10.7 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăSportSpania a câştigat dramatic Grupa B, după 2-2 cu Maroc

Spania a câştigat dramatic Grupa B, după 2-2 cu Maroc

Fosta campioană mondială a evitat cu mare şansă o înfrângere surprinzătoare, egalând în prelungiri, după ce a fost condusă de două ori. Khalid Boutaib (14), En Nesyri (81) au marcat pentru marocani, în timp ce golurile spaniolilor au fost reuşite de Isco (19) şi Iago Aspas (90+1).

Spania a câştigat grupa după ce Portugalia a fost egalată de Iran în prelungiri (1-1), ”La Roja” având avantajul numărului mai mare de goluri marcate, la egalitate de puncte şi de golaveraj.

Echipa lui Fernando Hierro a început la cârma jocului, cum era de aşteptat, iar Isco (4) a centrat periculos în faţa porţii, dar mingea a fost reţinută de portar. Iniesta (11) nu a ajuns la o minge trimisă înapoi de Silva în careu, după care ”Leii din Atlas” au dat lovitura pe contraatac, prin Boutaib (14), care a scăpat singur spre poartă după o neînţelegere Iniesta şi Ramos.

Spania a egalat în min. 19, prin Isco, după o acţiune a lui Iniesta, care a combinat cu Diego Costa. Ibericii au mai avut o oportunitate, dar El Kajoui a reţinut mingea trimisă cu capul de Pique (23).

Marocanii puteau trece din nou în avantaj prin acelaşi Boutaib (25), care a scăpat din nou singur cu De Gea, dar a fost blocat excelent de portar.

Spania a continuat că construiască, dar fără prea multe reuşite, Silva (27) a ratat şutul din careu, Busquets (37) a trimis cu capul peste poartă, iar Diego Costa nu a ajuns la mingea centrată de Iniesta în faţa porţii (45+2.

La reluare, africanii au continuat să fie foarte periculoşi, dar N. Amrabat (55) a şutat direct în vinclu de la 20 de metri. Şansa le-a surâs apoi marocanilor (62), când Saiss a respins de pe linia porţii lovitura de cap a lui Isco. Pique (63) a trimis cu capul puţin pe lângă ţintă.

Echipa antrenată de Herve Renard a trecut din nou la conducere (81), când noul-intrat En Nesyri a reluat splendid cu capul, de lângă Ramos, la cornerul lui Fajr.

Asensio (87) a ratat egalarea, după ce a trimis cu capul la colţul scurt, dar pe lângă ţintă.

Spania a reuşit să marcheze golul al doilea în min. 90+1, prin Aspas, care a reluat cu călcâiul centrarea lui Dani Carvajal. Iniţial golul a fost anulat pentru ofsaid, dar arbitrul a revenit asupra deciziei după consultarea reluărilor video (VAR).

Spania – Maroc 2-2 (1-1)
Au marcat: Isco (19), Iago Aspas (90+1), respectiv Khalid Boutaib (14), En Nesyri (81).
Kaliningrad, Stadionul Kaliningrad: 33.973 spectatori
Cupa Mondială FIFA 2018, Grupa B

Cele mai citite

Amânare în procesul lui Vlad Pascu. Judecătoarea a formulat cerere de abţinere. Inspecția Judiciară cerea suspendarea judecătoarei

Procesul în care este judecat Vlad Pascu, acuzat că a omorât doi tineri cu mașina, a fost amânat pentru data de 9 mai 2024. Noul...

Turcia întârzie încheierea acordului de deminare în Marea Neagră între România, Bulgaria și Ucraina

Acordul tripartit pentru deminare în Marea Neagră, încheiat în ianuarie cu România şi Bulgaria, nu a intrat încă în vigoare din cauza lipsei ratificării...

9 persoane rănite și pagube raportate în urma cutremurului din Japonia

Cutremurul care a lovit sud-vestul Japoniei s-a soldat cu 9 persoane rănite şi a provocat pagube, au anunţat joi autorităţile. Seismul cu magnitudinea de 6,6...
Ultima oră
Pe aceeași temă