11.1 C
București
marți, 23 aprilie 2024
AcasăSpecial"Vom avea 4-5 jucatori noi in formula de baza"

“Vom avea 4-5 jucatori noi in formula de baza”

Dinamo a deschis aseara, la Tiraspol, noul sezon fotbalistic, formatia din Stefan cel Mare disputand primul amical al verii in compania campioanei Republicii Moldova, Seriff. Ioan Andone a deplasat la Tiraspol, intr-o expeditie-fulger ce a inceput ieri la ora 10 dimineata si s-a incheiat aseara in jurul miezului noptii, cand delegatia a plecat inapoi spre Bucuresti, un lot de 18 jucatori care par a forma nucleul de baza al lui Dinamo in viitorul sezon.
Ioan Andone, cel asupra caruia apasa indeplinirea celor mai indraznete obiective ale lui Dinamo din ultimii 15 ani – cupa, campionatul si intrarea in “primavara europeana” a Cupei UEFA -, spune ca are la dispozitie cel mai valoros lot de cand a fost instalat in Stefan cel Mare, precizand insa ca exista riscul sa nu realizeze obiectivele echipei daca jucatorii transferati nu se vor adapta stilului sau. “Daca e cel mai bun lot din tara urmeaza sa vedem la sfarsitul sezonului. Dar de cand sunt la Dinamo n-am avut un lot valoros ca acum. E si periculos, pentru ca e posibil sa nu reusesc cu acest lot, pentru ca vor aparea 4-5 jucatori noi in formula de baza si nu stiu cum vor intra in stilul de joc al lui Dinamo”.
Andone a vrut sa ii multumeasca public lui Adrian Mihalcea pentru ceea ce a facut la Dinamo. “Se antreneaza cu noi, nu este nici o problema, dar nu intra in vederile mele pentru noul an. Sunt patru atacanti la ora actuala in lotul nostru, Niculescu, Bratu, Baltoi si Chihaia – care au semnat luni seara pentru noi, si am socotit ca ei sunt ceea ce ne trebuie la Dinamo”, a subliniat Andone.
Din lotul de baza al lui Dinamo nu au facut deplasarea mijlocasul Florentin Petre, care inca nu este refacut complet dupa o accidentare, si fundasul Cosmin Moti. Acesta din urma s-a accidentat in meciul echipei de tineret cu Olanda si este in urma cu pregatirea.

Au inceput deja sa subtieze lotul

Cand a inceput pregatirile Ioan Andone a avut la dispozitie 35 de jucatori si a spus ca in cateva zile se va decide asupra celor 25 cu care va ataca noul sezon, restul urmand a fi imprumutati sau vanduti. Iar sita a inceput sa cearna. Adrian Mihalcea, Tibor Moldovan, Ovidiu Burca, Szabolcs Perenyi, Adrian Iordache, Ilie Iordache, Vladimir Gaev, Claudiu Dragan sau Ionut Badea sunt la un pas de a parafa intelegeri cu alte echipe sau, in cel mai rau caz pentru ei, de a fi trimisi la “satelitul” Dinamo II.

Bogdan Costea
Bogdan Costeahttp://bogdan-costea
Bogdan Costea, sef departament Sport
Cele mai citite

Coaliția ar fi decis să meargă cu candidați separați pentru Primăria Capitalei

Coaliţia PSD - PNL a decis să meargă cu candidaturi separate la funcţia de primar general al Capitalei, respectiv Gabriela Firea (PSD) şi Sebastian...

Iohannis spune că nu s-a gândit la reintroducerea serviciului militar obligatoriu și nici n-o va cere

Președintele Klaus Iohannis a declarat că nu și-a pus problema de reintroducere a serviciului militar obligatoriu în România și a precizat că nici nu...

Iohannis, primit de omologul sud-coreean

Preşedintele Klaus Iohannis a fost primit, astăzi, de omologul sud-coreean, Yoon Suk-yeol, la Palatul prezidenţial.Şeful statului român efectuează de luni până mâine o vizită...
Ultima oră
Pe aceeași temă