11.7 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăSpecial"Cutremur" la Sevilla

“Cutremur” la Sevilla

La Sevilla, un oras magic pentru echipa noastra campioana, Steaua a zdrobit Betis si continua drumul in Europa. Partida de pe arena “Manuel Ruiz de Lopera” va ramane in amintirea celor doua echipe si efectul ei se simte diferit in cele doua tabere. In timp ce Steaua a obtinut joi noapte cea mai concludenta victorie in fata unei echipe spaniole, pe care a invins-o cu 3-0, revenind pe firmamentul elitei fotbalului european, pentru formatia lui Serra Ferrer infrangerea poate echivala cu o adevarata catastrofa.
Steaua reuseste sa inscrie dupa o “seceta” de trei partide oficiale incheiate fara gol, sa perforeze la ea acasa poarta “verzi-albilor” de trei ori prin golurile inscrise de Nicolita de doua ori si Victoras Iacob. Un meci pe care Steaua si antrenorii l-au tratat cu cea mai mare atentie, locul optimismului exagerat dinaintea partidelor cu Heerenveen si Betis pe teren propriu si, de ce nu, meciul cu FC Arges fiind luat de aceasta data de realism si studierea cu atentie a adversarului.
Steaua a inceput prudent partida, lasand din primele minute impresia dovedita pe parcursul celor 90 de minute ca este decisa sa nu primeasca gol. Dar conditia era ca echipa noastra campioana sa inscrie la Sevilla. Deschiderea scorului prin Nicolita descatuseaza echipa noastra si nimic din acel moment nu mai da senzatia ca Betis ne poate fura calificarea. Steaua joaca cu calm, o face excelent in aparare, in timp ce spaniolii se precipita, sunt mai nervosi, iar bara obtinuta de ei in prima jumatate a reprizei secunde le inclesteaza parca picioarele. Spaniolii devin o echipa modesta, care nu rezista presiunii jocului si vedeta lor numarul unu, Joaquin, face un gest necugetat, il loveste in figura cu cotul pe Dica, si este eliminat. Din acest moment partida este la discretia campionilor nostri, care fac o demonstratie de fotbal adevarat in fata suporterilor lui Betis. Dezastrul este anuntat de golul doi inscris de Iacob, iar superioritatea, consemnata de reusita lui Nicolita, cu opt minute inainte de final. Steaua si-a recapatat la Sevilla increderea in propriile forte, a dovedit ca printr-o mobilizare exemplara a intregii echipe poate sa si inscrie, si optimismul pentru ceea ce se va intampla in continuare in Cupa UEFA si campionat revine in Ghencea.
Infrangerea la scor a lui Betis nu putea sa ramana fara urmari. Betis se afla intr-o situatie critica – este la un pas sa paraseasca Premiera Division si o asteapta duminica o partida extraordinar de dificila cu Real Madrid la ea acasa. Eliminarea lui Betis era considerata la Sevilla drept o drama de proportii. Pentru Steaua ea inseamna revirimentul.
Echipa noastra campioana a dovedit din nou ca stie sa se mobilizeze in momentele critice, ca antrenorul Cosmin Olaroiu nu este un tehnician care accepta numai jocul defensiv, ca are jucatori capabili sa puna in dificultate apararile adverse.
Pe stadionul “Ruiz de Lopera” se cerea demisia intregii conduceri tehnice a celor de la Betis, in timp ce in tabara Stelei se aplaudau victoria si performanta atingerii sferturilor de finala ale Cupei UEFA.

Cele mai citite

Cum hidroizolația poate face diferența între o iarnă sigură și o primăvară ușoară pentru locuința ta

O dată cu trecerea iernii și venirea primăverii, proprietarii de case și constructorii se gândesc la moduri de a proteja locuințele de umiditate și...

Toți cei 45 de pasageri dintr-un autobuz și-au pierdut viața într-un accident în Africa de Sud

Aproape toţi pasagerii dintr-un autobuz, 45 de persoane, şi-au pierdut viaţa joi în Africa de Sud într-un accident rutier grav, după ce vehiculul în...

Tendințe de Culori și Materiale pentru 2024: O Privire Asupra Designului Interior

Anul 2024 aduce o schimbare notabilă în preferințele de culori și materiale în lumea designului interior, reflectând o nevoie crescândă de confort, sustenabilitate și...
Ultima oră
Pe aceeași temă