19.9 C
București
miercuri, 24 aprilie 2024
AcasăSpecialAdunare Generala linistita la Casa Fotbalului

Adunare Generala linistita la Casa Fotbalului

Adunarea Generala a Federatiei Romane de Fotbal a decis ca denumirile de Divizia A, B si C sa fie inlocuite cu cele de Liga I, a II-a si a III-a, deoarece marca de Divizia A este inregistrata de o societate din Babadag. Presedintele FRF, Mircea Sandu, a spus ca nu se mai poate folosi marca Divizia A fara a plati titularului o contributie, astfel ca s-a ales denumirea de liga. “Am fi putut sa ne adresam in instanta si ar fi fost un proces foarte lung, dar mai mult de 80 la suta din federatii au campionatele numite liga”, a spus Sandu.
Presedintele FRF a spus ca propunerile unor echipe de schimbare a sistemului competitional sunt nestatutare, ele dorind acest lucru doar pentru a se salva de la retrogradare. Mircea Sandu a spus ca Romania se afla in proces de reducere a numarului de echipe din primele trei esaloane, care in prezent se ridica la 190, in timp ce in alte campionate sunt doar 90 de formatii.

Schimbare de denumire

Adunarea Generala a Federatiei Romane de Fotbal (FRF) a decis desfiintarea Comisiei de Recurs Federala si infiintarea Curtii de Arbitraj pentru Fotbal, care va solutiona toate litigiile ca ultim organism. Comisia de Apel va judeca apelurile depuse impotriva deciziilor Comisiei de Disciplina, Comisiei pentru Statutul Jucatorului si a Comisiei Centrale a Arbitrilor, iar Curtea de Arbitraj pentru Fotbal va fi instanta suprema. Iata si alte decizii de ieri:
l Membrii Adunarii Generale au decis ca reprezentantul sindicatului jucatorilor sa aiba drept de vot in Comitetul Executiv al FRF. Din cei 13 membri in Comitetul Executiv au ramas 12, fiind eliminati trezorierul si secretarul general, care pot participa fara drept de vot, si fiind cooptat presedintele sindicatului jucatorului.
l A fost aprobat raportul Comisiei de Cenzori, care a sesizat unele nereguli in activitatea pe 2005, printre care cheltuieli de protocol decontate cu documente pe care scria doar consumatie, fara sa se specifice ce anume. FRF a achizitionat 20 de paturi cu 44 milioane de lei vechi pentru hotelul de la Mogosoaia, care au fost gasite depozite in subsolul imobilului, multe dintre ele fiind deteriorate. Acestea vor fi donate unei case de batrani sau de copii.
l Presedintele FRF crede ca “suntem indreptatiti sa primim finala Cupei UEFA din 2009, daca oficialitatile politice vor reusi sa se puna de acord pentru constructia unei noi arene pe locul Stadionului National. In luna iulie vom avea o prima inspectie de la UEFA”. Contracandidatele sunt Copenhaga si Hamburg. Sandu a mentionat ca marti, la ora 16.00, va avea loc o intalnire la primarul general al Capitalei, Adriean Videanu, pentru a definitiva programul.
l Presedintele Mircea Sandu a criticat oamenii politici pentru lipsa lor de implicare in actiuni de sprijinire a sportului: “Ne bucuram cand suntem in finala CM de handbal feminin, cand castigam Cupa Challenge, dar nu se reuseste sa se vina cu o legislatie clara in domeniul sportului. Sportul nu a gasit audienta la politic atunci cand s-a incercat amanarea unor plati la fisc, spre deosebire de altii”. Sandu a precizat ca a facut demersuri la Ministerul Integrarii pentru accesarea unor fonduri europene in scopul dezvoltarii infrastructurii sportive la nivel rural, dar nu a primit raspuns in cele sase luni scurse.
l Fostul arbitru Nicolae Rainea, consilier local la Galati, s-a aratat indignat de faptul ca ANS ar putea trece in subordinea Ministerului Administratiei si Internelor. “Sportul merita sa fie reprezentat in Guvern”. Florian Gheorghe a spus ca nici el nu vede vreun avantaj intr-o astfel de schimbare, precizand ca asemenea situatii exista in unele tari, precum Germania, dar care are o altfel de organizare, pe landuri, fiecare cu legea sa a sportului.
l Mai multi reprezentanti de cluburi au acuzat ca observatorii fac legea in esaloanele inferioare si la juniori, cerand arbitrilor sa favorizeze una dintre echipe. Unii au acuzat faptul ca Federatia nu ia masuri pentru a preveni aceste fapte, dar Mircea Sandu a spus ca in cazurile de fata cluburile sunt cele care trebuie sa actioneze, in cooperare cu politia. “Dati-i pe mana politiei! Voi sunteti principalii vinovati, pentru ca i-ati obisnuit cu spagi”.
l Dumitru Dragomir, presedintele Ligii Profesioniste de Fotbal si vicepresedinte al FRF, va propune o prevedere in regulament impotriva premierii unor echipe de catre altele. “Am vorbit cu Mircea Sandu, presedintele FRF, si este de acord cu mine, iar la inceputul campionatului viitor vom face o Adunare Extraordinara in care vom lua hotararea de a sanctiona astfel de practici. Am ajuns de rasul lumii!”, a spus Dragomir.

Bogdan Costea
Bogdan Costeahttp://bogdan-costea
Bogdan Costea, sef departament Sport
Cele mai citite

Republica Moldova transmite primele rapoarte privind îndeplinirea condițiilor de intrare în UE

Republica Moldova va înainta către Comisia Europeană, la data de 24 aprilie 2024, primele rapoarte privind îndeplinirea condițiilor de intrare în UE. Documentul va fi...

Renunțarea la sobele cu lemne, inepții. “Cu ce să ne încălzim? Curent electric? Ăla pe care am ajuns să îl importăm la prețuri astronomice?”,...

Partidul S.O.S al Dianei Șoșoacă susține că românii nu se pot încălzi cu "curentul electric importat la prețuri astronomice", ci este nevoie de sobele...

De ce să montezi panouri fotovoltaice acasă?

În condițiile în care prețurile energiei electrice au crescut vertiginos în ultimii ani, fiind din ce în ce mai impredictibile, te întrebi justificat: ce...
Ultima oră
Pe aceeași temă