22.8 C
București
marți, 16 aprilie 2024
AcasăSpecial"Am patimit din cauza trucarii meciurilor in Italia!"

“Am patimit din cauza trucarii meciurilor in Italia!”

Mircea Lucescu a revenit pentru cateva zile in tara, fostul antrenor “italian” de acum cativa ani – pe vremea cand pregatea Brescia sau Inter – fiind chestionat cu privire la scandalul din peninsula, unde mai multi oficiali si arbitri sunt anchetati in legatura cu existenta unor meciuri trucate in Serie A. Lucescu a spus ca a fost unul dintre cei care au patimit din aceasta cauza. El sustine ca de mult timp campionatul italian este influentat de “organizatii mafiote”.
“O data cu Brescia, in ultima etapa, intr-un meci cu Sampdoria care isi disputa loc de Cupa UEFA, m-a arbitrat Pairetto si mi-a dat un om afara dupa 30 de minute si apoi inca unul. Am castigat cu 3-1, dar am pierdut doi jucatori pentru barajul de ramanere in A. Si nu intamplator am ramas fara cei doi jucatori. E un campionat foarte puternic, dar influentat de aceste organizari mafiote in care fiecare isi face interesul. E un lucru pe care il stiam. Eu si dupa ce am fost la Inter am spus ca Moggi conduce tot fotbalul italian si am dat atunci si numele celor cinci arbitri care erau dependenti in totalitate de Juventus”, a afirmat tehnicianul.

“Juventus poate fi retrogradata!”

Lucescu a adaugat ca justitia italiana are puterea sa o retrogradeze pe Juventus: “Nu am nici un dubiu. Daca vor considera ca societatea a profitat de asemenea lucruri, atunci Juventus poate sa retrogradeze, la fel ca Fiorentina, iar Milan sa nu poata juca in cupele europene”. Intrebat daca si in Romania se intampla lucruri asemanatoare celor din Italia, Lucescu a raspuns: “E de ajuns ca cineva sa vada ce se intampla dincolo de aspectele exterioare ale lucrurilor”.
Luciano Moggi, care a demisionat din functia de director general al clubului Juventus Torino, se afla in centrul scandalului izbucnit in fotbalul italian in ultimele saptamani. El este cercetat pentru “asociere in vederea savarsirii de frauda sportiva” si “concurenta neloiala” pe piata transferurilor. In acest caz s-au emis deja 41 de citatii pe numele mai multor oficiali si arbitri din fotbalul italian, suspectati ca au actionat in sezonul 2004/2005 pentru a ajuta echipa Juventus sa castige campionatul.

Si-a prelungit contractul cu Sahtior

Antrenorul Mircea Lucescu a anuntat ca si-a prelungit contractul cu echipa ucraineana Sahtior Donetk, scadent la finele sezonului viitor, pana in anul 2009. “Am prelungit contractul pentru alti doi ani cu Sahtior. Am pus mult suflet in aceasta echipa si as vrea ca ea sa reuseasca. Si cu asta am terminat orice discutie despre Dinamo, Steaua, Rapid, Trabzonspor, Fenerbahce si alte echipe nationale”, a spus Lucescu.
Tehnicianul a mentionat ca duminica a castigat cel mai greu titlu din cariera sa: “A fost greu pentru ca la toate titlurile pe care le-am castigat a condus echipa mea. De data asta am dus o lupta din spate si nu e usor. E ca in ciclism si in sporturile cu motor pe pista cand de obicei castiga al doilea. Nu e important sa fii pe primul loc, important e sa stii cine e pe locul doi, pe cine ai invins. E mai frumos cand e mai greu”. Antrenorul formatiei ucrainene a dezvaluit ca in timpul sezonului a fost un moment in care nu credea ca mai poate castiga titlul. “In prima etapa din retur am facut pe un teren imposibil un 1-1, iar Kievul a castigat un meci dubios, in sensul ca au fost niste greseli mari de arbitraj acolo. Se detasasera la cinci puncte si simteam ca echipa putea sa cada. Iar atunci l-am rugat pe presedinte sa discute trei minute cu baietii. El i-a facut pe toti sa creada ca pana la urma ultimul minut conteaza”, a explicat tehnicianul.
In avionul charter cu care s-au intors marti seara de la Donetk Mircea Lucescu si sotia sa Neli s-a aflat si atacantul echipei Sahtior Ciprian Marica. Acesta a declarat pe aeroportul Baneasa ca sezonul s-a terminat cand incepuse sa joace mai bine. “Si Stoican mi-a spus ca am avut ghinion ca s-a terminat campionatul, ca pe final incepuse sa-mi mearga din plin. Ma bucur insa foarte mult ca am castigat titlul, sunt foarte fericit”, a spus Marica.
Atacantul a precizat ca nu a discutat cu fostul sau coleg de la Sahtior Donetk Cosmin Barcauan, a carei masina a fost vandalizata de fanii dinamovisti. El nu a dorit sa vorbeasca despre situatia actuala de la Dinamo: “Sunt campion, nu stiu nimic, nu ma intereseaza”.

Cele mai citite

Israelul și-ar fi amânat operațiunea de la Rafah (Gaza) pentru a se concentra asupra Iranului

Israelul și-ar fi "amânat" operațiunea militară din orașul Rafah, aflat în Fâșia Gaza, întrucât acum Israelul dorește să se concentreze asupra ripostei pe care...

Cod galben de inundații pe râuri din șase județe. HARTA

Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor a emis atenţionări Cod galben de viituri, cu posibile depăşiri ale cotelor de atenţie, pentru râuri...

Spania a câștigat organizarea Campionatului Mondial de handbal feminin din 2029

Consiliul Federaţiei Internaţionale de Handbal (IHF) a desemnat Spania drept gazda Campionatului Mondial de handbal feminin din 2029. Alegerea candidaturii spaniole a fost singura opţiune...
Ultima oră
Pe aceeași temă