Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Alexandru Tudor, desemnat arbitrul anului de CCA

Presedintele Comisiei Centrale a Arbitrilor, Ion Craciunescu, a declarat miercuri intr-o conferinta de presa ca Alexndru Tudor a fost desemnat arbitrul sezonului 2004/2005 de catre forul pe care il conduce. "In unanimitate, Tudor a fost pe primul ...

Share

Rl online 0 comentarii

16.06.2005 - 00:00
Presedintele Comisiei Centrale a Arbitrilor, Ion Craciunescu, a declarat miercuri intr-o conferinta de presa ca Alexndru Tudor a fost desemnat arbitrul sezonului 2004/2005 de catre forul pe care il conduce. "In unanimitate, Tudor a fost pe primul loc, urmat de Sorin Corpodean si pe trei, la egalitate, de Marian Salomir si Sebastian Coltescu. Noi nu ne putem da decat o cupa si cate o felicitare, iar sponsorul va veni pentru cei patru cu niste premii", a spus Craciunescu.
Presedintele CCA a anuntat ca lotul national a fost impartit in doua grupe: astfel din prima fac parte 25 de arbitri care vor conduce meciuri doar in Divizia A, iar in al doilea grup exista arbitri cu potential de Divizia A, dar care vor abitra in Divizia B. Cei 25 de arbitri din prima grupa sunt urmatorii: Cristian Balaj, Silviu Bogdan, Augustus Constantin, Ciprian Dansa, Alexandru Deaconu, Marian Salomir, Alexandru Tudor, Sebastian Coltescu, Victor Berbecaru, Marius Bocaneala, Vasile Bratu, Teodor Craciunescu, Lucian Dan, Robert Dumitru, Anton Helesteanu, Cristina Ionescu, Tiberiu Lajos, Marius Martis, Viorel Sandu, Aurel Simion, Victor Stanisteanu, Sorin Utica, Sorin Corpodean, Daniel Deca si Adrian Stanescu.
"Sunt vreo zece arbitri din lotul A care ridica semne de intrebare daca mai pot face fata in lotul national. Dupa 4-5 etape este posibil sa fie retrogradati. Cei care vor gresi grav nu vor merge in Divizia C, ca Ionica Serea, ci vor fi exclusi direct din arbitraj", a spus Craciunescu.

Teste psihologice pentru arbitri

Ion Craciunescu a anuntat ca arbitrii romani vor fi supusi din sezonul viitor unor teste psihologice care vor fi obligatorii. "Profesorul universitar Marius Florea va investiga toti arbitrii romani din punct de vedere psihologic. Va fi o testare foarte amanuntita si va fi obligatorie. Cine nu face testul nu va arbitra. Este ca si testul medical. Acest test psihologic ne va ajuta sa evaluam potentialul arbitrilor pentru meciurile dificile. Vom vedea astfel daca ei pot conduce un meci cu greutate. Dar si ei vor afla cum sa-si imbunatateasca performanta", a afirmat Craciunescu. "Chiar am auzit ca in Israel comisia de acolo primeste date importante despre arbitri in urma acestui test", a subliniat Craciunescu.

Citește totul despre:

Comentarii

loading...