1.8 C
Bucharest
Tuesday, 5 December 2023
HomeSportSorin Oprescu: Ancheta DNA nu afectează proiectele de infrastructură ale primăriei

Sorin Oprescu: Ancheta DNA nu afectează proiectele de infrastructură ale primăriei

Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, a declarat, vineri, că nu există proiecte de infrastructură care să fie afectate de ancheta DNA la Direcţia de Infrastructură a municipalităţii, relatează Mediafax.

"Nu avem nicio informaţie cu privire la calitatea în care probabil că este audiat directorul Direcției de Infrastructură Mădălin Dumitru. Este o anchetă judiciară în curs şi, în momentul în care se va finaliza, DNA va vorbi despre calitatea viitoare a directorului", a mai spus Sorin Oprescu.

Potrivit primarului general, procurorii DNA au cerut mai multe acte, printre care contracte de achiziţii şi alte documente din perioada 2010-2014, privind mai multe proiecte de infrastructură.

"Noi le-am pus la dispoziţie toate aceste acte, aşa cum era normal", a menţionat primarul general.

Totodată, primarul Capitalei a arătat că nu se poate pronunţa cu privire la niciun aspect care îl vizează pe directorul Mădălin Dumitru şi a subliniat faptul că nu există proiecte de infrastructură care să fie afectate de ancheta desfăşurată asupra direcţiei de infrastructură din Primăria Capitalei.

"Am luat măsurile necesare care direcţia să funcţioneze normal, cei de acolo au preluat o serie întreagă de sarcini. Nu există proiecte care să fie afectate", a arătat Oprescu.

Întrebat dacă se simte vizat de ancheta DNA, Oprescu a spus că se simte vizat "din punctul de vedere al conducătorului unei instituţii".

"Cui credeţi că îi face plăcere? În momentul în care stăm de vorbă, este un val de suspiciuni asupra instituţiei, însă eu nu mă pot pronunţa asupra niciunui aspect", a mai spus edilul.

Surse judiciare au declarat joi, pentru MEDIAFAX, că începând de miercuri au fost chemaţi la DNA reprezentanţi ai mai multor societăţi care au contractat sau subcontractat lucrări acordate de Direcţia Infrastructură din Primăria Capitalei, condusă de Mădălin Dumitru.

Sursele citate au precizat că toate aceste persoane au calitate de martor la acest moment.

Mădălin Dumitru va fi chemat să dea declaraţii în acest caz după audierea acestor persoane şi după ce vor fi analizate toate documentele ridicate în urma percheziţiilor făcute miercuri la 20 de adrese din Bucureşti şi Ilfov, printre care şi la Primăria Capitalei, precum şi la sediile unor firme.

Conform surselor citate, printre persoanele vizate în acest dosar ar fi şi Mădălin Dumitru, directorul Direcţiei de Infrastructură din Primăria Capitalei, şi soţia acestuia. Mădălin Dumitru este suspectat că ar fi dat preferenţial contracte unor firme, pentru diverse lucrări.

Procurorii au făcut percheziţii în biroul directorului şi la locuinţa acesta, precum şi la alte adrese, de unde au ridicat mai multe documente care au legătură cu acest caz.

Direcţia Naţională Anticorupţie a arătat, într-un comunicat de presă, că se fac cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârşirea, în perioada 2011-2014, a unor fapte de corupţie şi asimilate infracţiunilor de corupţie.

În acest caz sunt vizaţi "funcţionari cu atribuţii în derularea de contracte finanţate din bani publici", a precizat DNA.

Cele mai citite

Ciolacu afirmă că România va fi alături de Ucraina până la victoria împotriva Federației Ruse

România a fost și va fi alături de Ucraina până când o să obțină victoria împotriva Federației Ruse, a spus premierul României, Marcel Ciolacu,...

ASF secretizează ilegal informații despre piața asigurărilor

Transportatorii din România, reprezentați de Confederația Operatorilor și Transportatorilor Autorizați (COTAR), au depus o solicitare către Guvern pentru a obliga Autoritatea de Supraveghere...

Rumen Radev a respins acordul ratificat ce prevedea furnizarea de vehicule blindate de transport Ucrainei

Preşedintele Rumen Radev a respins acordul ratificat anterior între Ministerul bulgar de Interne şi Ministerul ucrainean al Apărării privind furnizarea de vehicule blindate de...
Ultima oră
Pe aceeași temă