10.5 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăSpecialAdrian Porumboiu, după eliminarea lui FC Vaslui: "Locul nostru nu este în...

Adrian Porumboiu, după eliminarea lui FC Vaslui: “Locul nostru nu este în Liga Campionilor”

Finanţatorul grupării FC Vaslui, Adrian Porumboiu, s-a arătat dezamăgit că echipa sa a ratat foarte mult în meciul cu Twente, terminat la egalitate, scor 0-0, în manşă secundă a turului trei preliminar al Ligii Campionilor, dar a recunoscut că locul formaţiei pregătite de Viorel Hizo este în Liga Europa, şi nu în Champions League, informează Mediafax.

“Am ratat foarte mult, din păcate asta este situaţia. Sunt jucători la care mă aşteptam la mai mult. Am întâlnit o formaţie valoroasă cu experienţă în Liga Campionilor. Va fi greu şi în continuare pentru că picăm tot cu o echipă tare şi în Europa, deşi suntem capi de serie. Cu puţin noroc, azi puteam duce jocul în prelungiri”, a precizat fostul arbitru internaţional.

Proumboiu a găsit însă şi motive de satisfacţie la meciul retur cu Twente: “Cel mai mult mă bucură pestaţia portarului, un copil de 21 de ani care a apărat foarte bine. Aveam foarte mare nevoie de un portar şi astăzi a dovedit că are calităţi deosebite”.

Concluzia finanţatorului grupării din Vaslui este următoarea: “Nu am ieşit rău, dar nu am ieşit nici bine. Foarte corect şi cinstit, locul nostru nu este în Liga Campionilor, ci în Liga Europa. Practic am făcut un antrenament, având în vedere că noi am terminat pe locul trei în campionat. Probabil de asta am şi ratat atât de mult”.

Echipa FC Vaslui a ratat calificarea în play-off-ul Ligii Campionilor, după ce a terminat la egalitate, scor 0-0, meciul disputat miercuri, la Piatra Neamţ, în compania olandezilor de la Twente Enschede, în manşă secundă a turului trei preliminar al competiţiei. În tur, formaţia Twente Enschede a învins cu scorul de 2-0.

…………………

CRONICĂ: Vasluiul îşi ia la revedere de la Liga Campionilor

”Vom avea două-trei ocazii de gol şi vom marca două goluri”, anticipa înaintea returului cu olandezii de la FC Twente patronul celor de la FC Vaslui, Adrian Porumboiu. Iar prima repriză a meciului de la Piatra Neamţ a început aşa cum a prezis fostul arbitru internaţional. Bălace (4) şi Temwanjera (6) au semănat panică în careul oaspeţilor, dar fără a avea şi eficienţa dorită de patron.

Vicecampioana Olandei a intuit repede că o posesie prelungită este soluţia şi, ţinând cât mai mult de balon, a forţat două galbene pentru vasluieni, acordate lui Wesley şi Neagu. De altfel, dispus foarte retras de Hizo din cauza indisponibilităţilor, brazilianul a fost doar o umbră a jucătorului din sezonul trecut. Chiar şi aşa, Vasluiul putea deschide scorul dacă Adailton (22) şi Sânmărtean (30) nu-l nimereau pe acelaşi Douglas din poziţii în care puteau atinge cadrul porţii. Însă între aceste două ocazii olandezii au dat replici tăioase prin Janssen şi Janko – austriacul care a marcat cele goluri ale victoriei din tur.

Jumătate de oră a ţinut entuziasmul gazdelor şi – într-un stadion pe jumătate gol, cu suporteri veniţi parcă să privească un joc amical – Twente a trecut la conducerea partidei. Olandezii au pasat, au presat, au aşteptat şi, per total, au dat impresia că nu vor neapărat să marcheze. Până la pauză, doar Neagu (40) a mai trecut aproape de gol pentru vasluieni, dar şutul său din preajma careului a trecut pe lângă. De Jong a nimerit poarta (44), însă Cerniauskas a fost la post.

Trecuseră 315 minute din acest sezon şi Vasluiul nu reuşise încă să marcheze. Pasa proastă i-a apăsat din ce în ce mai mult pe jucătorii antrenaţi de Viorel Hizo, care după pauză nu au mai părut montaţi să răstoarne deficitul şi meargă mai departe în Liga Campionilor. Ruiz (56) şi Janko (72), ultimul cu o bară, au trecut foarte aproape de a-i afunda şi mai mult pe vasluieni în meditaţia lor stearpă. Publicul a început să huiduie, iar singurul vasluian care a răspuns a fost Raul Costin (75), cu un şut returnat în corner de portarul olandezilor. FC Twente şi-a continuat apoi jocul de pase atent, iar capetele fotbaliştilor vasluieni au început să se plece din ce în ce mai mult către finalul partidei.

Adailton şi compania au terminat totuşi meciul în atac, obţinând alte două cornere, la fel de inutile ca şi precedentele. Nimeni nu părea să mai creadă nici măcar într-un singur gol. Aşa că reuşita nu a venit. Patru meciuri fără gol pentru FC Vaslui, un lot mic, cu jucători blazaţi din cauza lipsei de concurenţă, şi un patron cu din ce în ce mai puţină răbdare. Urmează play-off-ul Europa League, dar cine de la Vaslui se mai gândeşte la gloria europeană în acest sezon?

…………………………

LIVE TEXT:

MINUTUL 90+2 – Arbitrul fluieră finalul jocului. FC Vaslui a fost neputincioasă şi în acest meci, controlat de FC Twente. Olandezii merg în playoff-ul Ligii Campionilor fără prea mari probleme, iar vasluienii se afundă în criză. Au bifat al patrulea meci fără gol marcat la începutul acestui sezon.

MINUTUL 90 – Corner repetat pentru vaslui. Moldovenii vor cel puţin golul de onoare.

MINUTUL 84 – GALBEN PENTRU VASLUI! Milisavljevic este cel avertizat. Vasluienii se grăbesc să înscrie un gol care ar relansa această dublă pe ultima sută de metri, dar Twente nu pare dispusă să cedeze nimic.

MINUTUL 80 – Vasluieni încearcă să ajungă în careul lui Twente cu mingi lungi, dar fără rezultat.

MINUTUL 78 – SCHIMBARE LA VASLUI. Iese Neagu, intră Annang.

MINUTUL 75 – OCAZIE VASLUI! Raul Costin îşi pune în sfârşit în valoare şutul şi, de la 25 de metri lateral dreapta, îl forţează pe Mihailov să respingă în corner.

MINUTUL 74 – SCHIMBARE LA TWENTE. Iese Bryan Ruiz, intră Ola John.

MINUTUL 72 – BARĂ PENTRU TWENTE! Janko şutează de lângă Papp, iar mingea loveşte transversala. Execuţie surprinzătoare şi spectaculoasă a austriacului care a marcat ambele goluri din meciul tur.

MINUTUL 69 – Adailton îşi face culoare spre poarta olandeză dar nu îşi asumă responsablitatea şutului. Pasează în careu, iar mingea este din nou pierdută.

MINUTUL 65 – Vasluienii joacă mai slab decât în prima repriză. Nu duc mingea în preajma careului olandezilor decât cu mingi lungi, iar astfel de acţiuni se încheie foarte repede. Twente domină posesia.

MINUTUL 60 – Publicul dă semne clare de nemulţumire. Suporterii huiduie atât către oaspeţi, cât şi către neputinţa vasluienilor. SCHIMBARE LA VASLUI – Milisavljevic intră în locul lui Sânmărtean.

MINUTUL 59 – Adailton se trânteşte pe jos după un contact cu Brama, acuzând o lovitură. Olandezii trimit mingea în afara terenului, arbitrul nu acordă nimic.

MINUTUL 56 – OCAZIE MARE PENTRU TWENTE! O eroare în centrul apărării lui FC Vaslui îi permite lui Ruiz să ciupească o minge în careu, să-l dribleze pe Cerniauskas şi să rateze de puţin golul, costaricanul închizându-şi unghiul înaintea şutului.

MINUTUL 55 – Twente păstrează cât poate de mult mingea în terenul vasluian. Olandezii sunt mai discplinaţi tactic şi par mai bine pregătiţi fizic.

MINUTUL 50 – Vasluiul s-a apropiat cu greu de poarta olandeză, cu Neagu încercând să reia spectaculos, din careu, un balon care oricum îl depăşise.

MINUTUL 46 – Începe repriza decisivă a dublei FC Vaslui – FC Twente. Moldovenii trebuie să marcheze cel puţin de două ori, fără să primească gol, pentru a merge mai departe.

MINUTUL 45+1 – Prima repriză se încheie. Vasluiul ar fi putut marca cel puţin o dată dar, per total, Twente a controlat jocul, iar scorul de pe tabelă reflectă acest lucru.

MINUTUL 45 – Vasluiul mai iroseşte un corner, după ce Neagu faultează în atac.

MINUTUL 44 – OCAZIE PENTRU TWENTE! De Jong trimite puternic sub bară din interiorul careului, dar Cerniauskas respinge în corner.

MINUTUL 43 – Twente ţine în continuare foarte bine de minge.

MINUTUL 40 – OCAZIE PENTRU VASLUI! Răzvan Neagu trimite pe lângă poartă din apropierea careului, într-un moment în care alţi trei vasluieni erau în poziţii bune.

