20.8 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăSpecial4,2 milioane de dolari aruncati in vant de Poli Timisoara

4,2 milioane de dolari aruncati in vant de Poli Timisoara

“Poli Timisoara trebuie sa mai transfere o caruta de fotbalisti daca vrea sa castige campionatul in sezonul viitor”, spunea Viorel Moldovan dupa meciul de pe Bega si victoria clara a Rapidului. Si “batranul” atacant avea dreptate! Poli a transferat in aceasta iarna nu o caruta, ci un vagon de fotbalisti – 14 la numar, valoarea totala a investitiei depasind 4 milioane de dolari! – dar in cele 360 de minute ale returului cu greu putem spune ca cineva a dat satisfactie!

Stranieri la kilogram
Poli Timisoara a investit nu mai putin de 1,8 milioane de dolari in transferul a patru jucatori straini – ungurul Simek, sarbii Stanici si Gluscevici si nigerianul Emeghara. Numai ca, desi primii trei sunt atacanti si au fost adusi cu surle si trambite pe Bega cu recomandarea “golgeter de temut”, realizarile lor in cele patru etape ale returului poarta aceeasi pecete: zero. Masivul Gluscevici, de altfel, mai stie cate “ceva”: e specialist in a “marca” coate in figura adversarilor si a-i trimite apoi la spital cu comotie sau cu nasul rupt.
La randul lui, nigerianul Emeghara a dat dovada de reale calitati de clown, si nu de fundas, la meciul cu Rapid, cand gafele sale au distrat pe toata lumea. Sa dai aproape 800.000 de dolari pe un jucator care e depasit si pe stanga, si pe dreapta, si in viteza, si in driblig… iata o performanta! Ca sa nu mai spunem ca nigerianul, pur si simplu, nu stie sa stea pe teren si sa isi acopere partea si coechipierii!
Iar daca tot vorbim de apararea lui Poli, e greu de inteles de ce a insistat Hagi pentru a-i transfera pentru o multime de bani pe Izvoranu de la Galati si Adrian Ilie de la Iasi, din moment ce ei nu sunt folositi! Cei doi au jucat, impreuna, nu mai mult de… 9 minute in acest retur, ieseanul privind meciurile, de altfel, numai de la marginea gazonului sau din tribuna…

Nimeni nu vrea “capul” cuiva!
Dupa meciul cu Rapid, Hagi a tunat si a fulgerat impotriva arbitrilor care, chipurile, i-ar stopa echipa din lupta pentru titlu. Nimic mai fals! Poli Timisoara nu are de ce sa se planga de arbitraj nici macar in jocul cu Rapid. A inceput meciul cu 1-0, gratie unui penalty dubios ce i-a fost acordat de Corpodean, a fost tolerata la cateva interventii brutale ale jucatorilor sai si in nici un caz stopata. Nu Corpodean e de vina ca Buga isi bate joc de trei fundasi timisoreni si marcheaza nestingherit si nici pentru ca Burdujean profita de gafa de incepator a lui Plesan pentru a inscrie. De vina sunt jucatorii si, probabil, antrenorul care ii pregateste.

Fara victorie in derby-uri
0-1 cu Dinamo, 1-2 cu Steaua si 1-3 cu Rapid, acestea sunt rezultatele inregistrate de Poli Timisoara sub comanda lui Hagi impotriva celor trei favorite la titlu din Bucuresti. El mai are de sustinut un singur meci de acest gen in campionatul in curs, cu Dinamo, la Timisoara, in ultima etapa.
Singurele puncte aduse de Poli in duelul cu “granzii” au fost sub comanda lui Cosmin Olaroiu: 0-0 acasa cu Steaua si acelasi scor, in deplasare, cu Rapid, ambele in tur.

Transferurile lui Poli in iarna
Mihaita Plesan, de la Dinamo – 800.000 dolari; Peter Simek, de la Fehervar – 480.000 dolari; Sreten Stanici, de la Rad Serbia – 300.000 dolari; Vladimir Gluscevici, de la Rad Serbia – 240.000 dolari; Emeghara Ifeanyi, de la Partizan Belgrad – 785.000 dolari; Silviu Izvoreanu, de la Otelul Galati – 440.000 dolari; Adrian Ilie, de la Poli Iasi – 432.000 dolari; Rares Soporan, de la U Cluj – 200.000 dolari; Laurentiu Bus, de la U Cluj – 500.000 dolari.

Bogdan Costea
Bogdan Costeahttp://bogdan-costea
Bogdan Costea, sef departament Sport
Cele mai citite

Valabilitatea cardurilor de energie a fost prelungită

Guvernul a decis ca valabilitatea cardurilor de energie să fie prelungită până pe 31 mai, cu încă două luni față de termenul inițial. Aceasta...

Luis Rubiales, fostul președinte al Federaţiei Spaniole de Fotbal, ar putea ajunge la închisoare

Luis Rubiales, fostul preşedinte al Federaţiei Spaniole de Fotbal, riscă să ajungă la închisoare din cauza problemelor ce continuă după finala Cupei Mondiale de...

O femeie de 31 de ani a fost reținută pentru efectuarea repetată de intervenții chirurgicale estetice minim invazive

O femeie în vârstă de 31 de ani a fost reţinută pentru 24 de ore, urmând să fie prezentată magistraţilor cu propunere legală, pentru...
Ultima oră
Pe aceeași temă