11.7 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăSpecial"Europenele" pregatesc in campionat partidele din Cupa UEFA

“Europenele” pregatesc in campionat partidele din Cupa UEFA

O etapa aparent calma, deschisa ieri de partida FC Arges-Sportul, in care “europenele” Ð Steaua, Dinamo si Rapid Ð vor sustine ultimele repetitii inaintea meciurilor din prima mansa a calificarilor pentru Cupa UEFA.

Doi nuntasi “indisponibili” la Otelul

Rapid se deplaseaza la Galati, acolo unde granzii campionatului au avut mereu probleme. O nunta ii da bataie de cap antrenorului Aurel Sunda, care nu poate conta pe fundasul Daniel Munteanu, ginere, si pe atacantul Danut Oprea, nas. Daca la petrecerea de sambata nu vor scapa si alti jucatori ai Otelului ramane de vazut. Giulestenii, sapuniti bine de George Copos si cu conditia inrobitoare de a cuceri Cupa si campionatul plus calificarea in grupele Cupei UEFA pentru a fi iertati de patron si pentru a primi scuzele publice ale acestuia, vor avea viata grea iar victoria este obligatorie pentru “visinii”. La Galati giulestenii trebuie sa inceapa sa-si spele pacatele, care inseamna o singura victorie dupa patru etape, doua meciuri nule si locul 10 in clasament. Rapid se prezinta cu garnitura completa. Joaca Daniel Niculae, Maldarasanu, Badoi si Ilyes iar portarul Coman este complet refacut. Sunt accidentati R. Stancu si Burdujan. Dolha doreste sa paraseasca Giulestiul si trage spre Dinamo.

Dorinel Munteanu revine in capitala

Nationalul, cu o echipa ciuntita, din care au plecat numerosi jucatori, se numara din nou printre protagoniste, evolutia echipei constituind una dintre surprizele inceputului de campionat. CFR Cluj nu a pierdut pana acum nici un meci, dar participarea prelungita in Cupa UEFA Intertoto a lasat urme. Trupa lui Dorinel Munteanu spera sa castige insa toate punctele la Bucuresti. Pauza de doua saptamani datorata meciului cu Cehia a permis refacerea fizica a formatiei clujene.

Codasele intre ele

La Vaslui a fost agitatie mare. Adrian Porumboiu, finantatorul moldovenilor, a tunat si fulgerat, a amenintat ca nu mai da un ban pentru fotbal, nemultumit de evolutia echipei. Spiritele se pot calma astazi daca FC Vaslui castiga meciul cu Jiul. O partida intre doua noi promovate in care echipa lui Panduri poate obtine trei puncte. Daca nu va fi prapad la Vaslui. Jiul are tot un punct si, daca pierde, minerii isi vor cauta precis un nou antrenor care sa-l inlocuiasca pe Ionut Chirila.

Misiune grea pentru Hizo

De pe locul doi, la egalitate de puncte cu Steaua, Farul vede cu alti ochi campionatul, nu-i mai plac meciurile incheiate la egalitate si a venit la Iasi sa castige toate punctele. Poli Iasi nu a jucat rau cu Dinamo, dar ce folos: a pierdut al doilea meci pe teren propriu si a ramas numai cu cele trei puncte castigate la Pandurii Tg. Jiu. Un meci dificil pentru echipa lui Ionut Popa, care vrea sa cucereasca prima victorie pe teren propriu. Petre Grigoras are ganduri mari si le-a promis constantenilor un loc intr-o cupa europeana.
Ioan Ovidiu Sabau, antrenorul Gloriei, nu vede echipa lui castigatoare la Timisoara si nu considera infrangerea ca un dezastru. In schimb, Poli, plecata pe cai mari la inceputul sezonului, nu a aratat pana acum nimic deosebit. Partida cu Gloria se doreste a fi un nou inceput de drum pentru trupa lui Olaroiu.
Ioan Andone intentioneaza ca la intalnirea cu FCM Bacau sa inceapa fara Plesan si Zicu. Cum Daouda este accidentat, antrenorul “cainilor” este posibil sa incerce o noua formula de echipa pentru meciul de miercuri de la Liverpool cu Everton. Din pacate, bacauanii nu pot pune mari probleme defensivei dinamoviste, echipa lui Cristi Popovici fiind croita pe o defensiva omogena si bine organizata. In meciul cu Everton datele problemei vor fi cu totul altele.
Steaua pleaca la Tg. Jiu sa nimiceasca Pandurii. Gorjenii, fara nici un punct, si-au adus intariri. Locul lui Sandoi pe banca tehnica a fost luat de Viorel Hizo, care are ca obiectiv salvarea echipei de la retrogradare. A mai fost adus si un atacant Robert Nita, dar sarcina “pandurilor” ramane ingrata pentru noul antrenor, care i-a scos in cale la prima confruntare chiar echipa campioana. Steaua fara infrangere este greu de crezut ca se va impiedica la Tg. Jiu.

