16.6 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăSpecial"Sute de brate incrucisate pentru zece maini legate"

“Sute de brate incrucisate pentru zece maini legate”

Aproximativ o mie de suporteri ai echipelor Dinamo, Rapid, Steaua, Poli Timisoara, FC National, Farul Constanta, FC Arges, Poli Iasi, Universitatea Craiova, UTA, Petrolul Ploiesti au participat, sambata, la un miting impotriva retinerii in Bulgaria a cinci fani ai formatiei din Stefan cel Mare.
In jurul orei 10.00, suporterii echipelor Dinamo, Rapid si Poli Iasi s-au adunat in parcarea din incinta Complexului Sportiv Dinamo, de unde, la ora 11.00, au plecat in grupuri restranse catre Ministerul Afacerilor Externe (MAE), unde au inaintat o petitie. Fanii prezenti la stadionul Dinamo au fost atentionati de catre jandarmi ca nu au primit autorizatia de mars pe strazile Capitalei si ca, astfel, nu au voie sa se deplaseze in grup organizat catre MAE.
In momentul in care suporterii echipelor Steaua, Poli Timisoara, Universitatea Craiova si Farul Constanta au ajuns in fata sediului MAE, acestia au fost intampinati cu aplauze de cei deja prezenti.
Suporterii prezenti la actiunea de protest au afisat urmatoarele bannere: “Libertate ultrasilor romani”, “Mereu alaturi de voi”, “Dreptate pentru suporteri”, “Ce tara reprezinti, Viktor Bojin???”, “Implicarea statului demonstrata prin aroganta consulatului”, “Violenta, abuz, santaj… Politia bulgara acuza de ultraj?!?!”, “Dinamo, Rapid, Steaua uitam de rivalitate, suntem romani inainte de toate” si “Romania, arata ca-ti pasa, adu-i intregi acasa”, “Certuri scandaluri… uitate, uniti pentru libertate”, “Sute de brate incrucisate pentru zece maini legate”, “Culori, orgolii, rivalitate / Azi impreuna trecem peste toate”, “Peluze greu incercate impreuna pentru libertate”, “Prezenti dincolo de rivalitate, impreuna cerem pe cei cinci in libertate”.

Discutii si promisiuni

In jurul orei 12.00, directorul general al Directiei consulare din MAE, Cristian Gaginschi, a invitat cate un reprezentant al fiecarei galerii sa participe la o runda de discutii in legatura cu soarta celor cinci suporteri retinuti in Bulgaria. Dupa o ora, suporterii au decis sa se ridice de la masa discutiilor deoarece au considerat ca MAE nu a facut tot ceea ce era posibil pentru eliberarea fanilor. Ei acuza autoritatile ca nu au facut nimic pentru a-i ajuta pe suporteri si ca au dat un comunicat oficial dupa opt zile de la retinerea fanilor si asta numai dupa ce au vazut ca presiunea fanilor si a presei e in crestere!
Dupa 45 de minute de la finalizarea discutiilor, reprezentantii suporterilor galeriilor prezente au fost invitati la o noua sedinta. In urma acestei intalniri s-a stabilit ca autoritatile romane sa trimita in Bulgaria o comisie care sa analizeze cele intamplate in paralel cu autoritatile bulgare.
Cinci suporteri ai echipei Dinamo au fost retinuti de politia bulgara, pe 3 noiembrie, in urma unor incidente care au avut loc inainte de partida cu Levski Sofia, din cadrul Grupei F a Cupei UEFA, pierduta de formatia antrenata de Ioan Andone cu scorul de 0-1.

Cele mai citite

Un film românesc și unul România – Republica Moldova participă la festivalul de film de la Moscova, în ciuda sancțiunilor asupra Rusiei. Regizorul român...

Un film realizat în România, intitulat "21 de rubini", a fost prezentat în cadrul festivalului de film de la Moscova (19 - 26 aprilie...

ONV LAW își extinde echipa de avocați și își mărește portofoliul de proiecte cu 20%, în primele 3 luni ale anului

ONV LAW, una dintre cele mai dinamice case de avocatură din România, își extinde echipa cu 6 noi avocați, ca urmare a creșterii portofoliului de...

Colliers: Numărul locuinţelor vândute în Bucureşti, în creştere cu 18% în primul trimestru din 2024

Piaţa rezidenţială a început anul 2024 în forţă, cu un prim trimestru încheiat cu o creştere de 18% a numărului tranzacţiilor cu apartamente în...
Ultima oră
Pe aceeași temă