Foto Arhiva

Simona Halep, surprinsă de aducerea lui Patty Schnyder la Fed Cup

Simona Halep a recunoscut, într-o conferinţă de presă susţinută la Cluj, că a fost surprinsă de alegerea de ultim moment a Elveţiei, de a o convoca pe Patty Schnyder (39 ani) pentru barajul de accedere în Grupa Mondială principală a Fed Cup.

Share

Rl online 0 comentarii

Actualizat: 18.04.2018 - 14:34

"Pot să spun că am fost puţin surprinsă, mă aşteptam să vină o junioară, dar au preferat experienţa. Am jucat de câteva ori cu ea acum şase sau şapte ani, mă bucur să o revăd în circuit, e extraordinar ce face. Să joace la această vârstă... pentru mine e admirabil! Vom vedea cine va juca în echipa lor, sper să avem meciuri bune", a declarat Simona Halep.

Cu doi ani mai în vârstă decât cea mai de succes jucătoare de tenis a Elveţiei, Martina Hingis, Patty Schnyder are un palmares impresionant: victorii repurtate în faţa a 13 lideri mondiali, 11 titluri la simplu şi 5 la dublu, o cea mai bună clasare WTA pe locul 7 (14 noiembrie 2005). Patty, o jucătoare de mâna stângă minionă, de 1,68 m, îndemânatică şi cu o viziune a terenului unică, şi-a început cariera în 1997, s-a retras în 2011, iar din 2015 a revenit în circuit, timid, cu câtva turnee, ajungând în 2016 la un program complet şi reuşind apoi, în 2017, să urce în Top 200. Dacă impactul Martinei hingis este incontestabil mai mare în circuitul WTA, în Fed Cup, Patty Schnyder este peste colega sa. Jucătoarea din Basel deţine recordul ţării sale pentru cele mai multe convocări în echipa Elveţiei (37), cele mai multe victorii (simplu şi dublu - 50), cele mai multe meciuri câştigate la simplu (33) şi cele mai multe victorii la dublu (17).

Simona este încrezătoare și spune că face parte din 'Generaţia de aur a tenisului românesc', iar publicul este atuul echipei lui Segărceanu

Simona Halep are planuri mari în Fed Cup. Întrebată dacă aceasta este 'generaţia de aur a tenisului', liderul mondial a lăsat modestia deoparte. "Da, eu cred că este cea mai bună generaţie. Au mai fost două jucătoare în top 10, Irina Spîrlea şi Virginia Ruzici, mereu cred că am avut fete bune. Cred că vor fi şi mai multe fete, mai multe junioare care să muncească şi să creadă în ele. Sper să avem mereu o asemenea echipă, cu aşa jucătoare bune"

"Am auzit câte ceva pe aici despre atmosferă, data trecută când am venit ca spectator a fost ceva incredibil. Vreau să le mulţumesc tuturor că vin la meciuri şi ne susţin",
Simona Halep

 
 
 

Comentarii