de set. In setul secund Andrei Pavel a inceput cu un break si a reusit sa-si pastreze avantajul pana la finalul intalnirii, pe care si-a adjudecat-o dupa a doua minge de meci. “Sunt fericit ca am reusit sa obtin aceasta victorie. Dupa ce am egalat situatia la game-uri in primul set, am simtit ca incep sa-l domin pe Martin. Jocul mi-a mers din ce in ce mai bine si am reusit sa castig”, a spus Andrei Pavel. In runda urmatoare el il va intalni pe invingatorul dintre austriacul Oliver Marach, cel care l-a eliminat in ultima runda de calificari pe Victor Ionita, si un alt jucator venit din calificari, polonezul Mariusz Fyrstenberg, care s-au intalnit aseara, dupa inchiderea editiei. Printre sustinatorii din tribune ai lui Andrei Pavel s-a numarat si Gheorghe Hagi, care in pauza a dat autografe fanilor sai.
Tot ieri, argentinianul Mariano Puerta, favoritul numarul 1 al turneului, finalist anul acesta la Roland Garros, a trecut facil de Janek Tipsarevic din Serbia Muntenegru, in doua seturi, 7-5, 6-2. Confirmandu-si statutul de vedeta a turneului, Puerta nu a facut nici o dubla greseala si a servit sase asi.
Primii doi romani care au jucat in prima zi a competitiei pe tabloul principal au iesit din primul tur. Victor Crivoi, care a primit un wild-card din partea organizatorilor, a fost foarte aproape de a produce o frumoasa surpriza. Din pacate insa, desi a condus cu 6-3, 4-0 si a avut trei mingi de meci, Victor Crivoi, pentru prima data intr-un turneu ATP, a pierdut cu 6-3, 6-7, 1-6 in fata francezului Floren Serra, lipsa lui de experienta spunandu-si cuvantul. Razvan Sabau a fost la randul sau invins, mult mai usor insa, 4-6, 3-6, de italianul Davide Sanguinetti. Romanul a pus aceasta infrangere pe seama luminii artificiale, el jucand in nocturna. “Mi-a parut rau ca nu le-am cerut organizatorilor sa joc pe lumina naturala. De cativa ani am probleme cu ochii si acum mi s-a confirmat ca am nevoie de ochelari”, a spus Razvan Sabau. Suparat din cauza prestatiei sale modeste in fata lui Sanguinetti, Sabau si-a varsat nervii pe ofiterul de presa al turneului, Marius Chican, pe care l-a injurat in prezenta responsabilului ATP, comportament pentru care ar putea primi o amenda intre 500 si 800 de euro daca i se va face referat.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă