23.9 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăSportSimona Halep s-a calificat în sferturile de finală de la Shenzhen. Sportiva...

Simona Halep s-a calificat în sferturile de finală de la Shenzhen. Sportiva rămâne pe locul 1 WTA

În urma acestui succes, Halep se menține pe locul I în clasamentul WTA pentru a 14-a săptămână la rând şi va fi principala favorită la Australian Open, primul Grand Slam al anului (15-28 ianuarie).

Înaintea acestei partide, cele două jucătoare se mai întâlniseră o dată, anul trecut, pe iarbă, la Eastbourne. Atunci, Halep s-a impus în trei seturi, revenind după un prim set exploziv al chinezoaicei (scor 3-6, 6-3, 6-2).

Acum, istoria s-a repetat. Duan, 1,86 metri înălţime, a început agresiv, cu serviciu puternic (constant peste 160 de kilometri/oră), lovituri tari, trimise alternativ către liniile laterale ale terenului, şi retururi bine plasate. Duan a obţinut un break la 2-1, pe care l-a păstrat pâna la finalul setului, câştigat cu 6-3, în 32 de minute.

Însă sportiva chineză de 28 de ani a început să scadă în precizie la serviciu. Halep a simţit slăbiciunile adversarei şi a început să puncteze din ce în ce mai mult pe tabelă. La 2-1, Halep a avut primele ei mingi de break în acest meci, a fructificat una, apoi a câştigat alte opt ghemuri la rând. După primele trei, setul al doilea s-a încheiat cu 6-1 pentru Halep, într-o oră de la start.

Yin-Ying Duan a acuzat dureri la coapsa stângă, a cerut time-out medical, astfel că decisivul s-a reluat după o pauză de aproximativ opt minute. Chinezoaica a încercat să se agaţe de acest meci, dar a mai reuşit câte ceva pe tabelă după ce Halep a ajuns la 5-0. Duan a luat două ghemuri la acest scor, înainte ca Simona Halep să pună capăt decisivului, cu 6-2, şi meciului, după o oră şi 37 de minute.

În faza următoare, Halep va evolua pentru prima dată cu Arina Sabalenka din Belarus, în vârstă de 19 ani şi ocupantă a locului 73 WTA. Sabalenka are partide bune la Shenzhen, obţinând două victorii destul de clare, 6-4, 6-4, cu Monica Niculescu şi 6-1, 6-0, cu Danka Kovinici din Muntenegru.

Cele mai citite

Peste 6000 de elevi s-au înscris la finala națională a concursului european de educație financiară European Money Quiz

Peste 6.260 de elevi, cu vârsta între 13-15 ani, din 390 de școli, licee și colegii de la nivel național s-au înscris la ediția...

Nicolae Ciucă, la 20 de ani de la aderarea României la NATO: „Aceste două decenii au reprezentat cea mai bună perioadă din istoria noastră”

Preşedintele Senatului, liderul PNL Nicolae Ciucă, a evidenţiat, vineri, într-un mesaj transmis cu prilejul împlinirii a 20 de ani de la admiterea României în...

Șobolanii au invadat spațiile verzi din Târgoviște. FOTO

Primăria Municipiului Târgoviște pare că a rămas restantă cu deratizarea în acest an. Șobolanii de mari dimensiuni au fost suprinși de cetățeni ai orașului-reședință a...
Ultima oră
Pe aceeași temă