15.4 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăSpecial"Un gol ar insemna enorm"

“Un gol ar insemna enorm”

Antrenorul Razvan Lucescu a declarat, ieri, pe Aeroportul Henri Coanda, inaintea plecarii spre Germania, ca un gol inscris de Rapid in partida din deplasare cu formatia Hamburg SV, programata miercuri, in mansa secunda a optimilor Cupei UEFA, ar insemna enorm in privinta calificarii. “Va fi greu. Atmosfera de pe stadion ii va impinge de la spate pentru ca vor fi 50.000 de suporteri. Dar ne-am obisnuit cu meciurile tari. Un gol pentru noi ar insemna enorm la Hamburg, avand in vedere ca nu am primit nici unul acasa”, a spus Lucescu.
Tehnicianul a explicat ca jucatorii sai pot compensa faptul ca echipa Hamburg are foarte multi jucatori straini in lot printr-o daruire totala in meciul de miercuri. “Nu exista riscul ca cineva de la noi sa plece cu gandul ca suntem deja calificati dupa acel 2-0 pentru ca jucam cu o echipa periculoasa. Dar noi avem o foame de performanta, de rezultate, de bani, de orice si trebuie sa jucam cu daruire”, a adaugat antrenorul echipei giulestene.
La randul sau, capitanul Vasile Maftei Ð care va lipsi din teren din cauza cartonasului rosu primit in meciul tur – a declarat ca isi doreste ca echipa Rapid sa piarda cu 1-0 partida cu Hamburg SV, dar sa se califice in sferturile de finala. “Vreau o calificare, nu conteaza daca dam gol sau nu, daca o sa castigam sau nu. Important este sa ne calificam. Sa dea Dumnezeu sa pierdem cu 1-0 si suntem calificati”, a spus Maftei inaintea plecarii delegatiei “alb-visinii” spre Hamburg.

Hamburg si-a revenit in Bundesliga

SV Hamburg a invins, pe teren propriu, cu scorul de 3-0, formatia FC Kaiserslautern, intr-un meci contand pentru etapa a 25-a a campionatului Germaniei, ultimul inaintea returului cu Rapid, din optimile de finala ale Cupei UEFA. Pentru SV Hamburg au marcat Lauth '55, Schonheim '61 (autogol) si Van der Vaart '86 (penalti). Antrenorul Thomas Doll a introdus in teren urmatorii jucatori: Kirschstein – Mahdavikia, Boulahrouz, van Buyten, Atouba – Wicky (Demel '46) – Jarolim, de Jong – van der Vaart – Barbarez (Ailton '72), Takahara (Lauth '46).
SV Hamburg si Rapid se vor intalni, in 15 martie, de la ora 20.00, in mansa secunda a optimilor Cupei UEFA. In tur, Rapid a invins la Bucuresti, cu scorul de 2-0. Meciul va fi arbitrat de o brigada daneza, avandu-l la centru pe Claus Bo Larsen, ajutat la cele doua linii de Bill Rene Hansen si Anders Norrestrand. Arbitru de rezerva va fi Emil Laursen. Observatorul pentru arbitri al acestui meci a fost desemnat Paolo Bergamo, din Italia.


Conditiile meteorologice nefavorabile din Germania ar putea afecta antrenamentele echipei Rapid la Hamburg. Ajunsa luni in Germania, cu doua zile inaintea meciului, echipa giulesteana s-ar putea sa aiba probleme cu gasirea unui teren de antrenament. Urmare a ninsorilor masive de la finele saptamanii trecute, doar doua terenuri din zona erau practicabile, cel de antrenament al formatiei Hamburg SV si AOL-Arena, stadionul pe care este programat meciul.
Meciul dintre SV Hamburg si FC Kaiserslautern, din etapa a XXV-a a Campionatului Germaniei, castigat, duminica, de adversara Rapidului din Cupa UEFA, scor 3-0, a inceput cu o intarziere de aproximativ 75 de minute, din cauza zapezii abundente cazute pe AOL-Arena. Zapada de pe teren a fost indepartata de pompieri si cu ajutorul unui elicopter. Antrenorul echipei din Kaiserslautern a acuzat organizatorii ca au reactionat prea tarziu, ceea ce a dus la intarzierea inceperii partidei. “Cei ce se ocupa de ingrijirea stadionului au dormit”, a spus Wolfgang Wolf, citat de “Bild”. De asemenea, echipa din Kaiserslautern a reclamat faptul ca numai SV Hamburg a avut dreptul sa efectueze incalzirea dinaintea partidei, intr-o sala de antrenament.

Bogdan Costea
Bogdan Costeahttp://bogdan-costea
Bogdan Costea, sef departament Sport
Cele mai citite

Naomi, cea mai cunoscută cântăreață transgender din România, a murit la vârsta de 47 de ani

Naomi, una dintre cele mai emblematice figuri transgender din România, s-a stins din viață la vârsta de 47 de ani. Ea a fost spitalizată...

Naomi, cea mai cunoscută cântăreață transgender din România, a murit la vârsta de 47 de ani

Naomi, una dintre cele mai emblematice figuri transgender din România, s-a stins din viață la vârsta de 47 de ani. Ea a fost spitalizată...

Rusia – Ucraina, ziua 766: Doi morți într-un atac cu drone asupra regiunii Belgorod

Un atac ucrainean cu dronă a făcut doi morţi în regiunea rusă de frontieră Belgorod, în vestul ţării, a informat guvernatorul local, în această...
Ultima oră
Pe aceeași temă