MINUTUL 37 – Twente stăpâneşte jocul, cu pase mărunte şi o deplasare foarte bună a jucătorilor. Vasluienii par că au intrat în pană de idei. Tribunele nu ajută cu mult în misiunea moldovenilor, fiind destul de apatice.

MINUTUL 34 – Jocul a scăzut în intensitate şi au apărut faulturile la mijlocul terenului. Genul acesta de desfăşurare este favorabil oaspeţilor.

MINUTUL 30 – OCAZIE PENTRU VASLUI! Sânmărtean se descurcă bine la 25 de metri de poarta olandezilor, însă şutul dintr-o poziţie bună său este respins în corner de acelaşi Douglas.

MINUTUL 28 – Paul Papp urcă în atac la o fază fixă a Vasluiului şi trimite un ”cap” pe lângă poartă, din 14 metri.

MINUTUL 25 – ÎNCĂ O OCAZIE PENTRU TWENTE! Austriacul Janko scapă singur spre poartă, dar îşi prelungeşte prea mult mingea pe lângă Cerniauskas, iar fundaşii vasluieni recuperează terenul pierdut.

MINUTUL 24 – OCAZIE TWENTE! Olandezii dau din nou replică acţiunilor de atac ale vasluienilor. Janssen şutează puţin pe lângă poartă din 20 de metri, după un atac prelungit.

MINUTUL 22 – OCAZIE MARE PENTRU VASLUI! Adailton scapă spre poartă şi, doar cu fundaşul Douglas între el şi Mihailov, şutează în blocaj.

MINUTUL 21 – Vasluiul duce greu baloanele în jumătatea olandezilor. Wesley este folosit pe post de mijlocaş defensiv, coborând deseori şi la 30 de metri de poarta lui Cerniauskas.

MINUTUL 18 – GALBEN PENTRU VASLUI! Răzvan Neagu este avertizat pentru o simulare în careu.

MINUTUL 13 – Vasluiul primeşte al treilea corner după o nouă incursiune a lui Bălace.

MINUTUL 10 – GALBEN PENTRU VASLUI! Wesley este avertizat după o intrare periculoasă la Bryan Ruiz.

MINUTUL 9 – Paul Papp îl faultează tare pe De Jong pentru a opri un contraatac periculos al olandezilor.

MINUTUL 6 – OCAZIE VASLUI! Temwanjera primeşte o minge inteligentă de la Sânmârtean în careu, dar îşi prelungeşte mingea prea mult în exterior şi este din nou blocat. Alt corner.

MINUTUL 5 – Twente dă replica imediat şi obţine un corner după o acţiune prelungită de atac.

MINUTUL 4 – OCAZIE VASLUI! Bălace scapă pe partea dreapta, centrează în careul mic, portarul Mihailov scapă mingea şi un fundaş olandez respinge în corner.

MINUTUL 3 – Vasluiul reuşeşte un prim atac la poarta olandezilor, dar Temwanjera este blocat bine în colţul careului de 6 metri.

MINUTUL 1 – A început meciul. Hizo are 5 jucători ofensivi în echipa de start, aşa că Vasluiul ar trebui să conteze în atac mult mai mult decât a făcut-o în Olanda.

UPDATE 20.25 Se cunosc echipele de start ale meciului FC Vaslui – FC Twente, returul celui de-al treilea tur preliminar al Ligii Campionilor.

FC VASLUI: Cerniauskas – P. Jovanovici, Papp, Farkaş, Bălace – L. Sînmărtean, R. Costin, Wesley, Neagu – Adailton, Temwanjera

Rezerve: Puia, Bello, Balaur, Ad. Gheorghiu, Milisavljevici, Annang, Milanov

TWENTE: Mihailov – Cornelisse, Wisgherhof, Douglas, Tiendalli – Brama, Berghuis, Janssen, Ruiz – De Jong, Janko

Rezerve: Boschker, Bengtsson, Landzaat, Rendla, O. John, Leugers, Buysse

……………………………..

CRONICĂ: Moldovenii pregătesc asediul la Piatra Neamţ

Pentru FC Vaslui, lucrurile par mai simple înaintea returului cu olandezii de la FC Twente decât erau acum o săptămână, când Wesley şi compania se pregăteau de jocul de la Arnhem. Formaţia antrenată de Viorel Hizo porneşte de la 0-2 şi este obligată să atace din start.

Acum o săptămână, antrenorul moldovenilor a decis – greşit! – să-şi pună echipa să se apere cuminte în propria jumătate, sacrificând în van fantezia tripletei Wesley – Adailton – Sânmărtean. E drept, Hizo nu a fost ajutat nici de apărare. Cuplul Cânu – Papp şi-a continuat prestaţia foarte slabă din jocul cu Rapid, iar flancurile Milanov şi Jovanovic au fost total depăşite de incursiunile olandezilor.

Ce va face Hizo?

