6.7 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăSpecialStory. Daniel Negreanu: modul românesc de a câștiga 32 milioane de dolari

Story. Daniel Negreanu: modul românesc de a câștiga 32 milioane de dolari

Daniel Negreanu, jucătorul de poker cu cele mai mari câștiguri din istorie, se află la București unde participă ca invitat de onoare la Eureka Poker Tour, eveniment care are loc zilele acestea în Capitală.

Cunoscut sub numele Kid Poker, Negreanu s-a adresat jurnaliștilor, pe întreaga durată a conferinței de presă, într-o limbă română foarte bună deși este născut în Canada. De altfel, Negreanu a menționat faptul că, în anii 70, atunci când au ajuns în SUA, părinții lui aveau doar 5 dolari în buzunar. “Tata era electrician și niciodată nu a vorbit fluent limba engleză. Mie mi se adresa jumătate în engleză, jumătate în română. Cu toate acestea, în câțiva ani, prin muncă, părinții mei au ajuns în clasa de mijloc a societății. Mi-au fost mereu un sprijin”. Negreanu a amintit că a rămas de mai multe ori lefter în Las Vegas înainte de primele câștiguri consistente din poker. “Primul meu mare câștig a fost în valoare de 200.000 de dolari la un turneu unde mi-am plătit intrarea cu ultimii bani. Întotdeauna atunci când intru la masa de joc am un singur gând – să câștig”. Negreanu a susținut că a ajuns atât de popular și datorită modului românesc în care a crescut. „La noi în casă era mereu multă lume, muzică, se dansa. Dacă veneai la noi în vizită, mama te punea la masă”.

Tot astăzi, Daniel Negreanu a lansat în România documentarul “KidPoker”, produs de PokerStars. Jucătorul a asistat la proiecția filmului alături de jurnaliști. “Dintr-un film de 10 minute am ajuns să facem un documentar. Și nu doar despre poker ci și despre familie, despre povestea vieții mele. Eu nu sunt născut aici în România, însă tatăl meu s-a nascut la Iași, mama la Brașov. E plăcut să mă întorc în România. Am mai fost în urma cu 6 ani pentru doar trei zile. Mi-aș dori sa pot sta mai mult, sa vizitez cât mai multe locuri, dar asta va depinde de modul în care va decurge turneul”, a declarat Daniel Negreanu.

Cîștigurile din poker a lui Daniel Negreanu sunt estimate la 32 de milioane de dolari.

Al doilea eveniment din cel de-al șaselea sezon al Eureka Poker Tour este organizat în parteneriat cu PokerFest România. Programul Eureka Poker Tour include 18 evenimente, oferind o gamă variata de turnee – de la turnee No-Limit Hold’em de €100 până la prestigiosul Eveniment Principal, cu o valoare de €1.000.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă