Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

CORONAVIRUS. Jocurile Olimpice de la Tokyo ar putea fi reprogramate

Soarta Olimpiadei se decide în aceste zile

În contextul pandemiei mondiale de coronavirus, soarta Jocurilor Olimpice din Japonia este incertă, iar o decizie în acest sens va fi luată în perioada următoare.

Share

Cătălin Mihai 0 comentarii

Actualizat: 23.03.2020 - 08:55

După ce alt eveniment sportiv major care ar fi trebuit să se desfășoare anul acesta a fost reprogramat pentru 2021 (Campionatul European de Fotbal), se așteaptă ca în aceste zile să se ia o decizie și în privința Olimpiadei de la Tokyo. Având în vedere pandemia mondială de coronavirus, șansele ca întrecerea să aibă loc în perioada 24 iulie – 9 august 2020 sunt minime.

Preşedintele Federaţiei Internaţionale de Atletism, britanicul Sebastian Coe, este depărere că hotărârea va veni rapid. „O decizie cu privire la Jocurile Olimpice poate veni foarte repede, în zilele sau săptămânile următoare. Nu cred că ar trebui să avem cu orice preţ Jocurile Olimpice în această vară. Problema corectitudinii concurenţei este primordială. Dacă sportivii nu vor avea şanse egale, atunci pierdem integritatea competiţiei. Cu siguranţă, nimeni nu doreşte asta”, a spus Coe.

Declaraţia sa vine în contextul presiunii crescânde a unor Comitete olimpice naţionale, a unor Federaţii internaţionale şi a unor sportivi privind amânarea Olimpiadei din Japonia. Până în acest moment, Comitetul Olimpic din Slovenia, Comitetul Olimpic din Norvegia, Federația Britanică de Atletism și Federația Americană de Natație sunt cele mai importante foruri care au cerut public amânarea Olimpiadei de la Tokyo. De asemenea, polonezul Piotr Malachowski, dublu medaliat cu argint la Jocurile Olimpice la aruncarea discului, a afirmat că Olimpiada ar trebui amânată, pentru a nu se transforma în „jocurile morţii”.

De cealaltă parte, preşedintele Comitetului Internaţional Olimpic (CIO), neamțul Thomas Bach, crede că anularea Jocurilor Olimpice ar distruge visul olimpic al sportivilor din întreaga lume. „O anulare a Olimpiadei de vară ar distruge visul olimpic a 11.000 de sportivi din 206 ţări”, a spus președintele CIO.

„E dificil să gestionezi nesiguranța și chiar și mai complicat să te pregătești în aceste condiții grele. Dar nu poți să amâni Jocurile Olimpice ca și cum ar fi un meci de fotbal. E mult mai complex”, a completat Bach.

Jocurile Olimpice de la Tokyo ar trebui să înceapă pe data de 24 iulie, ceremonia de închidere fiind programată pe 9 august.

Comentarii