În partida de miercuri seara, simplitatea ar putea veni dintr-o “descuiere” tactică: Adailton să fie lăsat sus, în spaţiul de “trei sferturi” care i se potriveşte cel mai bine, iar lui Sânmărtean şi Wesley să le fie permis să îşi asume mai multe riscuri – să încerce să-şi scoată adversarii din joc în loc să întoarcă mingile şi să înainteze cu balonul la picior spre zona centrală a atacului. Aici ar putea să intervină însă o problemă: pentru o asemenea dinamică în faţă, Vasluiul ar trebui să joace simplu şi eficient la 20-50 de metri de propria poartă, lucru greu de făcut în condiţiile în care Cânu, Pavlovic şi Zmeu sunt indisponibili. Cu un singur mijlocaş defensiv apt de joc – Raul Costin – Hizo va trebui, pe de o parte, să le ceară lui Wesley şi Sânmărtean să depună şi mai mult efort şi să cobare pentru a-şi lua singuri baloane şi, pe de altă parte, să rişte urcându-i mai mult în atac pe Milanov şi Bălace.

Aşadar, Vaslui va avea nevoie de o tactică simplă, care să arate mai mereu direcţia “în faţă”, dar potenţial periculoasă. În orice caz, răul a fost deja făcut în deplasarea de la Arnhem, aşa că un eşec însufleţit pe teren propriu ar bune măcar bazele pentru un joc mai bun în următoarele meciuri, în special în playoff-ul Europa League, unde moldovenii vor fi “retrogradaţi” dacă nu îi elimină gruparea olandeză.

Twente înşiră trofeele

Cât despre FC Twente, echipa lui Co Adriaanse bifează succes după succes. A reuşit să câştige pentru al doilea an consecutiv Supercupa Olandei, învingând pe Ajax Amsterdam cu 2-1. Dacă Vasluiul ar multe indisponibilităţi, Twente tocmai şi-a recuperat un jucător foarte important, pe Ruiz, care a şi marcat împotriva “lăncierilor”. Olandezii au un joc complet, ştiind când şi cum să pună presiune pe adversar şi când şi cum să joace pe contre. Formează un grup ambiţios şi cu atitudine, în care “vedetele” Janko, Landzaat sau Bajrami sunt completate excelent de “salahorii” Cornelisse, Douglas sau Leugers.

Cu toate acestea, patronul lui FC Vaslui, Adrian Porumboiu, crede că rezultatul din tur poate fi răsturnat la Piatra Neamţ: “Am văzut cum s-au pregătit jucătorii în ultimele zile şi sînt mulţumit. Va fi greu să întoarcem rezultatul, dar nu imposibil. Cred că ne putem califica”. E interesant însă ce va declara colericul Porumboiu după meci, în cazul în care Vasluiul nu reuşeşte supriza.

Echipele probabile:

FC Vaslui: Cerniauskas – Milanov, Papp, Farkaš, Bălace – R.Costin, L.Sânmărtean, Wesley Lopes, Milisavijevic – Adailton, Yero Bello. Antrenor: Viorel Hizo; Accidentaţi: Cânu, Gladstone, Zmeu, Pavlovic. Suspendaţi: – Rezerve: Puia, Ad.Gheorghiu, Annang, Gerlem, Temwanjera, Neagu, Buhăescu

FC Twente: Mihaylov – Cornelisse, Wisgerhof, Douglas, Buysee – Brama, Leugers, Landzaat, Berghuis – De Jong, Janko. Antrenor: Co Adriansee. Accidentaţi: Emir Bajrami, Nacer Chadli. Suspendaţi: -. Rezerve: Boschker, Bengtsson, Roseler, Janssen, Ruiz, Renla, Volgelsang.

Meciul va fi transmis de DigiSport, de la ora 20:45. Jocul contează pentru turul al treilea din preliminariile Ligii Campionilor.

Claudiu Berbece
Claudiu Berbecehttp://claudiu-berbece
Claudiu Berbece, reporter Rl online
Cele mai citite

Urzicile: Delicii Verzi Pline de Nutrienți și Beneficii pentru Sănătate

Urzicile, deși adesea evitate din cauza proprietăților lor iritante la contactul cu pielea, sunt o sursă valoroasă de nutrienți și au numeroase beneficii pentru...

Accident rutier pe DN2-E85, în județul Buzău. Două femei au ajuns la spital

Două femei în vârstă de 32 de ani şi 39 de ani au fost transportate de urgenţă la spital vineri, în urma unui accident...

Dan Podaru candidează din partea PER la funcția de primar al sectorului 1

Fostul consilier local Dan Podaru va fi candidatul Partidului Ecologist Român pentru funcția de primar al sectorului 1, după ce formațiunea sa politică, Alianța...
Ultima oră
Pe aceeași temă