Oficialii etapei a 5-a

Sambata:
Otelul Galati – Rapid Bucuresti – ora 17.00, TVR2
Arbitri: Sebastian Coltescu – Aurel Onita, Dragos Iliescu – Vasile Bratu
Observatori: Corneliu Costinescu, George Ionescu
FC National – CFR Cluj – ora 17.00, Telesport
Arbitri: Augustus Constantin – Sorin Meghesan,
Florin Buzarnescu – Eugen Rosu
Observatori: Ion Turculeanu, Nicolae Grigorescu
FC Vaslui – Jiul Petrosani – ora 17.00
Arbitri: Marian Salomir – Nicolae Marodin,
Octavian Sovre – Mihai Ene
Observatori: Alexandru Boc, Marcel Lica
Poli Timisoara – Gloria Bistrita – ora 20.00, National TV
Arbitri: Alexandru Deaconu – Adrian Vidan,
Miklos Nagy – Alexandru Rojneai
Observatori: Doru Neagu, Dan Lazarescu.

Duminica
Poli Iasi – Farul Constanta – ora 16.00, Telesport
Arbitri: Alexandru Tudor – Cornel Fecioru,
Eduard Ungureanu – Cristian Sava
Observatori: Sorin Satmari, Constantin Gheorghe
Pandurii Targu Jiu – Steaua Bucuresti – ora 17.00, National TV
Arbitri: Sorin Corpodean – Cristian Nica, Ionel Popa – Aurel Simion
Observatori: Nicolae Dobrin, Patritiu Abrudan
Dinamo Bucuresti – FCM Bacau – ora 20.15, TVR1
Arbitri: Cristian Balaj – Marcel Savaniu, Zoltan Szekely – Sorin Burloiu
Observatori: Alexandru Ionita, Gheorghe Constantin.

Ieri, FC Arges-Sportul Studentesc 2-2
FC Arges si Sportul Studentesc au deschis ieri etapa a 5-a, cele doua terminand la egalitate, la Pitesti, meciul direct, 2-2 (1-1). FC Arges a condus de doua ori prin golurile lui Prepelita (min. 13) si M. Radu (55), dar Mazilu a adus de fiecare data egalarea (minutele 46 si 70).

Cele mai citite

Toți cei 45 de pasageri dintr-un autobuz și-au pierdut viața într-un accident în Africa de Sud

Aproape toţi pasagerii dintr-un autobuz, 45 de persoane, şi-au pierdut viaţa joi în Africa de Sud într-un accident rutier grav, după ce vehiculul în...

Toți cei 45 de pasageri dintr-un autobuz și-au pierdut viața într-un accident în Africa de Sud

Aproape toţi pasagerii dintr-un autobuz, 45 de persoane, şi-au pierdut viaţa joi în Africa de Sud într-un accident rutier grav, după ce vehiculul în...

Tendințe de Culori și Materiale pentru 2024: O Privire Asupra Designului Interior

Anul 2024 aduce o schimbare notabilă în preferințele de culori și materiale în lumea designului interior, reflectând o nevoie crescândă de confort, sustenabilitate și...
Ultima oră
Pe aceeași temă