9.8 C
București
miercuri, 24 aprilie 2024
AcasăSpecialA debutat antrenorul Cosmin Contra

A debutat antrenorul Cosmin Contra

În acest moment, pe băncile tehnice ale echipelor din Liga I se află cinci antrenori din „generaţia de aur”, adică Dorinel Munteanu, Viorel Moldovan, Tibor Selymess, Ioan Ovidiu Sabău şi Cosmin Contra.

Gică Hagi are propria echipă, Gică Popescu e un manager de succes, Stelea este secund la naţională, Belodedici şi Lupescu lucrează la FRF, Dorinel Munteanu, Viorel Moldovan, Ioan Ovidiu Sabău şi Tibor Selymess sunt antrenori de prima ligă, iar tuturor li s-a alăturat din weekendul trecut Cosmin Contra, cel care a debutat ca antrenor principal la FC Timişoara. Şi a făcut-o cu un succes, echipa bănăţeană învingând cu 2-1 pe Sportul Studenţesc.  

Emoţii la debut

La primul său meci ca antrenor principal, Cosmin Contra nu a beneficiat de suportul unui public prea numeros, doar circa 3.000 de timişoreni venind la stadion la meciul cu gaşca din Regie. Tehnicianul i-a titularizat pe Pantilimon – Helder (Luchin ’71), Burcă, Cisovsky,  Scutaru – Bourceanu (Tameş ’56), Alexa-Zicu, Magera (Contra ’82), Curtean – Axente.

Cosmin Contra a recunoscut, după meciul cu Sportul, că a avut multe emoţii înaintea debutului ca tehnician. „A fost o victorie muncită. Echipa trebuie să aibă mai multă personalitate în joc şi o posesie mai bună, însă acum sunt mulţumit de cele trei puncte. Am avut emoţii mari, la primul meu meci, dar n-am vrut să le arăt. Am reuşit să revenim, după ce am fost conduşi, iar echipa a fost agresivă, aşa cum îmi doresc eu să fie. Sunt mulţumit de rezultat şi de munca depusă de băieţi. De asemenea, mă bucur pentru «Scuti» (n.r. – Scutaru) şi pentru faptul că dă totul pe teren”, a spus Cosmin Contra.

De partea cealaltă, fostul coechipier al lui Contra la naţională, Viorel Moldovan, acum antrenorul echipei Sportul Studenţesc, a spus că nu are ce să le reproşeze jucătorilor pe care îi pregăteşte. „După un joc foarte bun făcut de echipa mea, nu am ce să le reproşez jucătorilor mei. Am pregătit fazele fixe foarte bine, am deschis scorul, dar am fost surprinşi pe apărare. Sunt supărat când pierd trei puncte, trebuie să muncim mai mult”, a spus Viorel Moldovan. Tehnicianul Sportului se bucură că fostul său coechipier, Cosmin Contra, a devenit antrenorul formaţiei din Timişoara. „Mă bucur pentru Contra şi pentru faptul că antrenorii români nu sunt mai prejos decât cei străini. Nu este uşor să fii şi jucător şi antrenor”, a menţionat el.

FC Timişoara a învins, pe teren propriu, scor 2-1 (1-1), echipa Sportul Studenţesc, în etapa a VIII-a a Ligii I, la prima partidă a lui Cosmin Contra ca antrenor al grupării bănăţene, meci în care a şi evoluat din minutul 82. Golurile bănăţenilor au fost marcate de Scutaru (’29 şi ’72), în vreme ce pentru Sportul Studenţesc, Patriche a deschis scorul, în minutul 15. 

Rezultate din etapa a 8-a a Ligii I: U Craiova-Rapid 1-1, Gaz Metan-U Cluj 3-1, Oţelul-Unirea Urziceni 4-1, Brăneşti-Tg Jiu 2-0, FC Timişoara-Sportul 2-1. Azi au loc meciurile Bistriţa-Braşov(18.00, GSP TV) şi Steaua-Astra (20.30, Digi).

 

Cosmin Contra: „Fără noroc nu faci nimic”

Timişoara a avut ceva modificări în primul 11…

Echipa a fost un pic diferită, dar nu cu mult. Nu putem schimba toată echipa în două zile. Îmi doresc ca echipa să câştige fiecare meci şi voi imprima echipei ambiţia pe care am avut-o, să nu renunţe la nici o minge şi să joace fotbal.

Ai vreun idol printre antrenori?

Am încercat să iau câte puţin de la fiecare antrenor cu care am colaborat, dar eu am filozofia mea, deşi sunt la început de drum.

Ce obiectiv ai ca antrenor?

Sunt la început de drum, am acceptat această nouă provocare pentru că-i voi avea alături pe Velcea, Roti şi Bratu. Am mare încredere că voi reuşi să duc la final munca lui Petrovici. Mi-aş dori ca să ajung ca dânsul, să pot pe viitor, să antrenez echipa naţională.

Mulţumit după primul succes?

Mai sunt multe aspecte de pus la punct, care m-au nemulţumit, trebuie să le corectăm. Trebuie să avem mai multă personalitate în joc. Am avut şi noroc, dar fără noroc nu poţi să faci nimic, aşa mi-au spus şi alţi antrenori care m-au sunat înainte de meci.

Bogdan Costea
Bogdan Costeahttp://bogdan-costea
Bogdan Costea, sef departament Sport
Cele mai citite

CNAIR începe proiectarea și execuția autostrăzii Alternativa Techirghiol

Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a trimis marţi, 23 aprilie, la Agenţia Naţională pentru Achiziţii Publice (ANAP), documentaţia de atribuire a...

VIDEO. Predoiu: “Ungaria continuă să susțină aderarea României la Schengen terestru”

În urma unei întâlniri de lucru cu omologul său de la Budapesta, Sandor Pinter, ministrul Afacerilor Interne din România, Cătălin Predoiu, a reiterat angajamentul...

Rareș Hopincă: Decizia PSD – PNL privind candidaturi separate la Primăria Capitalei este “raţională” şi “matură”

Decizia PSD - PNL privind candidaturi separate la Primăria Capitalei, respectiv Gabriela Firea şi Sebastian Burduja, este "raţională" şi "matură", a declarat, marţi, Rareş...
Ultima oră
Pe aceeași temă