13.3 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăSportSimona Halep, la prima victorie din 2020

Simona Halep, la prima victorie din 2020

În primul meci de simplu al noului sezon, disputat pe hard-ul de la Adelaide, Halep a arătat un stil de joc mai agresiv, românca încercând să imprime adâncime tuturor loviturilor sale.

Chiar dacă a reușit să îi țină piept în multe schimburi, Tomljanovic a clacat în momentele în care s-a aflat sub presiunea Simonei, cedând meciul în două seturi.

Românca a început perfect primul set și a condus cu 4-1 şi 5-2, dar a pierdut două game-uri consecutive, iar australianca s-a apropiat la 5-4. Experiența și-a spus cuvântul, iar Halep şi-a luat break-ul înapoi, câștigând setul cu 6-4, după 41 de minute de joc.

Setul secund a început în nota primului, Halep conducând cu 2-0. Tomljanovic a egalat, iar apoi s-a mers cu serviciul până la 5-5. Soarta setului s-a scris în prelungiri, unde Simona a făcut break-ul la 6-5 și a închis meciul.

La interviul de la finalul jocului, Simona Halep s-a declarat mulțumită de rezultat. „Nu a fost ușor, fiind primul meci din 2020. Mă așteptam la așa ceva pentru că și precedentele partide cu ea au fost grele. Sunt foarte fericită că am trecut mai departe”, a spus numărul patru mondial.

Simona a dezvăluit și modul în care se va reface pentru următoarea partidă. „Voi încerca să mă recuperez pentru următorul meci, unde sper să dau din nou tot ceea ce am mai bun. Cum mă voi recupera? Baie de gheață, masaj și puțină relaxare în camera mea”, a mărturisit Halep.

În urma acestui succes, jucătoarea din România va fi recompensată cu un premiu de 22.400 de dolari şi cu 100 de puncte în clasamentul WTA. Astfel, începând de luni, Simona va reveni pe locul trei mondial.

Halep se va duela în sferturile de finală cu Arina Sabalenka, locul 12 WTA şi cap de serie numărul 6, care a trecut în două seturi de americanca Bernarda Pera. Meciul urmează să se dispute astăzi.

Cătălin Mihai
Cătălin Mihai
Cătălin Mihai a absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București și lucrează în presa centrală din anul 2014. În paralel cu activitatea jurnalistică, a activat ca redactor în cadrul Editurii Universității din București. A lucrat pentru România Liberă ca editor online și jurnalist sportiv între anii 2019-2021, iar din martie 2023 s-a alăturat din nou echipei.
Cele mai citite

De ce să alegi călătoria cu autobuzul sau autocarul de la Bucureşti la Chişinău?

Călătoria cu autobuzul sau autocarul de la București la Chișinău poate fi o opțiune excelentă pentru cei care caută o modalitate confortabilă și accesibilă...

Marcel Ciolacu vrea să-i recompenseze pe elevii români care au performat la Concursul Internaţional “National Space Society – NASA Space Settlement Contest”

Premierul Marcel Ciolacu i-a felicitat pe elevii români premiaţi la Concursul Internaţional "National Space Society - NASA Space Settlement Contest", el afirmând că aceştia...

Tânărul ce dispăruse acum zece zile în acumularea de la Sântămăria Orlea, de lângă Haţeg, a fost găsit și scos din apă

Tânărul dat dispărut, în urmă cu zece zile, în acumularea de la Sântămăria Orlea, de lângă Haţeg, a fost găsit şi extras din apă...
Ultima oră
Pe aceeași temă