6.9 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăSpecial407 minute de ineficacitate

407 minute de ineficacitate

Dinamo a incheiat ieri turneul din Franta, elevii lui Ioan Andone fiind asteptati aseara sa revina in tara din Hexagon, acolo unde au sustinut cinci meciuri amicale, toate cu formatii de prima liga. Rezultatele se cunosc (2-0 cu Nantes, 0-3 cu Lille, 0-1 cu Ajaccio, 0-2 cu Rennes si 1-1 cu Troyes), iar antrenorul Ioan Andone probabil ca va trage cele mai bune concluzii dupa aceste jocuri.
Ceea ce ni se pare important e faptul ca Dinamo pare a-si fi cristalizat deja o formula de echipa stabila si un stil de joc ce nu se schimba de la meci la meci. Ultimul meci, cel cu Troyes, poate fi considerat “repetitia generala” dinaintea Supercupei Romaniei, care va avea loc duminica viitoare, iar formula de echipa e cea care, probabil, va intra in primul meci oficial al sezonului viitor. In poarta, Guso si Gaev se dueleaza in continuare pentru tricoul de titular, ambii avand cam aceleasi argumente si, din pacate pentru ei, aceleasi limite. Linia de aparatori e formata din Daouda si Pulhac – laterali, Moti si Tamas – fundasi centrali. La mijloc, Florentin Petre, Margaritescu, Plesan si Vlad Munteanu par a fi castigat disputa, iar in atac Florin Bratu si Claudiu Niculescu s-au dovedit a fi titulari indiscutabili.

Golgheter, Niculescu

In cele cinci partide disputate in Franta, Dinamo a marcat de trei ori si a primit sapte goluri. Golgheterul echipei a fost Claudiu Niculescu, cel care a marcat primul gol al echipei (la 2-0 cu Nantes) si ultimul (1-1 cu Troyes). Ioan Andone poate spune ca formatia sa l-a exasperat pur si simplu prin ineficacitate, dinamovistii avand nu mai putin de 407 minute (din minutul 36 al jocului cu Nantes pana in minutul 83 al celui cu Troyes) in care nu au inscris! Si asta desi tehnicianul are in lot jucatori precum Chihaia, Florin Bratu, Zicu, Adrian Cristea, Baltoi, Grigorie, Vlad Munteanu sau Niculescu, “vedete” ale campionatului Diviziei A… Dintre ei, iata, doar ultimul si-a facut datoria, desi doua goluri in cinci meciuri nu se poate spune ca e un procentaj prea reusit…
Nici apararea nu e una fericita, greselile venind mai ales pe zona centrala, acolo unde tinerii Tamas si Moti nu se “simt” unul pe altul si nu reusesc sa se adapteze sistemului cu patru fundasi. Fara exceptie, in toate jocurile aparatorii au gafat nepermis, dar Andone nu prea are ce sa faca… Singura rezerva pentru apararea centrala este Goian, un fotbalist la fel de tanar si la fel de neexperimentat.
Dinamo mai are pana la startul sezonului mai putin de o saptamana. Timp pentru multe retusari nu prea mai e, asa ca nu ne ramane de vazut decat daca declaratia lui Florentin Petre – “Cu Steaua, in Supercupa, nu vom mai gafa si vom demonstra ca suntem pregatiti pentru sezonul viitor” – va avea acoperire pe teren.

Bogdan Costea
Bogdan Costeahttp://bogdan-costea
Bogdan Costea, sef departament Sport
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă