4.9 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăSpecial"Europenele", la ultima repetitie generala

“Europenele”, la ultima repetitie generala

Nici un meci al etapei nu se poate compara cu cel de la Timisoara, unde se intalnesc Poli si Steaua, partida care eclipseaza aproape total alte doua meciuri tari, National-Rapid si Dinamo-Farul.

Prima confruntare intre doua candidate la titlu

Intalnirea care se anunta furtunoasa nu cade bine, spunem noi, in primul rand Stelei, care ar fi preferat mai mult ca sigur, inaintea confruntarii decisive de marti cu Rosenborg, un meci mai usor care sa-i permita lui Protasov o repetitie mai linistita inaintea confruntarii din Norvegia. Nici banatenii nu pot sa fie incantati ca dupa esecul de la Bacau sunt obligati sa dea piept cu campioana, Olaroiu avand mult de lucru pentru a reface moralul echipei. Timisoara e cu gandul la fiecare meci cu Steaua la acel 8-1, cand banatenii au fost umiliti pe propriul stadion si tot de atunci pregatesc revansa. Datele problemei s-au schimbat mult. Poli are acum o cu totul alta fata, si-a modificat obiectivele si este acum in topul favoritelor la castigarea titlului. Chiar daca este mult prea devreme sa spunem ca meciul de astazi este hotarator in stabilirea ierarhiei finale a clasamentului, meciul Poli-Steaua are, dincolo de orgolii, o incarcatura aparte. Echipa lui Olaroiu se afla pentru prima oara in fata unor obiective majore ca cele propuse in actuala editie si tot pentru prima oara isi verifica potentialul in fata unui adversar puternic, asa cum este Steaua. Olaroiu, constient de valoarea trupei pe care o conduce, isi acuza elevii de lipsa de mobilizare si putere de lupta si le cere mai multa concentrare pe tot parcursul meciului. Antrenorul intuieste un adversar care va incerca sa reziste atacurilor si presiunii lui Poli, bazat pe actiuni rapide de contraatac capabile sa surprinda apararea. Olaroiu asteapta ca Viorel Moldovan, Bucur, Coman, Caramarin, McKain, Mansour sa-si demonstreze valoarea. Galeria, Commando Viola a pregatit show-ul si promite din nou spectacol. La Poli nu va juca Osei (suspendat), iar Ovidiu Petre este incert din cauza unei accidentari.
Steaua merge la Timisoara sa castige. Protasov isi cunoaste adversarul numai din auzite. Chiar daca considera meciul o repetitie generala pentru returul cu Rosenborg, ucraineanul il va folosi pe Dica, suspendat la partida cu campioana Norvegiei, considerand ca pentru el campionatul este la fel de important ca si Liga Campionilor si isi doreste trei puncte la Timisoara. Radoi isi va ispasi pe tusa cea de-a patra etapa de suspendare. Inlocuitorul lui va fi Goian, preferat inaintea lui Baciu, care va face cuplu in defensiva cu Ghionea. Alte indisponibiliati nu sunt, chiar si Nesu, implicat la mijlocul saptamanii intr-un accident rutier, fiind apt de joc. O victorie sau chiar un egal ar fi excelent pentru ros-albastri inaintea confruntarii de la Trondheim, oras spre care Steaua va pleca luni.

Condamnati de Copos sa castige

Dupa scandalul care a zguduit Giulestiul si obiectivele impuse de George Copos la revenirea lui Razvan Lucescu, se poate spune ca Rapid este condamnat sa castige meciul cu National. Altfel cu siguranta ca patronul de sub Podul Grant isi va arata din nou muschii si va incerca sa convinga lumea cata dreptate a avut el. Misiune grea pentru jucatorii “visinii”, care au sarit in apararea lui Razvan, peste care evenimentele din aceste zile au lasat cu siguranta urme. In plus, absentele lui Daniel Niculae si Burdujan, accidentati, vaduvesc atacul Rapidului de doi jucatori de baza. Sifonati rau dupa bataia zdravana din Ghencea de acum o saptamana, bancarii lui Landi vor incerca sa profite de furtuna care a biciuit Giulestiul si sa spele rusinea din ultima etapa. Sezonul trecut Nationalul a revenit spectaculos dupa ce Rapid conducea cu 3-0. Dar ce echipa aveau bancarii atunci! Acum echipa pregatita de Landi seamana foarte putin cu ce a fost atunci.

