10.4 C
București
miercuri, 22 martie 2023
AcasăSportSondaj: Pentru jumătate dintre români, partidele politice conduc din umbră Guvernul tehnocrat...

Sondaj: Pentru jumătate dintre români, partidele politice conduc din umbră Guvernul tehnocrat al lui Cioloş

Un studiu realizat de o structură privată de cercetări sociale şi marketing, INSCOP Research, arată că aproape jumătate dintre români consideră că guvernul tehnocrat al lui Dacian Cioloș este condus din umbră de partidele politice, informează Agerpres.

Astfel, cercetarea socioligică arată că 47,3% dintre români consideră că guvernul Cioloș este condus din umbră de partidele politice, iar 28,4% consideră că actualul executiv este unul independent de partidele politice, în timp ce 24,3% nu știu sau nu răspund.

În ceea ce privește percepția asupra poziționării partidelor parlamentare în raport cu guvernul Cioloș, 53,3% dintre respondenți consideră că PNL se plasează la putere față de noul guvern, 17,9% că se află în opoziție, iar 28,8% nu știu sau nu răspund. 

Citeşte şi: Sondaj: Cine sunt politicienii în care au încredere românii

Totodată, 30,4% dintre români sunt de părere că PSD se plasează la putere față de guvernul Cioloș, în timp ce 42,3% consideră că partidul se poziționează în opoziție. Procentul non-răspunsurilor este de 27,3%.

De asemenea, 24,4% dintre respondenți consideră că UDMR se poziționează la putere față de guvernul actual, în timp ce 36,3% sunt de părere că partidul se situează în opoziție. Procentul non-răspunsurilor este de 39,3%.

24,3% dintre cei chestionați consideră că UNPR se plasează la putere față de guvernul Cioloș, 38,8% că se află în opoziție, iar 36,9% nu știu sau nu răspund.

Citeşte şi: Sondaj: Ce partide vor strânge cele mai multe voturi la parlamentare

17,6% dintre respondenți consideră că PMP se plasează la putere față de noul guvern, în timp ce 44,3% apreciază că partidul se poziționează în opoziție. Procentul celor care nu știu sau nu răspund este de 38,1%.

17,3% dintre români consideră că ALDE se plasează la putere față de noul guvern, 45% că se află în opoziție, iar 37,7% nu știu sau nu răspund.

11,9% dintre respondenți sunt de părere că PSRO se plasează la putere față de noul guvern, în timp ce 40,1% apreciază că partidul se poziționează în opoziție. Procentul non-răspunsurilor este de 48%.

Citeşte şi: Sondaj: Jumătate din populaţie consideră că România se îndreaptă într-o direcţie greşită

„Barometrul INSCOP — ADEVĂRUL despre România” a fost realizat de INSCOP Research la comanda Adevărul în perioada 26 noiembrie — 2 decembrie 2015. Volumul eșantionului a fost de 1.071 de persoane și este reprezentativ pentru populația României de 18 ani și peste. Eroarea maximă admisă a datelor este de plus/minus 3%, la un grad de încredere de 95%. Metoda folosită a fost cea a sondajului de opinie pe baza unui chestionar aplicat de operatorii de interviu la domiciliul respondenților.

Cele mai citite

Nu ești parior de top dacă nu știi aceste 7 lucruri

Nimeni nu poate ajunge parior de top fără cunoștințe avansate despre sportul pe care joacă și despre industria de betting. Orice informație este ca...

Vlad Filat, fost prim-ministru: „Reunificarea celor două state românești este mult mai aproape ca realizare decât aderarea la UE”

Un fost șef al Guvernului Republicii Moldova, Vlad Filat, consideră că "Reunificarea celor două state românești este mult mai aproape ca realizare decât aderarea...

Diana Șoșoacă: Pacea nu poate să aibă ca fundament asimilarea etnică forțată a minorității românești din Ucraina

Senatoarea Diana Șoșoacă a transmis o serie de clarificări asupra propunerii sale de recuperare a teritoriilor istorice românești din Ucraina, precizând că această propunere...
Ultima oră
Pe aceeași temă