LIGA 1. „Piți” a fost nemulțumit de campania de transferuri

Șoc în Bănie! Pițurcă a demisionat

După numai patru luni și 16 meciuri în care a stat pe banca oltenilor, Victor Piţurcă şi-a reziliat contractul pe care îl avea cu Universitatea Craiova.

Share

Cătălin Mihai 0 comentarii

Actualizat: 07.01.2020 - 09:29

Instalat pe banca tehnică a formației din Bănie la începutul lunii septembrie și având ca obiectiv declarat aducerea unui nou titlu în Oltenia, fostul selecționer al României a ales să pună capăt înțelegerii pe care o avea cu alb-albaștrii.

Motivația din spatele acestei decizii pare să fie campania anemică de achiziții făcută de clubul craiovean în această iarnă, în condițiile în care patronul Mihai Rotaru îi promisese lui Pițurcă că va „întări” echipa.

Tehnicianul de 63 de ani a dorit să lămurească situația. „Conducerea nu m-a susținut pentru a putea câștiga titlul. E singurul lucru care m-a determinat să plec. Eu am spus de la început că singurul obiectiv care mă interesează e să câștig campionatul, nimic altceva. N-am venit la Craiova ca să fiu pe locul doi, locul trei. Doar titlul era ținta mea, deși în contract era prevăzut că trebuie să prind un loc de cupă europeană”, a spus fostul selecționer.

Principalul favorit pentru preluarea „leilor” este actualul antrenor al echipei Gaz Metan Mediaș, Edi Iordănescu, care însă are o clauza de 300 de mii de euro, pe care este obligat să o achite în caz că părăsește trupa ardeleană înainte de expirarea contractului. Alte variante de rezervă sunt Cristiano Bergodi, liber de contract după despărțirea de FC Voluntari, și Marius Șumudică, antrenorul lui Gaziantep, care are o relație excelentă cu patronul oltenilor.

Antrenor încă din 1992, când a preluat formaţia Steaua Bucureşti, Victor Pițurcă a mai pregătit Universitatea Craiova de două ori, prima reprezentativă a României de trei ori, selecţionata de tineret o dată şi formaţia saudită Al-Ittihad în două rânduri.

Comentarii