Sa nu se tulbure din nou apele

Dinamo a castigat in doua etape toate punctele, dar in Sos. Stefan cel Mare nu a fost liniste. S-a suparat pe evolutia echipei conducerea gruparii, s-au revoltat suporterii pe Ioan Becali, presedintele executiv al clubului. Lucrurile au intrat in normal si, cel putin aparent, nimeni nu mai are de reprosat ceva. “Cainii” au pornit in forta si au inscris sapte goluri, dovedind forta atacului. Doresc sa ajunga in grupele Cupei UEFA si meciul cu Farul le prinde bine. Este de asteptat ca formatia constanteana sa fie un adversar pe masura, Farul fiind mereu o nuca tare pentru “caini”. Este posibil debutul oficial al lui Mihaita Plesan sub culorile alb-rosilor. Duminica, etapa a III-a mai programeaza meciurile Otelul-FCM Bacau si Panduri-Poli Iasi.


“De-mi-si-a!” la Vaslui si Petrosani

CFR Cluj si Sportul Studentesc au reusit ieri sa castige in deplasare in fata nou-promovatelor FC Vaslui si, respectiv, Jiul Petrosani, victoriile lor facand tribunele din Valea Jiului, de exemplu, sa ceara demiterea lui Ionut Chirila, iar cele din Moldova sa nu fie deloc “prietenoase” cu Basarab Panduru. Singurul succes “logic” de ieri a fost cel al pitestenilor in fata Gloriei Bistrita, Sorin Cartu dovedindu-si clasa in fata debutantului – in A – Sabau.


Meciurile de ieri

l FC Vaslui – CFR Cluj – 0-3 (0-2)
Tilinca '19, Anca '45+1, Surdu '64
l Jiul Petrosani – Sportul Studentesc – 1-3 (1-1)
Paclesan '13 / T. Balan '45, Mazilu '55, '58
l FC Arges – Gloria Bistrita – 2-0 (2-0)
Tanasa '23 pen., Nastasie '35


Programul si oficialii

Azi:

FC National – Rapid Bucuresti – ora 17.00, Telesport
Arbitri: Alexandru Tudor – Nicolae Marodin, Aurel Onita – Sorin Burloiu
Observatori: Alexandru Ionita, Mircea Nesu

Poli Timisoara – Steaua Bucuresti – ora 21.00, TVR 1
Arbitri: Marian Salomir – Octavian Sovre, Zoltan Szekely – Iosif Biro
Observatori: Alexandru Boc, Aron Huzu

Maine:

Pandurii Targu Jiu – Poli Iasi – ora 18.00, Telesport
Arbitri: Tiberiu Lajos – Dan Bargaoanu, Flaviu Damaschin – Codrut Nicoara
Observatori: Octavian Goga, Gheorghe Constantin

Otelul Galati – FCM Bacau – ora 18.00
Arbitri: Vasile Bratu – Adrian Vidan, Florin Stanescu – Eugen Rosu
Observatori: Alexandru Popescu, Constantin Gheorghe

Dinamo Bucuresti – Farul Constanta – ora 20.00, National TV
Arbitri: Robert Dumitru – Marcel Savaniu, Miklos Nagy – Liviu Cinca
Observatori: Doru Neagu, Patritiu Abrudan.

Cele mai citite

Urzicile: Delicii Verzi Pline de Nutrienți și Beneficii pentru Sănătate

Urzicile, deși adesea evitate din cauza proprietăților lor iritante la contactul cu pielea, sunt o sursă valoroasă de nutrienți și au numeroase beneficii pentru...

Ce trebuie să ai în vedere atunci când dorești să achiziționezi o barcă?

De la mic la mare, cu toții simțim o atracție deosebită pentru întinderile de apă. Când eram mici, mergeam la râu sau mare și...

Nicușor a lansat cel mai mare fake-news de campanie

Nicușor Dan a rostogolit cea mai mare minciună din actuala campanie electorală. Presa neomarxistă s-a grăbit să preia anunțul echipei sale, potrivit căruia Agenția...
Ultima oră
Pe aceeași temă