15.4 C
București
joi, 18 aprilie 2024
AcasăSportSorin Grindeanu, despre o posibilă desemnare a unui tehnocrat la conducerea Ministerului...

Sorin Grindeanu, despre o posibilă desemnare a unui tehnocrat la conducerea Ministerului Justiției: E o variantă pe care o luăm în calcul. Propunerile înaintate președintelui Iohannis vor fi de nerefuzat

Premierul Sorin Grindeanu susține că propunerile pentru conducerea Ministerului Justiției și a Ministerului pentru Mediul de Afaceri, pe care le va înainta președintelui Klaus Iohannis, vor fi „de nerefuzat”. 

 

Într-o emisiune Antena 3, șeful Executivului a precizat că a avut discuții cu șeful PSD, Liviu Dragnea, și cu liderii ALDE, pe tema nominalizărilor la conducerea celor două instituții.

„Am avut discuții și cu liderii coaliției astăzi și o să am discuții și în zilele următoare, astfel încât propunerile pe care le vom înainta președintelui să fie de nerefuzat”, a declarat Sorin Grindeanu, la Antena 3, precizând că este vorba despre „o listă comună”.

 

Totodată, Sorin Grindeanu a fost întrebat dacă ia în considerare desemnarea unui tehnocrat la conducerea Ministerului Justiției. În acest context, el a răspuns: „E o variantă pe care o luăm în calcul.”


Liviu Dragnea: Noul ministru al Justiției va fi propus de premier, care îl va prezenta coaliției și, ulterior, președintelui

Premierul Sorin Grideanu nu a venit, până în acest moment, cu o propunere de ministru al Justiției, ca urmare a demisiei lui Florin Iordache de la conducerea instituției, a declarat, marți, șeful PSD, Liviu Dragnea, la Parlament.


Preşedintele Klaus Iohannis a semnat, vineri, decretele pentru eliberarea din funcţia de ministru al Justiţiei a lui Florin Iordache şi pentru numirea Anei Birchall ca ministru interimar la Justiţie. În urma demisiei lui Florin Iordache din funcţia de ministru al Justiţiei, premierul Sorin Grindeanu i-a transmis joi preşedintelui Klaus Iohannis propunerea de nominalizare a ministrului delegat pentru Afaceri Europene, Ana Birchall, ministru interimar al Justiţiei.


Liviu Dragnea, despre numirea lui Ponta ca ministru al Justiției: Nu cred că Victor vrea așa ceva

Președintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat la ieșirea la ÎCCJ că fostul premier Victor Ponta nu-și dorește o nominalizare pentru funcția de ministru al Justiției. Liviu Dragnea a mai spus totuși, că Victor Ponta ar fi capabil de orice poziție guvernamentală.


 Ministrul Muncii, Lia Olguţa Vasilescu, despre posibilitatea ca Victor Ponta să devină şeful Justiţiei: E prieten cu premierul României, chiar nu văd care e problema

Ministrul Muncii, Lia Olguţa Vasilescu, a declarat, la un post de televiziune, că nu vede nicio problema în faptul că şeful Executivului Sorin Grindeanu a discutat cu Victor Ponta.


 Călin Popescu Tăriceanu: Fără îndoială, nu cred ca vom aștepta 45 de zile pentru numirea unui nou ministru al Justiției

Coaliția de guvernare PSD – ALDE nu va aștepta 45 de zile până la desemnarea unui nou ministru al Justiției, a declarat, luni, președintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu.


 

 

Cele mai citite

Liviu Harosa, avocat în dosarul Roșia Montană: “Lupta juridică a fost ca o mlaștină, a fost imensă”

Litigiul Roșia Montană a dus la 54 de procese, a căror soluționare, în beneficiul cetățenilor și al statului român, a impus o muncă imensă,...

Cu o mână și jumătate pe primul titlu din ultimii 9 ani! FCSB poate deveni campioană în weekend

După patru etape din play-off, FCSB are 13 puncte avans în fruntea Ligii 1 și poate deveni matematic campioană în acest weekend, prin jocul...

Comisia Europeană a simplificat regulile în vamă pentru mărfurile de import, analiză Ey

Prețul efectiv plătit sau de plătit pentru mărfurile de import (valoarea de tranzacție) este unul din elementele de taxare care poate genera probleme complexe...
Ultima oră
Pe aceeași temă