20.3 C
București
miercuri, 24 aprilie 2024
AcasăSpecial"Visul unei nopti de vara" devine azi realitate

“Visul unei nopti de vara” devine azi realitate

Parca ceva ramasese neterminat in urma cu 11 ani, la mondialele de fotbal din Statele Unite. Totul se incheiase prea brusc pentru noi, desi ajunsesem acolo unde nici nu visasem, la portile semifinalei. Nimeni nu l-a uitat pe lunganul acela suedez, Kenneth Andersson, care parca a sarit propulsat de o racheta, mai sus decat Prunea si Gica Popescu, pentru a ne spulbera toate sperantele si a ne smulge, violent, din frumosul vis pe care-l traiam.
Sa ne inchipuim ca Andersson a ajuns la minge cu o fractiune de secunda mai tarziu decat Prunea si ca acum ne pregatim de semifinala. Da, in aceasta seara, la Timisoara, jucam cu Brazilia!

Foarte putine absente

“Generatia de aur” ne-a adus o multime de bucurii nu numai cand evolua in teren, ci si dupa momentul retragerii. Meciul de retragere al lui Hagi, care s-a transformat intr-un superb spectacol pe stadionul National, “Seara Campionilor” organizata la Craiova si, acum, “Visul unei nopti de vara” ce va avea loc la Timisoara in aceasta seara, sunt tot atatea evenimente memorabile care vor ramane in memoria suporterilor echipei nationale.
Romania '94 – Brazilia '94 va fi meciul pe care l-am dorit atat de mult acum 11 ani, dar nu a fost posibil sa-l jucam. El va avea loc in aceasta seara pentru a inchide, practic, cea mai frumoasa participare a nationalei noastre la un Campionat Mondial, varful “Generatiei de aur”. Prunea, Dan Petrescu, Prodan, Belodedici, Lupescu, Gica Popescu, Dorinel Munteanu, Raducioiu, Hagi, Ilie Dumitrescu, Stelea, Selymess, Mihali, Panduru, Vladoiu, Galca, Viorel Moldovan (toti in lotul Romaniei la World Cup '94), plus “invitatii speciali” Sabau (s-a accidentat inaintea mondialului si nu a mai facut parte din lot), Adrian Ilie, Dobos, Ilie Balaci si Marcel Raducanu, antrenati de Anghel Iordanescu, plus campionii mondiali Taffarel, Jorginho, Ricardo Rocha, Mauro Silva, Branco, Bebeto, Dunga, Rai, Aldair, Marcio Santos, Leonardo, Mazinho, Paulo Sergio, Careca sau Viola – iata “distributia” de zile mari pe care timisorenii si, in acelasi timp, milioane de telespectatori o vor putea urmari in aceasta seara.

Nu numai un meci de fotbal

Evenimentul de diseara nu va fi, in sine, doar unul fotbalistic. Se poate spune ca totul a inceput inca de ieri, cand a avut loc sosirea jucatorilor, apoi conferinta de presa de la Clubul Champions si, seara, licitatia tricourilor jucatorilor.
In aceasta dupa-amiaza jucatorii vor decola de la Bucuresti spre Timisoara in jurul orei 18, charterul ajungand pe Bega o ora mai tarziu. Prezentarea echipelor se va face de la ora 20,10, se vor intona imnurile celor doua tari si la 20,30 va incepe jocul. Punctul culminant este prevazut a avea loc la finalul partidei, cand echipele se vor strange la mijlocul terenului pentru a-si lua ramas bun de la public, totul pe fondul unui impresionant spectacol de lumini, sunet si artificii. Dupa joc, la ora 22,45, jucatorii se vor intalni cu suporterii timp de 25 de minute, vor da autografe si se vor poza cu acestia, iar la 23,30 e prevazuta decolarea inapoi spre capitala.
Intreaga actiune are un pronuntat caracter caritabil, asa cum s-a intamplat si la “Seara campionilor” de la Craiova, cand banii stransi au fost indreptati spre refacerea totala a unui spital. De aceasta data, dupa ce se vor scadea cheltuielile legate de organizare, banii ramasi (inclusiv cei obtinuti la licitatia tricourilor sau din drepturile de televiziune) vor fi orientati spre refacerea unei scoli din Banat, distrusa de inundatiile catastrofale din aceasta vara.
Ar fi fost frumos sa fim acum in 1994 si sa ne pregatim de semifinala cu Brazilia. Nu s-a putut, insa uneori e mai bine chiar mai tarziu decat niciodata… “Visul unei nopti de vara” devine in aceasta seara realitate!

Bogdan Costea
Bogdan Costeahttp://bogdan-costea
Bogdan Costea, sef departament Sport
Cele mai citite

Ludovic Orban sare la gâtul lui Iulian Dumitrescu, preşedintele PNL Prahova: “Nesimțire sfidătoare!”

Iulian Dumitrescu, președintele PNL Prahova, inculpat pentru corupție și cu interdicţia de a exercita funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Prahova, continuă să surprindă....

Klaus Iohannis a efectuat o vizită la complexul industrial Doosan Enerbility din Changwon, Republica Coreea

Președintele României, Klaus Iohannis, a efectuat miercuri, 24 aprilie 2024, o vizită la complexul industrial Doosan Enerbility din Changwon, Republica Coreea. Din delegația care...

Doi jucători din Premier League, în vârstă de 19 ani fiecare, arestați pentru viol

Premier League este fără îndoială unul dintre cele mai prestigioase și urmărite campionate de fotbal din întreaga lume, însă, în ciuda renumelui său și...
Ultima oră
Pe aceeași temă