6.9 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăSpecialAbsenti nemotivati, Thereau si Cristocea ar fi si ei "rupti"!

Absenti nemotivati, Thereau si Cristocea ar fi si ei “rupti”!

Optimismul care traversa gruparea din Ghencea privind gravitatea accidentarii lui Dica s-a risipit luni seara, dupa ce mijlocasul stelist a fost operat si i s-a spus ca va lipsi cinci luni. Vestea a socat toata suflarea stelista, cel care a primit lovitura in plin fiind Cosmin Olaroiu, el fiind convins pana in ultimul moment ca accidentarea nu este atat de grava. Steaua ramane fara patru jucatori importanti – Nesu, Oprita, Andrey si Dica.

In tribuna fara motive plauzibile

Si asta nu ar fi totul. Trecuta aproape neobservata, absenta lui Cristocea si Thereau din echipa care a disputat amicalul cu Sion a fost pusa  de conducerea bancii tehnice pe seama unei stari de oboseala a jucatorilor, acumulata in perioada de pregatire in cantonamentul de la Coverciano. Realitatea pare sa fie insa mult mai cruda, motivele absentei lor fiind cu totul altele. Atacantul francez are o ruptura musculara, fiind indisponibil in acest moment, iar Cristocea, cu acelasi diagnostic ca Thereau, nu este complet refacut si in consecinta este menajat de antrenor.
Accidentarile in lant care au lovit Steaua in ultima vreme, au inflamat spiritele in randul jucatorilor. Cosmin Olaroiu, medicul Radu Paligora si preparatorul fizic Fernando Hipolitti sunt tinta principala a atacurilor. Se spune ca Mirel Radoi, capitanul ros-albastrilor, ii reproseaza antrenorului duritatea inutila a antrenamentelor, care face victime in randul jucatorilor.
Trebuie sa recunoastem misiunea ingrata a antrenorului, care in plina campanie de pregatiri a plecat in Cipru cu un lot de numai 20 de jucatori si trei juniori. Se vorbeste cu insistenta si se mizeaza aproape totul pe Marius Croitoru, un posibil inlocuitor al lui Dica. Este o solutie, poate si din simplul motiv ca alta nu mai exista. O alta varianta pe care se insista este modificarea sistemului de joc intr-o formula cu trei atacanti. Ideea este valabila, dar Olaroiu trebuie sa aiba la dispozitie si jucatorii care sa o sustina. Ce se va intampla daca Thereau nu va fi recuperat in timp util? Aducerea unor noi jucatori, se vorbeste de Cernat si Cocis, ar fi solutia salvatoare. Sau, poate vine Mihai Stoica cu un mijlocas din Brazilia!

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă